Raspunsuri - Pagina 2
Maruta spune:
si io si io ... si io ma inscriu aici la mari pictorese ...
1) deci trebuie sa-mi adun pietricele ... pietroaie ... sau bolovani ?
2) imi trebuie culori acrilice ... astea le gasesc oriunde ?
3) si lac incolor ... pt "eternitatea" pietricelelor (pe asta de unde-l iau ?)
4) si pensulicimai mici, mai stufoase ... si carioci cu varf subtire si gros ...
ce pacat ca nu pot vedea si eu pozele ... dar sunt convinsa ca's tare frumoase ...
nepotica mea si-a cumparat pensule si acuarele ... si din pacate s-a nimerit sa fiu si io pe acolo ... si am pictat toata ziua ... si ea m-a admirat ... noroc ca are 4 ani ... si o imaginatie bogata ... caci cainele zicea ca-i vaca ... casa era cam suie ... pomii ... vai de pomii aia ... da, dar am pictat si sunt un mic Picasso ... nedescoperit
si conchita ... zicea ca ai niste pietricele ... io ma pricep la pietricele d'alea ... si sefu meu mi-a dat odata sa-i car un pietroi da'ala coloratu mov ... nici n-am pus bine mana pe el ca am ramas c'o bucatica'n mana ... da am ascuns-o repede la spate ... si sefu cand s-a uitat la pietroi ... o zis ... "da parca nu era asa" ... ei sefu' e la pubertate ... ii mai apare ... ii mai dispare ... cate un cristal
va pupic si spor la treaba ... io abia astept
Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita
scarmanus spune:
Conchito, nu te puie pacatele sa umbli la lada barbatelului. NU stiu unde esti tu in State, da' nu poci a crede ca nu se exista si plaje cu pietre (pebbles, cailloux, ca-s contaminata de la celalalt subiect ), ba chiar si duduloaie mai maricele, cum sa dai bani pe ele ca aicea is peste tot si de gratis!
Maruto mama, pana vine postasu' si la tine (livrare speciala, nu te poci vaduvi de vederea pietrelor ), sa raspund la intrebari pe unde ma pricep:
1. Pietricele sunt plate sau rotunde si variaza de la marimea unei monede mai mari pana la o nuca mare. Stii ce e mai fumos, sa te uiti la piatra pe toate partile inainte de a o picta, sa-ti "spuna" ea ce straie i s-ar potrivi , de broasca, de soricel, ori de floare.
2 si 3. Coulorile acrilice si lacul le gasesti in magazine specializate pe hobby-uri. Acrilicele astea sunt pe baza de apa, ceea ce e fantastic, fiindca daca se intaresc sau se ingroasa le poti subtia cu apa.
4. Pensule? Depinde ce pictezi si la ce scara, eu folosesc 3, una groasa cu perii foarte moi, pentru fond, alta subtire rau de tot pentru chinezatii si fineturi (ochi, picatele, etc.) si una tot subtire pentru aplicarea culorii.
Hai, la treaba, nu stati cum nu sta apa!
pisici, flori si jucarele
adjadyn spune:
interesante, haioase!!!!!!!!!!!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=15633&cid=15022
ANUNT:DORESC SCHIMB DE SOACRE!
Maruta spune:
scarmanus - multam' ... aseara mi-am adunat pietricele, le-am spalat bine de tot ... imi mai trebuie culori ... mi-a placut faza cu
quote:
Stii ce e mai fumos, sa te uiti la piatra pe toate partile inainte de a o picta, sa-ti "spuna" ea ce straie i s-ar potrivi , de broasca, de soricel, ori de floare.
... deci voi fi o artista
adjadyn - vai ce anunt ... ti-as da'o pe'a mea ... dar daca dai din lac in put ?
aveti niste poze superbe
Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita
salisa spune:
Buna!
Naaa ca va gasii si eu.
Am vazut capodoperele.....wow ce frumos.
Bravoo!!!
Cata imaginatie si rabdare!
Pupicei!
Maruta spune:
scarmanus ... m-ai bagat in afacere am deja comenzi
mi-ar trebui o iconita cu o trambita ... ta ta ta
prima mea pietricica a vrut sa fie gargarita
io n-am vazut creatiile lui scarmanus ... asa ca fiti cinstite ... cam asa arata ?
salisa ... avem si o graviduta artista
celelalte fete ?
scarmanus spune:
Maca-o-ar mama de Maruta, ca a dat lovitura! .
E tare mumoasa gargarita ta, vezi ca se poate si nu e greu de loc. Sa dai sfara-n tara cand mai ai ceva nou.
pisici, flori si jucarele
adjadyn spune:
Maruta..
nu am reusit sa dau de o soacra mai buna..cred ca sunt nevoita sa mi-o pastrez.....
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=15633&cid=15022
ANUNT:DORESC SCHIMB DE SOACRE!
ML spune:
Ce dragalase sunt! Abia acum am reusit sa le vad si eu si "goangele" m-au dus cu gandul la buburuzele si albinitele si gandaceii de ciocolata Lindt. Tare sunt frumoase!
she_wolf spune:
Vaaaaiii ce-mi plac pietricelele voastre!!! Sunt superbe! Trebuie sa fac si eu. Poate am noroc si gasesc carioci acrilice ca mi-ar fi mai usor asa, mai ales ca, mai mult ca sigur va fi si Cristi pe langa mine.
Scarmanus, merci pentru idee.
quote:Am citit intr-o revista ca placile de faianta proaspat pictate se pot "coace" si intr-un aragaz obisnuit. Acum, nu stiu daca obtii luciul acela, ideea era ca asa se fixeaza culorile si devin rezistente la apa. Eu vreau sa pictez unele pentru bucatarie si poate chiar si pentru baie, dar mai este pana atunci.
Originally posted by scarmanus
Numa ca dupa asta iti trebe un cuptor special in care sa-ti arda placile de ceramica ca sa obtii luciul acela frumos specific.
Momentan o sa ma joc cu pietricele.
Claudia si Cristi (16.12.2002)