M-am hotarat......adoptie(partea a 11-a)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Vivi , vei sti cu siguranta cand va fi sa fie al tau . Eu imi doream fetita si sotul meu baietel . Pana la Stefanut am mai vazut si alti copilasi ; cand l-am vazut pe Titi ( asa ii spunem noi deocamdata ) am stiut ca acesta este copilul meu si am uitat ca eu doream fetita si eram pregatita sa mut si muntii din loc pentru a-l aduce acasa cat mai repede ( a trebuit sa ma zbat putin ca aparusera binevoitori care gasisera alta familie pentru el , desi eu aveam acord de vizitare de la DPC). Acum toata lumea spune ca seamana cu mami , dar ochii cred ca vor fi ca ai sotului meu si nu este o culoare oarecare ci un gri ce bate in verde . Cand am vazut si ce nume purta Teodor-Stefanut ( exact ce stabilisem cu sotul meu , am fost convinsa ca exista un destin ; nasa a plans de bucurie -ea este Teodora si fiul ei este Stefan ) . Ieri am citit ca Teodor inseamna ,,dar de la Dumnezeu ,, si el este cu siguranta asta .

Mergi la inceput

aissa , si formularul acela special cine vi l-a completat ? Au trecut acolo si rezultatele de la Sanador ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

quote:
Originally posted by aissa

Asi, spune-mi si mie te rog, definitivarea sentintei s-a facut pe loc? Si certificatul cu numele de familie schimbat in cat timp il ai? Tot aud variante diferite si vreau sa stiu ceva sigur, iar tu vad ca esti exact la etapele astea.
Despre schimbarea prenumelui nu stiu nimic, eu una nu cred ca o voi face.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Definitivarea sentintei se face la 15zile de la emiterea ei.Se face pe loc doar ca trebuie un timbru fiscal de 1500.Cu sentinta definitivata si cu certificatul de casatorie mergi la primarie si de acolo iti da pe loc certificatul de nastere al copilului cu numele schimbat.Abia apoi poti face formele pentru schimbarea prenumelui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Saru' mana Asi, conteaza mult raspunsul tau pentru ca au tot circulat zvonuri ca dureaza cateva luni. Desi ne-a linistit Liliana odata, am auzit-o iar pe Oana spunand ca dureaza nu stiu cat si ma luasera iar gandurile.
Eu sunt in alea 15 zile deja, asa ca ma apropii de final. Prenumele nu i-l mai schimb pentru ca deja era botezata, nu sunt eu cea mai bisericoasa, dar gandesc ca oricum in fata lui Dumnezeu numele asta il poarta orice as scrie eu pe o hartie.
Silvia, pentru certificat ne-a trimis asistenta la un anumit doctor de la policlinca Eforie (asta e valabil pentru sectorul 5). Nu, in ala nu a trecut analiza, nici nu o facusem. Noua nu ne-au cerut analize, doar acest certificat, pe care dr mi l-a eliberat pe baza iesirii din maternitate si declaratia notariala cum ca am luat la cunostinta starea de sanatate. HIV-ul i l-am facut eu de nebuna, intr-un puseu de criza anxioasa (habar n-am daca exista asa ceva). In concluzie, intreaba asistenta sociala de unde sa iei certificatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Certificatul l-am luat de la Budimex si nu nil-a completat pana ce nu am adus toate analizele si pana nu a consultat copilul.
Vivi.vio si noi am vrut tot un copil cu situatie juridica clara si asa ni s-a spus ca e Andrei .Ca nu se poate caz mai clar decat copil cu parinti necunoscuti .Iata ca nu a fost asa .
Imi vine sa.Hotararea aia nu mai vine odata ,avocatii cu care am luat legatura vor sa vada intai sentinta si tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Cu mare placere aissa!Azi i-am scos certificatul de nastere nou si am facut cererea pentru monitorul oficial pentru schimbarea prenumelui.Razvan nu era botezat si noi i-am pus numele de botez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Am fost plecata o vreme in delegatie si vad ca multe s-au intamplat pe site.
Briantis nu te gandi negativ pentru ca atragi tot ganduri negative. Este bine ca ai vorbit cu avocatii.
Am aflat astazi ca noi avem termen la judecatorie pe 26 mai asa ca alergam sa refacem cazierele si certificatele medicale. Pe 26 mai fetita noastra face 2 ani asa ca sper sa avem un cadou frumos.

Mergi la inceput

Parca trebuie sa dam numai peste dobitoci in ultima vreme . Desi de la DPC mi-au dat doar formularul A5 care trebuia completat de un pediatru in Policlinica , care a vazut binenteles copilul , dobitocii m-au pus sa mai completez si un alt formular ca si cel pentru noi si sa umblu cu copil de 2 luni prin n cabinete , vreo 10( ORL , dermato , psihiatrie , ba chiar si la raze sa completez , desi mi s-a spus clar ca pt copil de 2 luni nu se fac raze ).La pihiatrie nu am mai dus copilul si dobitoaca nu a vrut sa semenze , dar nici ca ma mai duc . Pentru sange a fost obligatoriu HIV, VDRL , hepatitele si fisa va fi gata abia azi dupa ce am rezultatele de sange . Asta pentru ca asa a vrut dobitoaca din Policlinica , cei de la Directie mi-au spus ca HIV-ul este obligatoriu , restul le fac daca vreau . Sange i-a luat din vena , dar a fost un cuminte , cu suzi in gurita nu a plans foarte tare . Binenteles ca eu nu am fost in stare sa il tin ca mi se rupea sufletul .Dar am scapat si de asta si gata , mai avem saptamana viitoare vaccinurile , atunci sa vezi , sa nu papam noi laptic 6 ore , vai de noi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Silvia, imi pare rau....dar de ce dupa vaccin sa nu pape 6 ore?????
Noua ne-a zis o ora jumate- doua.

Mergi la inceput

pai facem DTP , antipolio si antihepatita b si mi-au spus 3 ore inainte si 3 dupa bea doar ceiuc .

Mergi la inceput