Mamici de cresa

Mamici de cresa | Autor: Cary

Link direct la acest mesaj

Buna dragelor,vreau sa stiu daca ACUM as vrea sa-mi dau copilul la cresa se MAI poate?

Intreb daca se mai poate,ca poate trebuie sa-mi fac inscrierea cu ceva vreme inaite si acum,in momentul de fata e posibil sa nu mai fie locuri!caci din toamna pana acum,a trecut ceva vreme!
Cati copi sunt intr-o grupa la cresa?
Cu ce fel de probleme va confruntati voi la cresa?

Multumesc frumos pentru ajutor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

Buna ,

eu sunt deocamdata mamica cu copil de cresa dar nu in Bucuresti.Pot sa-ti spun ca aici primesc inca copilasi pentru ca mai sunt care din primavara au preferat sa mearga la gradinita si asa isi asigura si ei cat de cat numarul de copii pentru toamna.La Alexandru sunt maxim 20 de copii in grupa si sunt supravegheati de regula de 2 persoane cateodata dupa cum sunt turele dimineata chiar de 3.Dar acum deoarece e sezon de gripe si raceli la ei sunt maxim 15 copii prezenti.
Suuces!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Irina,te rog inca o intrebare,cine le da sa manance,ii ajuta la aceasta problema? copilul meu nu mananca singurel.

Mii de multimiri pentru tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Cary, Sandica a fost la cresa de la 2 ani. In grupele mici, copii erau ajutatzi sa manace (cel mai mic bb avea 7 luni!). In cresa la care am fost am inscris-o pe Sandica in decembrie, fara nici o problema si la alta cresa am inscris-o in septembrie. Erau copii care erau inscrisi si in timpul anului. Cresa care ne-a placut foarte mult, pentru educatoarele si asistentele sufletiste si care iubeau cu adevarat copii a fost cresa Titan 4. Cresa de stat, renovata si curata. Copii primeau haine de schimb si pijamalutze care erau spalate in fiecare zi (cresa avea si spalatorie). Din fericire n-am avut parte de incidente neplacute. Mai mult n-am vazut copii murdari si neingrijitzi (cel putzin in grupa in care am fost).

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42234" target="_blank">Mihaita al lui Felis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

aaa si inca ceva in grupa erau inscrisi 35 de copii, dar de obicei nu veneau decat 20 maxim 25 de copilashi.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42234" target="_blank">Mihaita al lui Felis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Si la cresa Silviei mai apar copii noi in timpul anului. Cel mai sigur, du-te la cresa pe care o ai in vizor si intreaba daca sunt locuri.

Da, ii ajuta sa manance dar ii incurajeaza sa manance singuri. Silvia incepe prin a manca singura si cand ea se plictiseste vine si ii da tanti.

La grupa ei, fiind mai multi copii (vin cam 18-20) sunt 3 ingrijitoare. Una dimineata, cu program 6-14 si doua dupa amiaza, cu program 10-18. Practic la momentul critic - masa de pranz si culcare sunt 3. Inainte erau 2.

Probleme:
-mai ales la inceput a racit mai des. Acum raceste cu frecventa normala.
-poti sa ai probleme de adaptare - sa planga la inceput. Dar toti copiii se obisnuiesc in o saptamana-doua-trei. Am patit-o dupa aceea de cateva ori ca nu a vrut sa vina cu mine acasa, voia sa se mai joace cu copiii.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

Revin si eu cu detalii :

-li se da sa manance dar si invatati intre timp sa manance singurei.Am vazut in grupa lui Alexandru copii de pana la 2 ani care se decsurca binisor.Al meu insa e un lenes si cand sunt doamnele pe care stie el ca le poate convinge sa ii dea sa manance efectiv le spune ca el asteapta sa fie hranit si pune manutele la spate si asteapta.E smeceher si speculeaza aceasta slabiciune a doamnelor pt. el si face cam ce vrea el.
-nu e problema daca nu face la olita si nu stie ca ceara, nu pune nimeni pretentii de genul acesta.Sunt schimbati si spalati ,iar eu mereu l-am gasit uscat si curat.
-chiar daca sunt asistente si infirmiere persoanele care stau cu ei totusi au avut parte la Craciun de o serbare frumoasa in care acei copilasi care au stiut cate o poezie au putut sa o spuna.
-la noi cresa este cu program saptamanal dar au acceptat sa fie luati copii dupa amiaza ( eu il iau intre 15.300-16.30.
-mancarea este buna si nu am avut probleme cu imbolnaviri din cauza ei.
-probleme cu raceli si gripe au fost dar sincer nu evina lor( chiar acum are o usoara otita-dar asta nu ma va face sa nu-l mai duc).
-de plans a plans cred ca vreo 2 luni in fiecare dimineata dupa mine , iar acum dupa cateva luni bune tot trebuie sa stau dimineata cel putin 5 min in clasa cu el in brate pana accepta el sa plece la jucarii.
Oricum succes!

Mergi la inceput

Mii de multumiri tuturor,sanatate copilasilor.

Mergi la inceput

Adela respectiva locatie este foarte aproape de mine,astept cateva detalii.

Multumesc frumos tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

As vrea s-o dau si eu pe Ilinca la cresa in curand.Unde as putea sa o duc,in zona Berceni?Puteti sa-mi recomandati ceva?Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elly1977 spune:

Cary, dupa cum am scris si la subiectul "militari", eu i-mi duc fetita la cresa de pe Estacadei.
Ce mi-a placut:
- e foarte curat
-mancarea e foarte buna
- ingrijitoarele de la grupa Dariei sunt super, au foarte multa rabdare si efectiv ii invata multe lucruri noi ( fiecare are 4 copii)
- in fiecare zi d-na doctor (directoarea) trece si-i vede pe toti, intreaba de starea lor. Daca apar probleme de sanatate i-ti da reteta sau te suna si-ti spune.
Ce nu-mi place:
- sunt cam 18-20 copii in grupa. E drep ca nu vin toti in fiecare zi, dar si cand vin....
- e o singura ingrijitoare pe tura, dar trebuie sa recunosc ca fac fata foarte bine.

Inscrieri se fac in fiecare zi daca au locuri. Fetita mea e la grupa 7-zi. Anul trecut cand nu erau locuri la zi am inscris-o la saptamanal dar o luam seara acasa.
Cat era acasa fetita mea nu manca singura si chiar i-mi faceam probleme. Dar cand am dus-o la cresa la 1 an si 7 luni, doamnele m-au felicitat ca mananca singurica. Am ramas masca!
Daca vrei mai multe detalii te rog sa ma suni. I-ti trimit nr. pe PM. Daca ai RDS te rog da-mi nr. si te sun eu. Eu pe al meu nu-l stiu.

Hai ca v-am plictisit
Pupici,
Elly

Mergi la inceput