O singura biserica (4)
Raspunsuri - Pagina 9
irina.c. spune:
http://www.ortodoxie.as.ro/catehetica/savatie.htmlGasiti aici articole ale parintelui,inclusiv cel cu potopulIrina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
conchita spune:
Irina, multumesc si eu de link
m-a cutremurat pur si simplu asta: "Ar fi prea trist sa credem într-un Dumnezeu care este dragoste numai pentru ca asa Îl vrem noi, dar El sa nu fie asa. Ar fi prea trist ca noi doar sa vrem asta, sa ne placa, sa ne închipuim, pentru ca asa simte si asa vrea inima noastra, dar Dumnezeu sa fie, de fapt, altfel."
si m-a aruncat in corzi de uimire asta: "Nu-ti pare cutremurator faptul ca Dumnezeu se razgîndeste? El se razgîndeste din dragoste pentru om." ....pentru ca nu inteleg. daca numai El stie ce va fi si mai dezvaluie din planul sau celor alesi (vezi sfintii si profetii), atunci cum se poate rasgandi? ce se mai alege de planul divin? ce-ar fi sa se rasgandeasca legat de a doua venire a lui Iisus...
apoi, legat de fiul lui Noe...pe el de ce nu l-a "salvat" inecandu-l? l-a lasat de samanta raului pe corabie. de ce?
si asta mi-a placut mult: " Sa stii, eu nu as avea nici o bucurie si nici o mîngîiere daca as învinge doar într-o lupta de cuvinte un necredincios, ceea ce s-ar putea întîmpla usor. Eu n-as avea nimic de cîstigat din aceasta, daca eu însusi nu as crede si nu as sti ca cele pe care le zic, înainte de a convinge pe cineva, sînt adevarate.
Ma bucur ca adevarul si dragostea sînt mai frumoase si mai puternice decît cuvintele, ma bucur ca ele ramîn neschimbate si nestramutate chiar si atunci cînd cuvintele devin neputincioase. Cuvintele sînt neputincioase."
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by joanna
Dumnezeu e 'boier darnic'(cum frumos s-a exprimat cineva si nu imi amintesc cine)
steinhardt
joanna, chiar ma intrebam pe unde mai esti:)
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
www.ournet.md/~crestin/interviu.html" target="_blank">Pagina Ierodiaconului Savatie
mie mi-a schimbat viata
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
DARAEL spune:
Vad ca o sa ajungeti totusi la capitolul 18 asa cum v-am prezis, fara sa fiu intelept , cititor in stele sau proroc „ales de Dumnezeu”...
Ca sa va ajut (sa ajungeti la cap 18 evident ), am sa clicaresc aici cele cateva cuvinte cuvenite subiectului cu „meditatiile zilnice” – sper ca o sa fiu iertat ca indraznesc asa ceva. Am sa va rog sa cititi nu numai cu ochii, ci si cu sufletul si cu inima:
„Misticul s-a intors din desert.
- Spune-ne, l-au intrebat ceilalti, cum arata Dumnezeu ?
Cum le-ar fi putut explica el ce a simtit in inima sa ? Cum poate fi tradus Dumnezeu in cuvinte ?
In sfarsit, a gasit o formula – nu foarte adecvata nici aceasta – dar care i-ar fi putut tenta pe unii dintre ei sa incerce sa simta ei insisi ce a experimentat el.
Ceilalti au luat formula si au facut din ea un text sacru. Au impus-o apoi tuturor sub forma unei convingeri sfinte. Au facut mari eforturi pentru a o raspandi in tari straine. Unii si-au dat chiar viata pentru ea.
Singur misticul era trist. Se pare ca ar fi fost mai bine daca nu le-ar fi spus nimic.”
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Sabina spune:
http://www.ournet.md/~crestin/eseuri/arta.htm
Oricat ar fi el de Savatie, articolul asta e absolut aberant.Si credeti-ma ca l-am citit de vreo 10 ori.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Adela99 spune:
fetelor, multumesc si eu pentru link-uri
am o sumedie de intrebari si citind din link in link despre viata parintilor, sfintilor, calugarilor si interviuri si dialoguri si am remarcat ca toti (poate cu mici exceptii) raspund intrebarilor fara a-i certa sau suspecta pe cei care pun intrebari...si de aici am prins curaj si am incredere ca nu ma veti suspecta si imi veti raspunde pe masura posibilitatilor voastre si a internetului ... am inteles ca harul (suna cam pretentios, dar nu am alt cuvant la indemana acum) nu se primeste prin gugalit si discutii pe net, dar pe mine ma ajuta in primii mei pasi si in plus imi face placere sa discut cu voi chiar si cand mai primesc un bobarbac (nemeritat)peste nas
acum recent citind link-ul dat de casandra si irina "De ce potopul e o scena duioasa" am gasit pasajul
”Pe de alta parte, nu toti cei care au scapat de potop au fost mintuiti. Unul din fiii lui Lot era atit de pacatos incit a pacatuit trupeste in corabie chiar in timpul potopului. Si el era unul din cei care ar fi trebuit sa fie omorit de apele revarsate de Dumnezeu, caci el nu era drept ca Noe, desi facea parte din familia sa. Asa ca, acestui om nu i-a folosit la nimic faptul ca nu a fost inecat de ape, chiar as spune ca l-a lipsit de sansa unei pocainte ca a celor ucisi de valuri.”
iar in link-ul dat de gandacel am gasit
”In primul rand, anul bisericesc are foarte multe zile oprite [relatiilor intime] – posturi, sarbatori. Ar fi mai mult de 200 de zile pe an. In afara de aceasta se interzic relatiile in perioada alaptarii, incepand de la momentul zamislirii. Din clipa in care femeia a aflat ca este insarcinata, relatiile sint oprite. Pana dupa incheierea perioadei de alaptare. Foarte multi dintre oamenii sau tinerii care, desi umbla la biserica, se vor ortodocsi, totusi, nu indeplinesc aceasta restrictie, deloc neinsemnatã, a Bisericii.”
intrebarea si dilema mea e de ce e un pacat ca sa zic asa actul trupesc? am gugalit la nesfarsit si nu am inteles inca ... intrezaresc pe undeva raspunsul, dar poate ma ajutati si voi un pic, multumesc
scuzati off-topicul, daca sunteti dispuse sa-mi raspundeti v-as fi nu numai recunoscatoare ci as mai avea si alte intrebari .. cu cat citesc mai mult ma si desmeticesc dar apar si multe intrebari noi
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by Sabina
http://www.ournet.md/~crestin/eseuri/arta.htm
Oricat ar fi el de Savatie, articolul asta e absolut aberant.Si credeti-ma ca l-am citit de vreo 10 ori.
nu stiu daca ai citit din link-ul dat de irina articolul "Sclavie si dragoste" poate gasesti ceva raspunsuri acolo
off, trebuie sa
xenocid spune:
Adela, un adevarat crestin ortodox este o persoana care se teme ca undeva cineva se simte bine.
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*