Jocul cu de toate (16)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Carmen

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Cum se numeste pacatul savarsit de protoparintii nostri si cum ne 'curatam' de el?

Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Pacatul originar? Asta e raspunsul pe care il cauti?
Si cred ca prin botez ne curatam de el, sau nu ne curatam niciodata...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Sa-l ajutam pe Mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Kehleyr, asa este: pacatul originar sau pacatul stramosesc, care ni se iarta prin botez.

Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Iote . Am ghicit...

Cum apar aurorele boreale?

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Sa-l ajutam pe Mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Particolele din vantul solar se lovesc de campul magnetic al terrei si se electrizeaza, curgand de-a lungul liniilor campului magnetic si devenind vizibile. Sau cam asa ceva

Iote ca ma googlelit si am gasit: Aurora boreala este cauzata de ionizarea gazelor interstelare in contact cu paturile supe- rioare ale atmosferei terestre,ducand la spectaculoase efecte optice dar si la interferente electromagnetice puternice.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Corect, Diana . Nu vroiam mai multe detalii ca nu suntem la ora de fizica .

Editare dupa google: eu accept primul raspuns, ca eu pe ala il stiu... cu vantul solar si campul magnetic. Dar pp ca in final se refera la acelasi lucru ambele formulari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Care planeta din sistemul solar are cei mai multi sateliti?

edit: sateliti naturali.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Jupiter - 16 sateliti - Metis, Adrasta, Amathea, Thebe, Io, Europa, Ganymede, Callisto, Leda, Himalia, Lysithea, Elara, Ananke, Carme, Pasiphae si Sinope.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Ia uite aici citatul complet din Enacrta, pentru cine e interesat:

quote:
Studies made during and after the 1957 and 1958 International Geophysical Year indicate that the auroral glow is triggered when the solar wind (see Solar System) carries an influx of high-energy atomic particles emanating from sunspots. The electrons and protons penetrate the magnetosphere of the earth and enter the lower Van Allen radiation belt (see Radiation Belts), overloading it. The excess electrons and protons are discharged into the atmosphere over an area centering on the north and south magnetic poles and extending about 20° away from them. These particles then collide with gas molecules in the atmosphere, thereby exciting the molecules and causing them to emit electromagnetic radiation in the visible portion of the spectrum. See Luminescence

How to cite this article:
"Aurora (phenomenon)," Microsoft® Encarta® Online Encyclopedia 2005
http://encarta.msn.com © 1997-2005 Microsoft Corporation. All Rights Reserved.
© 1993-2005 Microsoft Corporation. All Rights Reserved.

Mergi la inceput