Vreau sa merg in Franta;ce obiective???
Raspunsuri - Pagina 4
salisa spune:
Buna!!!
Franta ....da merita sa mergi macar pentru o zi...e superb....numai gandul ca ai fost prin locuri pe unde trec atatea celebritati din toata lumea.
Noi am fost recent in Franta ....mai exact de sarbatorile de iarna...craciun si revelion 2004.Catev azile la Paris...vreo 3 , si restul la Bordeaux.
Sa va zic cum am vazut noi Parisul.....am aterizat in aeroportul din Paris pe 23 decembrie la ora 15.....pana ne-am luat bagajele...pana am ajuns la prietenii pe care i-am stresat cele 3 zile cat am stat in Paris...ne-a luat vreo 4 ore.
In fine, am iesit pe la ora 21 pe 23 decembrie, in sfarsit, sa vedem si noi ceva din minunatul Paris. Ne-am plimbat si am vazut cat am putut in seara respectiva...si ne-am intors acasa cu ultimul metrou..adica pe la ora 1 noaptea.
A doua zi am luat-o de la capat....de dimmineata si pana pe la 1 noaptea in continuu am mers...binenteles cu pauzele de rigoare pentru masa si cafelute....
A treia zi la fel....pentru noi a fost un tur de forta majora.....eram teleghidati, dar am vrut sa vedem cam tot ce se poate vedea prin Paris.Am fost atat de egoisti, ca si atunci cand poposeam la o cafeluta ni se parea ca pierdem vremea si tre sa mai vedem cate ceva.
Am reusit sa urcam si in magnificul TOUR EIFFEL, senzatia este unica ...e uimitor...am vazut, de acolo de sus, La Defense, e cartierul cu turnuri ca-n New York, bine nu va mai zic de restul Parisului cum se vedea...impunator.
In ceea ce priveste, pretul unui bilet pentru turn era ceva de genul 11 euro biletul de persoana pana sus. Etajele inferioare , bineteles ca aveam preturi la bilete ceva mai mici.
Din pacate, nu am reusit sa intram sa vedem Louvre ....pe dinautru...era un rand imens la bilete...daca stiti curtea interoara, ei, era plina toata cu lumea care astepta sa intre in Louvre.Nu-mi puteam imagina ca toti cei de acolo asteapta sa intre in muzeu...asa ca noi am renuntat sa stam la rand...era prea pretios timpul...si l-am valorificat altfel.
Deasemenea la muzeul d'Orsay....la fel am patit...erau prea multi care asteptau...la rand....ce-i drept noi ne-am dus si de craciun cand ....erau multi turisti.
Defapt ce zic eu..., cred ca mai mereu e asa aglomerat...Parisul e mereu plin de turisti.
Am fost o zi ...intreaga si la Disneyland.....unde a fost ca-n povesti...pretul ce-i drept cam piperat dar de puteai da in toate cele de pe acolo doar inima sa te tina.....
Eu, de felul meu, sunt fricoasa, dar uite ca la disney mai cu frica mai impinsa din spate de prieteni m-am dat si eu in minunatiile alea de pe acolo.Uite asa m-am invirtit si m-am dat cu capul si picioarele in toate directiile posibile, intelege-ti voi, ce va spun...nu???!!!
Acu sunt la Disney 2 parcuri de distractii unul mai recent deschis...astfel...noi am platit cate 49 euro de persoana, pentru ambele parcuri. Nu stiu daca au mereu aceleasi preturi ...e posibil sa le mai fi marit din decembrie si pana acu. Deci platesti suma asta de persoana si stai o zi intreaga...si te dai in tot ce vrei tu.
Despre copii si mai mici si mai mari....poti intra cu copii de orice varsta, doar inautru...vei vedea ca la anumite joculete nu poti merge cu ei, depinde varsta, de inaltime, dar ii poti da in altele.Deci poti intra cu copiii.Erau foarte multi tineri cu copii.
De ex. in "Space Mountain"...nu te vor lasa ei sa mergi daca nu ai cel putin 1,30 cm in inaltime...si in alte chestii la fel se intampla; asa ca nu iti fa griji...te resping ei la masinariile la care nu corespunde varsta sau altceva.
Cam asta e cu Disneyland....., daca mai doresti informatii poti sa apelezi cu incredere, imi poti da un pm.
Despre Paris, vei vedea......este prea scurt timpul pentru cate ai de vazut, mereu ti se va parea ca mai e ceva de vazut.
Cu restaurantele, ce sa zic, noi am mancat si in Cartierul Latin( e un cartier cu stradute mici si inguste cu cladiri foarte vechi si plin de restaurante ...italiene, grecesti, frantuzesti, indiene, japoneze, etc)...unde se stie ca e destul de scump, dar nu ni s-a parut exagerat.....undeva pe la 8-9 euro meniul /persoana.
Noi suntem multumiti....intr-un timp scurt de 3 zile am vazut aproape toate locurile mai importante, evident ca am mai lasat cate ceva si pentru data viitoare.
Dar cred ca in Paris revii cu palcere si a douazeca oara...
Sper ca nu v-am plictisit.
Salisa.
motanik spune:
Am uitat sa intreb ce era mai important. Noi mergem din UK la Paris dar avand in vedere ca tot romani suntem, trebuie sa aratam cati bani avem la noi, adika sa avem 100 euro pt fiecare zi acolo?
Ne intreaba cineva ceva pe aeroport?
Trebuie sa declaram unde stam in Paris? Adika sa avem adresa de unde stam?
Multumesc
--------------------
Andra
Noi
Pufi
salisa spune:
Buna!
In aeroport nu te intreaba nimeni nimic....cel putin pe noi nu ne-a intrebat, deci nu cred ca tre sa-ti faci probleme din acestea.....
Important este sa va asigurati bagajele si mai ales portofelul ca si in Paris ve-ti intalni la tot pasul cersetori...sau tot felul de indivizi ciudati.
Eu va urez calatorie placuta.....si sa va bucurati cat mai mult de frumusetile pe care le ve-ti vedea in Paris.
Salisa!!!
motanik spune:
Salisa multumesc frumos Scuza-ma daca o sa te mai deranjez intrebandu-te cate ceva dar vreau sa profit la maxim de zilele pe care le vom petrece la Paris. Pupic
--------------------
Andra
Noi
Pufi
salisa spune:
Buna!!!
Nici o problema draga motanik, intreaba-ma, si daca stiu iti voi raspunde...cu cea mai mare rapiditate.
Pupici!!!
Salisa
CataD spune:
Gata, am rezervat hotelul ala de langa Opera! Merci Doruletz!
Ramane sa-mi fac planul pentru restul zilelor. Cred ca o sa raman numai in nordul Frantei...
Catalina si Laura (12 ian 2004)
doruletz spune:
Catalina, excelenta alegere!
si cred ca nici ideea de a ramane doar in nord nu e rea, timpul era cam prea scurt pentru un drum spre sud. Daca totusi vreti sa vedeti si altceva decat Parisul si sa nici nu fie prea departe, puteti da o fuga pana in www.normandy-tourism.org/indexflash.asp" target="_blank">Normandia, ca sa cautati urmele "soldatului Ryan" . Da nu-i numai asta de vazut acolo, mai e si arhitectura specifica, mai sunt fructele de mare, calvadosul (tuica de mere) si clatitele normande.
motanik, voi veniti cu avionul? io credeam ca veti lua Eurostarul, aici sunt niste oferte foarte avantajoase la tren. Si pe mine ma bate demult gandul sa fac unui weekend la Londra, in special din cauza publicitatii facute la Eurostar!
Nici eu nu cred ca veti avea probleme la vama mai ales daca aveti pasaportul cu viza din UK.
"A bientôt"
imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant
motanik spune:
Doruletz scumpik, venim cu avionul ca e mai ieftin decat Eurostarul!!!
Am gasit la EasyJet oferte foarte bune, £40 dus-intors cu tot cu taxe de aeroport, pe cand Eurostarul era cam 65 sau 70 si facea si mai mult timp decat avionul.
--------------------
Andra
Noi
Pufi
CryssUK spune:
Imi puteti spune ,va rog , daca ne intreaba la vama de asigurare!
O sa avem bilete dus-intors si banii de cheltuiala pt cele 2 zile si jumatate,dar vreau sa stiu daca e obligatorie asigurarea de calatorie atata timp cat calatorim din UK in Franta (Eu, Motanik si fiecare cu odorul)
Multumesc!
Pup,
Cristina
salisa spune:
Hej!
Dragilor, noi , adica eu si sotul meu, nu ne-am facut asigurare medicala si am stat vreo 10 zile in Franta.....deci!!!!
Si nici nu ne-a intrebat nimeni nimic, intelegeti?
Dar cred ca asta tine si de faptul ca noi venind din Danemarca , unde suntem rezidenti facem parte din U.E.
Asa ca si la voi cred ca e valabila chestia...., nu stiu sigur zic si eu....
Salisa