Captivi in libertate

Captivi in libertate | Autor: descintec

Link direct la acest mesaj

Este numele unui film facut de TVR Timisoara. Un film despre dependenta de aclool, tutun, droguri. Filmul e tare fain realizat, eu l-am vazut pe B1TV parca. Am mai vazut astfel de materiale, dar asta parca m-a miscat cel mai tare. Daca va intereseaza, puteti obtine filmul, sa il vedeti impreuna cu copiii vostri. Eu l-am comandat, nu costa deloc mult (150 000 lei, o caseta video). Am propus, in sedinta cu parintii de acum cateva zile de la clasa Mariei, sa le dau caseta, sa vada filmul impreuna cu diriginta lor si cu psihologul scolii si sa il comenteze eventual impreuna. Sper sa fie un pas intr-un segment de educatie pe care nu se straduieste nimeni sa o faca aici.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

D, eu vreau sa obtin acest film. Ma poti ajuta cu informatia?
Multumesc.

Ai avut o idee excelenta, astept sa ne spui reactiile copiilor.

Serban

cazut la datorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

de unde pot comanda filmul?

Andreea & Majestatea Sa Tudor (9 dec 2003)
primul anisor :)
noutati!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Crina si pe mine ma intereseaza. Ne dai ceva detalii?

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

puteti scrie la aotv@mail.dnttm.ro

sau sa va interesati la telefonul 0256 490 637

_
Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

pe delaturi...

'psihologul scolii'... acum vin scolile cu psihologi atasati? ca am ramas masca. aici nici o asistenta medicala nu au, ca de doctor sau stomatolog nici vorba. pentru psiholog are scoala un numar de ore alocate, de exemplu 10 ore pe an la 1500 de elevi (la scoala veche a fiica-mii) sau 4 ore pe an la noua ei scoala (vreo 800 de elevi).

Mergi la inceput

Habar nu am daca poate sau nu sa foloseasca copiilor. Ma gandesc ca daca ar merge asa, in tarile in care consumul de droiguri e o practica veche si o maladie sociala, ar fi trebuit sa se vada roadele. Imi amintesc acuma un documentar mai vechi, o mama care lupta, intr-o Romanie complet nepregatita, alaturi de copilul ei. Baiatul era in sevraj, inchis la el in camera. Urla cumplit, legat parca de pat. Maica-sa isi targea pumni in cap in alta camera. Singuri, nici un medic nu ii ajuta. Asta se intampla acum cativa ani, de atunci poate ca ceva, ceva s-au mai organizat si la noi.

In caseta de mai sus copiii vorbesc despre o durere fizica innebunitoare, care ii scoate din minti. Despre dimineti in care trebuie sa le fie pregatita doza langa pat, fiindca altfel nu sunt in stare sa se ridice de durere. Dar ma intreb, daca in cazu tinerilor are vreun efect ce vad. Si teama mi-e ca de multe ori nu are efect. M-am intrebat de ce. Si cred ca e din cauza ca lipsa de experienta, faptul ca nu au simtit durerea fizica, ca nu o pot reprezenta, imagina in toata realitatea ei, ii face imuni la astfel de predici. Habar nu am daca asta e o explicatie care poate sa stea in picioare. Daca aveti alta, va rog, luminati-ma Fie ca e vreuna stiintifica, fie ca va vine acuma in minte.

_
Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

voljena, nu stiu daca toate scolile au, dar la scoala Mariei este. Scoala de stat. Nu cred ca are norma intreaga acolo, cred ca juma de norma. Asta inseamna cateva ore pe zi. Nu stiu cat de implicat e. Stiu ca au in clasa o fetita, isteata, care invata foarte bine, dar cu oaresce probleme de comportament (nestapanita, tranteste caiete pe jos, plange isteric la note mai mici) si stiu ca diriginta a trimis-o la psiholog, sa invete tehnici de autocontrol

_
Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Crina, si pe mine m-ar interesa filmul, cum sa procedez? ai vreo idee? Io nu locuiesc in romania, da vin peste 3 saptamani in tzara

Mergi la inceput

Ana, eu nu stiu cat stai in tara. Ei iti trimit caseta in cateva zile, prin posta. Cel mai simplu ar fi daca te-ai intelege cu ei prin telefon, poate ca o pot trimite pe numele vreunui cunoscut de la care sa o ridici. Sau daca ai drum in Timisoara, sa o iei direct de la ei.

Apropo, prin Cluj ai drum? :)

_
Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Crina, io stau 2 saptamani in tzara, asha ca timp ar avea, ai dreptate, am sa-i sun sa vad cum facem. Mi se pare foarte interesant si educativ filmul. am mai citit acum de curand "Jurnalul Laurei Palmer". Tot asha, v-o recomand din toata inima. Nu se compara cu filmul, cartea e un semnal de alarma pentru parintzii de adolescentzi. Dupa ce-am citit, mi-am dat seama cat adevar este in paginile alea si cat de ignoranti putem fi noi, parintii uneori. Brrrr!
Din pacate io stau la celalalt capat al tzarii, tocmai in Piatra Neamt. Dar taaare mi-ar place sa ne cunoastem, Crina draga

Mergi la inceput