Joc "In jurul lumii" - istorie/geografie (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Una ar fi Laponia,dar exact-exact nu stiu da cand pana cand!Sa-mi fie rusine!Sa includem Siberia si nordul Canadei +Alaska+Groenlada.

Mergi la inceput

Deschis cartea si gasit:la polul nord rasare soarele pe 21 martie si apune pe 23 sept.Deci sunt 187 de zile cu lumina.La latitudinea de 65 grade,de pe 20 mai pana pe 25 iulie,lumina 24 de ore.La latitudinea de 70 grade de pe 1 mai pana pe 20 august sunt zile fara nopti,iar intre 20 mai si 30 iulie soarele sta nemisicat deasupra orizontului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Exact Julia, de fapt la ambii poli soarele nu apune pentru aproximativ 186 zile.

Julia, !

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

da,logic!cum cartea mea se cheama Finnland ,era luat in discutie doar polul nord.
Cea mai mare biserica ortodoxa situata in afara Rusiei e -------- in -------- si ctitorul ei e ---- --------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

Christ the Saviour in Moscova?

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

Acum am vazut ca in afara Rusiei.

St. Peter din Roma? Giacommo dela Porta?

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Cum te stiu pasionata de Finlanda, probabil ca e vorba de Catedrala Uspenski din Helsinki, construita de arhitectul rus Aleksei Gornostaev.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Donia,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

De unde ii vine numele Moldovei? Ce domnitor a numit-o si de ce?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Se spune ca Moldova a fost intemeiata de voievodul roman Dragos,care iesind la vanatoare prin padurile carpatine a urmarit un bour urias. Acesta i-a ucis cainele Molda, inainte ca voievodul sa il doboare, iar de aici vine numele Moldovei

Mergi la inceput