col scurtat - help !
Sunt disperata ! Dr. mi-a spus azi ca am colul f. mult scurtat, ceea ce inseamna risc mare de nastere prematura (sunt abia in sapt. 22). Ati patit asa ceva sau ati auzit de asemenea caz cu final fericit ?
Multumesc,
Maria
Raspunsuri
SimoV spune:
Maria, fa ce ti-a zis medicul sa faci. Ti-a zis sa stai la pat? Da, colul scurtat indica risc de nastere prematura, dar nu te speria, sunt convinsa ca se poate face ceva sa se amane momentul nasterii. Posteaza subiectul si la "odiseea sarcinii" - sunt convinsa ca multe din fetele de acolo s-au confruntat cu asa ceva si o sa-ti poata spune ceva mai concret. Medicul nu ti-a dta detalii mai multe? Suna si intreaba tot ce ai pe suflet daca n-ai intrebat cand ai fost la control.
Te rog nu te necaji si incearca sa te menajezi cat mai mult. Mergi inca la servici? Eu nu sunt medic, dar cred ca odihna e importanta intr-o astfel de situatie.
Ai grija de tine si tine-ne la curent, te rog. Ma gandesc la tine.
Cu drag,
http://pg.photos.yahoo.com/ph/svaidean/my_photos
mariamunteanu spune:
Simona, multumesc. Am postat la Odiseea. Nu mai merg la serviciu. Dr. nu mi-a dat amanunte, ci mi-a prescris magneziu suplimentar si repaus la pat. A spus ca macar 8 sapt. sa-i mai tin. Bietii mei copii au doar 360g fiecare.
SimoV spune:
E f. bine ca nu mergi la servici. Sa asculti DUMNEZEIESTE de ce a zis medicul. Sa nu te ridici din pat decat cand te duci la baie. Dusuri in sezuta, in vana, scurte si cu apa calduta, nu fierbinte (asta stii si tu precis). Si eu personal as renunta la dusurile zilnice. Trebuie sa stai la orizontala cat mai mult, sa nu se exercite presiune pe col. Eu zic sa suni medicul si sa-l intrebi in afara de repaus la pat ce ai mai putea face sa ii ajuti pe bebei sa mai stea cat mai mult in burtica. Maruntisuri, eu stiu... De ex. eu stiam ca e f. bine in timpul sarcinii sa bei multe lichide, dar nu mai stiu exact de ce. Intreaba referitor la asta de ex., poate pt. tine nu e indicat, ca sa nu trebuiasca sa te ridici de atatea ori din pat sa mergi la baie. Deci la chestii dineastea ma refeream, sa il intrebi ce sa mai faci, respectiv ce sa nu faci (in afara de efort). Ti-a facut cumva cerclaj la inceputul sarcinii ?
Am vrut sa iti mai zic ca eu cunosc (nu personal, indirect) 2 mamici de gemeni care au nascut, la 26 de sapt, respectiv la 28 de saptamani. Nu mai stiu exact cat aveau la nastere, dar sub 1 kg si chiar daca inceputul a fost f. greu, acum au 2 ani, respectiv 2.5 ani si sunt bine. Dar tu, bineinteles sa faci tot ce poti sa ii tii cat mai mult in burtica. Sa dea Dumnezeu sa ii tii cel putin cat a zis medicul. Sa ne tii la curent, te rog.
Cu gandul la tine,
http://pg.photos.yahoo.com/ph/svaidean/my_photos
mariamunteanu spune:
Multumesc de incurajari ! Problema aceasta a aparut de curand. Acum 2 sapt. colul era de 4 cm si azi e deja f. scurt.
Maria
mariamunteanu spune:
si inca ceva: imi vine sa fac pipi la fiecare 1/2 ora si nu beau mai mult de 1 1/2l lichide zilnic. asta mai lipsea.
Theodora spune:
Maria,draga mea,
Imi dau seama cit de nelinistita esti! Incearca insa sa te linistesti si asa cum ti-au zis toate fetele si aici si la Odiseea,asculta TOT ce-ti zice medicul!!!
De ce nu ai facut un cerclaj cind inca mai era timp?
Oricum,acum intrebarile sint inutile! Stai in pat,trage-ti computerul linga tine,ia telecomanda in mana sau o stiva de carti si timpul va trece...merita si sint singura ca totul se va termina cu bine!
Ma rog pentru voi!
POZELE NOASTRE: aici www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733" target="_blank">GEMENII
POZE NOI www.desprecopii.com/info.asp?id=34" target="_blank">Articol DC despre gemeni
gweno spune:
Buna Maria si bine ai venit printre noi.Din cite am citit pe internet cind am fost insarcinata stiu ca trebuie sa maninci foarte multe proteine care ajuta la tinerea sarcinii cit si la dezvoltarea BBiilor.Am citit un articol al unei mamici de gemeni care si-a facut un plan de a manca dublul de proteine fata de o mamica insarcinata cu un singur BBu.La sfirsit a nascut doi gemeni cu greutati record:4,200 si 3,700 ceea ce este foarte mult pentru o sarcina gemelara.Sa faci pipi des este normal datorita greutatii uterului,iar despre col si mie mi-au zis cei drept la inceput la 8 saptamani ca am colul scurt si am nascut la 37 saptamani si declansat nu natural.As mai fi putut tine sarcina dar aveam prenclapsie adica tensiune mare si proteine in urina.
Starea psihica este ff importanta trebuie sa fi optimista si sa te odihnesti cit mai mult.Am citit multe cazuri cu probleme ce s-au terminat fericit.Da un search pe internet si ai sa gasesti multe povesti despre sarcini gemelare.Iti urez multa sanatate si stai in pat cit mai mult trebuie sa depasesti pragul de 28 de sapt ca sa fie bine.Pupici si fi curajoasa!
LORY mamica gemenilor ERIC SI FILIP -20 August 2004 http://community.webshots.com/user/gweno110
"On ne voit bien qu'avec le coeur...l'essentiel est invisible pour les yeux" Antoine de Saint-Exupery
mariamunteanu spune:
Theodora, asta am si facut, mi-am adus totul langa pat, pana si acum scríu lungita pe o parte. Nu mi-au facut cerclaj pt. ca la toate controalele a fost bine, doar ieri am auzit beleaua. Simteam eu ca de vreo sapt. am tot felul de spasme in burta jos de tot si niste junghiuri, nu stiu daca au legatura.
Gweno, am vazut toate pozele cu gemeni de pe forum si toti sunt cazuri fericite, asa ca eu cred c-o sa-mi purtati noroc.
Maria