Joc "In jurul lumii" - istorie/geografie (4)
Raspunsuri - Pagina 9
bart spune:
quote:
Originally posted by juliafin
anul 1628.Mareata nava, abia lansata la apa, se scufunda imediat in port.Numele navei si portul si unde se afla expusa acum .
Vasa? In Stockholm ? Parca era ceva legat de o eroare de proiectare a navei ...
B.
juliafin spune:
Bart,tot ce ai scris e perfect.Ai omis ceva,unde se afla expusa nava.Se afla in muzeul cu acelasi nume,Wasa.
Bart,
DianaR spune:
Arboria, uite aici doar unul din nenumaratele link-uri care localizeaza nava in Dundee...
http://www.city-of-dundee.info/attractions.html
Da un serch pe google cu RRS discovery Dundee si vei vedea si poze...
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni
bart spune:
Colonie africana a unei tari din Europa, colonie creata prin 1885. A fost si singura ei colonie. Supranumita si terenul de joaca al regelui... Despre ce tara europeana e vorba, cine era regele si despre ce tara africana e vorba?
B.
arboria spune:
Diana, cred ca la un moment dat am avut amandoua dreptate. Cartea a aparut in 1999 (nu stiu in ce perioada a fost scrisa si ce bibliografie a folosit. Se pare ca nava a fost ancorata in Londra, dar a fost mutata candva (in 1986) in Dundee.
Uite www.coolantarctica.com/Antarctica%20fact%20file/History/antarctic_ships/discovery.htm" target="_blank">aici:
"Laid up from 1931-1936 when acquired by the Boy Scouts Association for use as a stationary training ship and hostel in London, used by the admiralty through WWII for the same purposes, engines were scrapped.
Used by Sea Scouts and Royal Naval Reserve from 1946-1979.
Transferred to the Maritime Trust and restored to 1925 appearance, currently on open public display as a museum in Dundee since 1986."
PS1. multumesc pentru atragerea atentiei , o sa fac o nota pe carte
PS2. se pare ca trebuie verificate informatiile din mai multe surse
Julia
juliafin spune:
putem continua.sursa pentru raspunsul meu.
_
occupazione dei territori,Conferenza di Berlino, 1884-1885
A Berlino e nel corso dei successivi trent'anni, tutta quanta l'Africa (tranne l'Etiopia e la Liberia) è stata ripartita tra le nazioni d'Europa: Francia, Gran Bretagna, Portogallo, Germania e, in minor misura, Italia e Spagna, si sono accaparrate il diritto allo sfruttamento di gran parte del continente. Un caso particolare è rappresentato dal territorio corrispondente all'attuale Repubblica Democratica del Congo: esso, infatti, è stato assegnato direttamente al promotore della Conferenza, il re Leopoldo II del Belgio(/
e un text usor,pentru cine nu stie italiana.daca vreun moderator mi-o cere,traduc)
_
Urmatorea intrebare.(de fapt sunt iar doua,nu pot fi departite)
_1.care e cel mai vechi oras din lume,inca existent?10.000 de ani!
_2.care e cea mai veche capitala din lume? este capitala acestui stat de 4500 de ani!
_
juliafin spune:
Damasc e bine,Byblos ,nu.Am gugalit pentru siguranta,de data asta informatiile din cartea mea si cele de pe net corepund.Mai cauta,dar nu departe
Byblos – “orasul soarelui”, unul dintre cele mai vechi orase locuite continuu si unul dintre cele mai bogate situri arheologice din Orientul
Mijlociu.