Joc "In jurul lumii" - istorie/geografie (4)
Raspunsuri - Pagina 11
DianaR spune:
Corect, Julia!
Si mie mi-a aparut chestia cu accesul restrictionat, dar nu m-am emotionat deloc ca s-a mai intamplat si alta data cand mergea greu site-ul...
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni
juliafin spune:
pentru RAunde a fost inregistrat recordul european de frig si aume de -45 grade Celsius?tara si orasul
pentru tot poporu`
unde si cand a avut loc cea mai devastatoare explozie vulcanica pe glob?
iren spune:
Julia, zici de Pompei?
Ca io p-ala il stiu
si ca de obicei, cre ca zic prostii
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita
Poze cu noi nou noute!!
juliafin spune:
nu,Iren
e vorba de mai rau,bucata de pamant pe care se afla a fost pur si simplu aruncata in aer
DianaR spune:
Tambora, in Indonesia 1815 cea mai mare explozie din istoria curenta
http://www.iomoon.com/VEI/vei7.html
Cea mai mare explozie vreodata a avut loc in parcul Yellowstone, 600000 ani in urma.
http://www.huttoncommentaries.com/ECNews/ECN1.html
Krakatau, Indonezia, 1883, alta explozie majora.
Vladut 7 luni
juliafin spune:
eu la Krakatau ma refeream,insula pe care es afla` a fost aruncata in aer si zeci de mii de oameni de pe insulele vecine, Sumatra si Java, au murit
Diana,
DianaR spune:
Unde se gaseste un lac a carei apa poate fi folosita ca cerneala?
Julia, am banuit ca la Krakatau te referi, de asta l-am mentionat, dar ai vazut daca ai avut curiozitatea sa citesti ca nu este considerata cea mai mare din istorie. Pe scara intensitatii atinge gradul 6 din 8 posibil, gradul 8 nu a fost atins in istoria recenta si au existat 5 explozii de gradul 7 dintre care cea mai puternica a fost Tambora.
Vladut 7 luni
mephala30 spune:
Langa oraselul algerian Sidi-Bel-Abbes exista un lac a carui apa poate fi folosita la scris ca oricare cerneala. Calitatea atat de neobisnuita a apei din acest lac este asigurata de cele doua rauri care se varsa in el, unul bogat in saruri de fier, iar celalalt continand produse de putrefactie vegetala. Din amestecul acestor ape rezulta o solutie care indeplineste toate calitatile cernelei, fiind destul de buna pentu scris in conditii normale. Scrisul cu aceasta cerneala nu pateaza, nu se sterge si este foarte vizibil.
Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin
juliafin spune:
quote:
Originally posted by DianaR
Julia, am banuit ca la Krakatau te referi, de asta l-am mentionat, dar ai vazut daca ai avut curiozitatea sa citesti ca nu este considerata cea mai mare din istorie. Pe scara intensitatii atinge gradul 6 din 8 posibil, gradul 8 nu a fost atins in istoria recenta si au existat 5 explozii de gradul 7 dintre care cea mai puternica a fost Tambora.
da,am citit si am recitit in cartea mea,unde e folosit cuvantul devastator.s-or fi referit la faptul ca insula a fost aruncata in aer.in carte am mai multe intrebari legate de eruptii vulcanice si cutremure(din pacate actual).nu-i bai,mai multe informatii nu strica.si apoi intre noi s-a creat o prietenie virtuala,incat nu se supara nimeni cand informatiile nu coincid 100%.o zi buna si tuturor
DianaR spune:
Carmen, nu-i asa cade aici te-ai inspirat , iaca semanam!
Deci, Carmen, corect!
Julia, nu am spus-o ca un repros, departe de mine asa ceva, cand ai spus de explozie m-am gandit la Krakatau automat, m-am gandit doar ca e interesant sa mai scriu si despre scara intensitatii exploziilor vulcanice. D'apoi eu de cate ori nu am dat-o in bara...
Sper ca nu te-i suparat si mai joci cu noi ...
Vladut 7 luni