Un cuvant pe zi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

daca download(at) inseamna descarcat,upload(at) inseamna incarcat.logic ,nu?

anyway sunteti f. funny:-)
(in Liban e un fusion f. mare de limbi:engleza,franceza si araba-multi(din cei care vb. asa) mi se par de-a dreptul snobi.apropo ce inseamna snob-aici snob se traduce prin elegant sau cam asa ceva))

"ohh,maama!"(Johnny Bravo):-D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Eei, si daca nimeresti intr-o agentie de publicitate, zisa si de advertaizing, mai ales una mare, fulservis, sa te tii! In primul rand daca esti crieitiv nu poti sa te apuci de treaba daca nu esti brifuit. Mai intai faci fata intrebarilor: Unde-i briful? Ai brif? Esti pe brif? Dupa aceea dai peste targhet. Sa ai mare grija sa fii pe targhet, ca am vazut o gramada de chestii supra-targhetate numai ca sa fie aspirational. Si sa ai tot timpul in minte foarte clar tascul comunicarii. Daca se brifuieste mai multa lume, sa verifici daca e bucuit confrensz-ul. Cel mai greu insa e atunci cand se apropie un pici. Vorbeste si cu media si cu piarul si, foarte important, cu betelistii de la betele sa vada ce e cu hostesele pentru sempling. Si sa verifice aitiu' sa fie totul in regula cu uaierlesu'.
Adevarul este ca multi sunt termeni profesionali, absolut specifici unui domeniu restrans si pe care, chiar daca ar avea corespondent in limba romana, mie una imi este mai usor sa-i folosesc asa cum i-am imvatat, ca deh! agentiile mari sunt pline de expati si-n general se vorbeste in engleza (sau un fel de engleza).
Insa de aici si pana la folosirea lor in fata unor oameni care nu au nici in clin nici in maneca cu publicitatea, numai asa, ca sa ne dam rotunzi ca lucram la multinationale... hm.

Q, director de arta :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

Q, (uaierlesu')
Da' spuneti-mi si mie, cum "se zice pe romaneste" la Click here?
Dati clic aici (?) Clicati...(?!) Clincaniti ...()

_
iaca si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by claza

Da' spuneti-mi si mie, cum "se zice pe romaneste" la Click here

Pocniti aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Asta-i un articol superb in Romania Literara, se cheama "Noua limba de lemn" http://www.romlit.ro/www/texte02/rl16/par.htm

Un paragraf:
"Dumitriu schita un gest discret de multumire, nebagat in seama de vorbitoare si incredintat in fine ca nimeni de la Sales Unlimited nu se putea sustrage importurilor lingvistice, oricit de bizar si caraghios ar fi sunat.
- Avem o agenda extrem de incarcata si, daca nu prioritizam cum trebuie, pierdem bani si clienti. Azi mai mult ca oricind e nevoie sa ne customizam relatiile si sa ne punem toate skills-urile in slujba challenge-ului pe care l-am identificat: cresterea market share-ului si implicit a turnover-ului, minimizarea riscurilor si dezvoltarea performantei. Pentru asta ne sint necesare mai multe lucruri: expertiza, drive, commitment, dedicatie si gestionarea targetului. E o chestiune de eficientizare si de standing. Nu putem fi principalii jucatori din business environment daca ignoram updatarea si daca nu reusim sa ne fidelizam clientii. Banuiesc ca si tinarul nostru coleg s-a gindit la toate astea cind a aplicat pentru un job in compania noastra. Asa e, Alin?
- Perfect adevarat, confirma Dumitriu, chinuit launtric de aceeasi irepresibila pofta de-a hohoti din toti rarunchii."

"Harabagiu isi informa angajatul ca pericolul lay-off-urilor in firma nu era foarte mare, ceea ce nu trebuia nicidecum sa duca la efasarea disciplinei. Nu de alta, dar cu trei luni in urma un vendor de mare succes fusese expelat fiindca harasase o colega."

Ingioi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by iileana

quote:
Originally posted by claza

Da' spuneti-mi si mie, cum "se zice pe romaneste" la Click here

Pocniti aici.

Si mai simplu, "apasa aici" .

Serban

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Beton citatul din Romania literara!

Mi-am mai adus si eu aminte de "a aplica pentru un job" (Domnisoara a mai aplicat la noi prin toamna ) si de preferatul meu, a agrea (Procedura trebuie agreata cu menegimentul inainte de a fi implementata).

Ce l-am criticat io acu' vreun an pe "agrea" asta, care-mi suna like the nut in the wall ... si ieri m-am trezit folosindu-l!!

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Mergi la inceput