Joc in jurul lumii: geografie+istorie (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Carmen,traiasca "gogu"!
In cartea mea am asa:"'prin alunecarea ghetarilor,s-au format numeroase vai care azi sunt umplute cu apa.In acelasi mod s-au format si fiordurile"In explicatia de pe google se intelege ca apa ramasa din topirea ghetarilor a dat nastere la lacuri.Din pacate avem din nou o discrepanta intre carti si internet.S-a mai intamplat si altor fete.Eu tind sa dau crezare cartilor.Daca ne uitam bine pe harti,mare parte a lacurilor finlandeze au o forma alungata,nu rotunda.Voi mai citi...
Carmen,esti la rand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Julia, ce ne-am face fara 'el'?

Unde se produce un fenomen deosebit: efectul fluxului marin care patrunde in sus pe fluvii provocand valuri puternice?
Cum este numit acest fenomen de catre localnici?

Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Te referi la Hudson River si la Shatemuc?Raul care curge in doua directii?Daca e vorba de asta,intrebarea am pus-o eu cu putin timp in urma,sursa ,o carte.

Mergi la inceput

Sincer, nu m-am gandit la asta. Raspunsul e altul.

Album Iustin

Mergi la inceput

Spune-mi si mie ce carte ai tu... ma refer la cea din care te 'inspiri'...sa mi-o cumpar si eu...

Album Iustin

Mergi la inceput

fenomenul e prororca,pe Amazon
Un fenomen cu totul deosebit care se produce pe Amazon, numit de localnici pororoca este efectul fluxului marin care patrunde în sus pe fluvii provocând valuri puternice ce ajung uneori pâna la Santarem, la 1 000 km în interior. În estuarul larg de peste 200 km si lung de 350 km pororoca are efecte distrugatoare asupra tarmului, îngreuiaza navigatia spre ocean si chiar descarcarea apelor. Pororoca, alaturi de inundatii, sunt doua fenomene care schimba continuu configuratia malurilor si a tuturor gurilor de varsare ale afluentilor pâna la Manaus.

Mergi la inceput

Julia, cine stie, cunoaste

Album Iustin

Mergi la inceput

Carmen,cine stie sa caute,gaseste...
Scuza-ma ,inca nu ti-am raspuns la intrebarea cu cartea.Sunt diferite carti pe diferite teme,dar nu te pot ajuta cu titlurile ,sunt in germana (poate stii germana?).

Mergi la inceput

Din pacate, sau fericire, nu cunosc lb. germana.

E randul tau.

Album Iustin

Mergi la inceput

Cate sunt drapelurile care nu au obisnuita forma dreptunghiulara si care sunt acestea?

Mergi la inceput