The bestest????

The bestest???? | Autor: timea

Link direct la acest mesaj

Pentru cunoscatorii de lb engelza...
exista context in care se poate folosi sau este corect "the bestest"?
Asa am gasit intr-o carticica de copii, editata in Ca. Eu nu-s un as in ale limbilor dar tare-s curioasa...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

corect nu e, dar se mai foloseste in limbajul de zi cu zi (vad ca si in carti, totusi :)), ca un fel de "intaritor" al "the best". probabil ca unii simt ca "the best" e insuficient de puternic :)

I.&www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Mie mi se pare acelasi lucru cu "cel mai superior" :)

Dar, pe de alta parte, tot in carti am vazut sintagma "at the weekend", pe care tot incorecta o credeam si se pare ca e foarte corecta.

Deci ... nu mai stiu.

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sa nu va mirati daca veti intalni si forme ca "the beautifulest", chiar "the most beautifulest" sau "more easier". Nu se preda asa ceva la ora de engleza la lectia cu gradele de comparatie. E clar ca sunt forme gresite pentru Modern English, o spune gramatica, dar nu toti cunoscatorii de limba engleza, fie ei si nativi, vorbesc si scriu ca la carte.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Timea, cumva in cartile cu Junie B. Jones?
Hai, ca-s la curent cu astea. Si nu, nu e corect, eu nu am auzit decit copiii spunind asa, dar foarte rar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Nu e corect gramatical...se accepta insa in vorbire pt ca engleza a fost cam "pocita" de vorbitorii din taotecolturile lumii.
Adjectivele lungi (ex beautiful, important, boring, interesting etc) primesc in fatza lor more pt comparativul de superioritate si the most pt superlativul relativ.
Adjectivele scurte (big, small, easy, fast etc) primesc terminatia -er pt comparativ si -est pt superlativ (+the in fatza).
Exceptii:
good-better-the best
bad-worse-the worst
ill-worse-the worst
far-farther/further-the farthest/the furthest (farther-the farthest ca distanta, futher-the furthest ca si continuitate)
old-older/elder-the oldest/the eldest (elder-the eldest numai pt relatii in cadrul aceleiasi familii)
late-later/latter-the latest/the last (later=mai tarziu, latter=cel din urma dintr-o enumerare de doi, the latest=cel mai recent, the last=ultimul)

--------------------

Andra
Nunta noastra Noi
Ziua Andreei
Intre romani
SARBATORI FERICITE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Apropo de at the weekend, de ce sa nu fie corect? Nu scrie in gramatica si anume ca nu e corect...
De asemenea, la fel de corect este at weekend. I'll see you at weekend.

--------------------

Andra
Nunta noastra Noi
Ziua Andreei
Intre romani
SARBATORI FERICITE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Pai tocmai, in gramatica cica e corect, da' deh, pe mine la inceput ma cam zgaria pe "simtul limbii" [:d]

Acum m-am obisnuit.

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jazz spune:

Am lucrat intr-un daycare pentru un an de zile si copii foloseau "the bestest" -poate d-aia l-ai gasit intr-o carte pentru copii... Astia mici sunt tare creativi...
Zic si io!

Mergi la inceput