calauza si alte filme grele - partea a 3-a

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

oki mara, am din ce in ce mai putin timp poate doar sa va urmaresc, poate doar atat

mi-am amintit visul, e genial, intr-adevar, as intra in interpretari, dar mi-e groaza sa nu gresesc "panta", as freudiza o leaca:) inclusiv titlul filmului, dar daca bergman era anti-freud? si fac o gafa? poate gasesti matale vreo recenzie, ceva, sa avem un punct de plecare...

btw: nu stiu, mie bergman nu-mi place, la el nu e vorba de placut... pot spune ca, din cate am vazut, numai persona si fragii nu m-au enervat, dar de aici pana la placut... e prea personal-abisal ca sa-mi placa, nu mai are loc de nimeni in filmele lui, decat de el insusi, fata de alti regizori abisali, mai "atotcuprinzatori":))

asa ca bine zici aici:

quote:
eu am vazut cheia filmului in ceea ce i-a zis nora-sa la un moment dat in timpul calatoriei, si anume ca a vazut-o pe mama lui, o batrana rece, singura si autoritatara, asa cu e si el de fapt, si fiul lui (sotul ei) si sa- ingrozit gandindu-se la copilul pe care-l poarta-n burta, pentru ca va avea aceeasi soarta, aceea de a trai fara sentimente si de a sfarsi singur!

cred ca ideea asta imi ramasese in cap cand am zis si eu:
quote:
si, din cate imi amintesc, fragii salbatici erau tufa unde se intalnea cu logodnica lui, era un "loc in memorie" asociat cu cea mai mare infrangere din viata lui din cauza ca nu luase initiativa... de aici a inceput sa devina un alt om, genul retras care era, parca asta a si spus undeva in final: "nu lasa viata sa treaca pe langa tine din cauza unor tampenii"

deci? ce e cu fragii astia, dom'le? e de bine sau nu?

o intrebare: cand incepe sa-si aminteasca scenele din trecut? (si asta e o "cheie"!) nu cumva cand se intalneste cu "grupul vesel"? eu nu mai tin minte, scuze...

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

Mergi la inceput