joc in jurul lumii:geografie+istorie (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

121 - Timpul liber
Nu distrugeti Rosia Montana! Rosia Montana este cea mai veche asezare miniera atestata
documentar, cunoscuta de pe vremea romanilor sub numele Alburnus Maior. ...
reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/show_article. php3?article_id=2332&page_nr=1 - 79k - Im Cache - Ähnliche Seiten
Ai drepte ,Irimell cu privire la informatiile pe care le gasim in mass media.M-am uitat de Miecurea Sibiului si am gasit articole cu continut arheologic,din pacate nu prea informative.Imi pare rau ca ai fost pusa intr-o asemenea situatie ,am patit-o si eu,tot din cauza unor informatii gresite.Nu pune la suflet,da?E un joc intre fete dragute,nu o competitie .Si invatam muuuuuulte cu ocazia asta.Eu,de exemplu ,habar nu aveam de Rosia Montana,acum stiu multe.
Irimell,si nanic usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

No problem, e de inteles cum a aparut incurcatura. Ra, poftim la joc, ca te asteapta fetele!!!

Gata, am plecat la somnic

"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

memoriile lui Marco Polo:titlul operei si,facultativ, cine a redactat manuscrisele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Eu stiu doar 'Calatoriile lui Marco Polo', o carte foarte frumoasa si interesanta...Abia astept titlul memoriilor, ca sa o citesc si eu...

Haideti fetelor cu raspunsul!

"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Cea de Petre Ghelmez o foloseste ca sursa de inspiratie!

Mergi la inceput

...paginile operei vorbesc despre imensele bogatii ale lui Kubilai,Marele Han,descendent a lui Ginghis,de aceea manuscrisul este mai cunoscut in istorie sub numele...

Si,in alta ordine de idei,chiar ma gandeam si eu sa propun ca rasunsurile noastre sa fie insotite,in limita timpului fiecaruia,si de cate un cat de mic comentariu.Am avea mai mult de castigat cu totii,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Ce am gasit:
The Description of the World or The Travels of Marco Polo - descrierea lunii sau calatoriile lui Marco Polo, cunoscuta in epoca si ca "Il Milione", Cele 1000 de minciuni, devenita un adevarat bestseler al epocii.
Mai caut pentru numele celui care a redactat manuscrisele.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Am gasit!

Rustichello

Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Randul tau

Mergi la inceput

Imparat roman care a adaugat provincia Britania la Imperiul Roman. Numele lui si al celor 2 neveste pe care le-a avut.

Vladut 7 luni

Mergi la inceput