Jocul cu de toate (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RA spune:

MareaBritanie,Norvegia,Suedia,Islanda,Danemarca'Slovacia,Elvetia,VATICAN,Portugalia,Liechtenstein,Grecia,Croatia,Bosnia,Moldova,Malta
deci,15,fara Finlanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

quote:
Originally posted by RA

MareaBritanie,Norvegia,Suedia,Islanda,Danemarca'Slovacia,Elvetia,VATICAN,Portugalia,Liechtenstein,Grecia,Croatia,Bosnia,Moldova,Malta
deci,15,fara Finlanda

Eu am o carte cu toate steagurile europene,inclusiv cele ale regiunilor autonome.Deci:la Croatia vad o capra,semiluna,stele,dar nici urma de cruce.
Bosnia,multe stele.
Nici la Portugalia nu vad nimic.
Celelalte sunt bune.Mai cauta 4.Sunt regiuni autonome,apartinand Finlandei,Marii Britanii,Danemarcei si Germaniei.

Mergi la inceput

Finlanda-Groenlanda si I.Faeroe
Danemarca-I.Aland
Marea Britanie-Irlanda
Germania-Landul Branderburg?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by RA

Finlanda-Groenlanda si I.Faeroe
Danemarca-I.Aland
Marea Britanie-Irlanda
Germania-Landul Branderburg?

Auuu,harababura!
Hai sa-ti dau o mana de ajutor.Irlanda?Nuuuu.Groenlanda nu are cruce.Nici landul Brandenburg nu-i bine.
Insulele Aland se mai cheama si Ahvenanmaa(aici te-am ajutat...)
I.Faer Oer nu au nici o treaba cu Finlanda!
Regiunea autonoma care apartine M.Britanii e un coltz.
Insulele F.se afla in nord si apartin Germaniei si au populatie predominant de de origine scandinava.

Mergi la inceput

Recunosc ca nu geografia e punctul meu forte,dar promit sa-mi fac tema pana la urma...asta daca nu ma lasa intre timp cineva sa trag cu ochiul

Mergi la inceput

uite RA,poti trage aici cu ochiul.

Insulele Aland se mai cheama si Ahvenanmaa,limba oficiala e suedeza dar nu apartin Suediei si nu sunt obligati sa invete limba tarii careia apartin(mura-n gura,daca stiu eu asa multe despre arhipelegul asta cu 6.000 de insule)
_
Insulele care apartin Germaniei sunt Insulele Frizie(nu stiu exact cum s-ar zice pe romaneste,am gugalit,nika.Pe italiana se zice Le isole Frisie=Frizie)

mai avem 2,una e un colt si apartine Marii Britanii si celalat arhipelag,Danemarcei.

Mergi la inceput

Republic of Ireland(Eire),o mica parte din Irlanda
I.Feroe(Fcrosk),formeaza un arhipelag de 17 insule separate de stramtori.Suprafata totala este de 1399 de km patrati.
Fiindca ma simt ca un student care-a tras de 5 sa nu piarda sesiunea,mai pune o intrebare!

Mergi la inceput

Nu RA,pune tu intrebarea.Chiar intrasem pe forum cu ideea de a da raspunsurile si sa-ti predau stafeta,ai ghicit o mare parte.Celelalte sunt:Gibraltar(GB),Insulele Frize(am zis deja,GER),Insulele Aland(FI)si Faer Oer(DEN).Tote au cruci tipic steagurilor nordice,iar Gibraltarul are crucea britanica.
RA,felicitari

Mergi la inceput

multumesc
Cui apartine sintagma"Elada a Eladelor" si la ce anume se refera?

Mergi la inceput

Raspunsul tre' sa fie "rotund" ca soarele Greciei...antice

Mergi la inceput