joc in jurul lumii:geografie+istorie
Raspunsuri - Pagina 2
Leah spune:
In ce oras din europa se afla "pishorcosul?"
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
Irimell spune:
Bruxelles
Sarbatori minunate tuturor!
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
juliafin spune:
Irimell,vad ca Leah nu apare pentru confirmare sau infirmare.Eu zic,tu poti continua jocul...
Irimell spune:
Julia, multumesc pentru mesaj...m-am ratacit prin bucatarie si am uitat de subiect...hihi...Si acum sa trecem la istorie universala:
Popor nomad (presupus a fi de descendenta turcica) avind ca loc de origine Asia Centrala, zona lacului Aral, ce a migrat pina la poalele Caucazului in jurul anului 500 d.H.....Mult disputata in cercurile istorice nu este numai disparitia lor din izvoarele istorice (sec.XII) ci si trecerea lor la iudaism...
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
Irimell spune:
Adelutzdragut
Tu urmezi!