Dan Brown, "Codul lui da Vinci"
Raspunsuri - Pagina 10
Adela spune:
Acum citesc si eu Codul.
Cataghe buna ideea ta de a vedea pe net fotografii. (poate aveti si niste linkuri?)
Va spun dupa ce termin cartea ce si cum.
Adela , mamica de Julia
anka-maria spune:
Imi cer scuze pt. cele 3 posturi. Informatiile sunt preluate de aici:
http://www.lisashea.com/hobbies/art/general.html
Cartea este foarte buna dar controversele apar de la faptul ca Brown isi prezinta lucrarea ca fiind "perfect adevarata si foarte bine documentata". Din cele citite mai sus e foarte prost documentata.
just me
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Irimellquote:
Originally posted by anka-maria
Cel din dreapta lui in Cina cea de Taina este Sf. Ion.
Uite tabloul 'Cina cea de taina' al lui Da Vinci si poti face zoom pe fiecare detaliu pe care vrei sa-l vezi.
floricele "Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
Complet off-topic (si imi iau rosiile de rigoare) dar m-am delectat cu pozele tale la nebunie. Chiar as vrea, cu permisiunea ta, sa imi instalez citeva pe desktop la screensaver. Absolut superbe!!!!
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
CORNELIAP33 spune:
quote:
Originally posted by Irimellquote:
Originally posted by anka-maria
Cel din dreapta lui in Cina cea de Taina este Sf. Ion.
Uite tabloul 'Cina cea de taina' al lui Da Vinci si poti face zoom pe fiecare detaliu pe care vrei sa-l vezi.
floricele "Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
Chiar daca conform picturii lui Da Vinci, "cel" din drapta lui ISUS este o femeie, asta nu demonstreaza nimic. Da vinci a vrut sa transmita/ lanseze aceasta idee, care nu este adevarata.
Cartea lui Brawn este foarte frumos scrisa, dar trebuie sa o consideram ceea ce este de fapt, adica fictiune
Multi pupici, tuturor
Cornelia si BB Rares-22.04.2002
Adela spune:
E o carte buna cu subiect bine gandit. Asa cum, dupa spusele lui Brown, Isus i-a spus Magdalenei sa se ocupe de biserica dupa moartea Lui, tot asa J. Saunière- Marele Maestru- ii cere unei prezente feminine, Sopfie, sa caute Sfantul Graal. Interesant.
O carte care te pune pe ganduri. Manusa a fost aruncata... nu ne ramane decat sa cautam adevarul adevarat.... !?
Scriam intr-un mesaj sters ca va apare si filmul. Actorii sunt de exceptie:
Tom Hanks --> Robert Langdon
Jean Reno --> Bezu Fache
Audrey Tautou (Amelie) -->Sophie Neveu
Inca ceva: voi vedeti in "Cina cea de Taina" o mana in plus cu pumnal? Sau e mana lui Sf Petru? Ce parere aveti?
Adela , mamica de Julia
buli spune:
am citit si eu codul lui da vinci
e captivanta, insa eu nu cred mai nimic din teoriile alea
nu zic ba, or fi existind tot felul de organizatii secrete, dar daca-s secrete n-ai de unde sti cu ce se ocupa, nu?
am vazut si "cina cea de taina". cu tot cu Iisus sint 13. daca linga el e Maria Magdalena, inseamna ca lipseste unul din apostoli. care???
e limpede ca da Vinci si alti pictori poate au ceva sensuri numai de ei stiute in operele lor, insa ma indoiesc serios ca dl. Brown a dezlegat misterele
aaaa ... si intr-adevar mai bine scrisa mi s-a parut ingeri si demoni
off topic total: sotul meu cind a auzit de cine-i scrisa cartea m-a intrebat: e sotul Sandrei Brown??
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
buli spune:
quote:
Originally posted by Adela
Tom Hanks --> Robert Langdon
Jean Reno --> Bezu Fache
Audrey Tautou (Amelie) -->Sophie Neveu
Inca ceva: voi vedeti in "Cina cea de Taina" o mana in plus cu pumnal? Sau e mana lui Sf Petru? Ce parere aveti?
super actorii
mie imi plac toti 3 la nebunie
Adela, si mie mi se pare ca mina cu pumnalul e a nimanui. chiar acu m-am uitat
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
Sanca spune:
Astept rosiile dupa ce cititi.
Codul da Vinci e o carte captivanta, dar din pacate am gasit-o comerciala, si ma intreb si acuma de ce a facut atata atmosfera. In primul rand finalul m-a lasat complect dezamagita, toata promisiunea de o viitoare intalnire romantica, si pupicul pe obraz mi s-au parut de 2 centi.
Cina cea de taina este interpretata prea mult... In primul rand pe vremea lui Isus oamenii stateau pe jos, pe perne, si nu la mese cu scaune cum i-a pictat DaVinci. Asa ca din start, este o pictura care nu are sa descrie cum si cine a fost la ultima cina a lui Isus si apostolii.
Eu vad cartea fiind 95 % roman... Un roman politist, si cam atata.
Si acuma vreau asa - rosii coapte, carnoase, proaspete si cu gust - ca cele cumparata vara in piata de la tarani... Pastrati rosiile americane crescute in sera, cu nici un gust ...
copii ca ai mei nu are nimeni
firutza spune:
Am inceput sa citesc cateva pagini sa vad de ce atatea discutii...deocamdata mi se pare cam usurica,in sensul de roman politist si parca un stil cu tenta comerciala[de acord cu Sanca],ma asteptam la altceva,nu stiu ,s-ar putea sa merg mai departe asa din curiozitate,desi mi-e teama sa nu-mi pierd timpul cu ea ,.am sa mai citesc si parerile voastre..
Pegasis spune:
quote:
Originally posted by Adela
Adela , mamica de Julia
Am petrecut citeva ore bune pe net vizionind fel de fel de site-uri cu tabloul asta... N-am descoperit cui apartine mina si ma intriga chestia asta. Poate ne lamureste un cunoscator...
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
poze