Meditatii zilnice .

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Gina, noi cele carora le face placere si suntem interesate de aceste meditatii, iti multumim ca nu te-ai lasat si ai scris in continuare.

Te rog sa spui daca te putem sustine altel decat citind si intelegand meditatile tale.

_
Lucia sotia lui Csaba.

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

Draga Lucia,

Mesajul tau, mi-a adus multa bucurie si m-a imbarbatat in aceeasi masura .Stiam ca nu-mi irosesc timpul pretios in zadar!Comfirmarea venita prin tine, este asa scumpa inimii mele,deoarece vad inca o data, cat de credincios este Dumnezeu cu mine!Ca El raspunde la CREDINCIOSIE cu CREDINCIOSIE!Ca imi asculta rugaciunile,si face chiar mult mai mult decat Ii cer sau pot gandi eu!
Ma bucur pentru sprijinul acordat si pentru ca sunteti alaturi de mine.
Nevoie de sustinere exista.Privitor la aceasta las Eclesiastul capitolul 4 :9,v12.sa vorbeasca despre ea:"
Mai bine doi decat unul,(...).Caci, daca se intampla sa cada,se ridica unul pe altul;dar vai de cine este singur, si cade, fara sa aiba pe altul care sa-L ridice!
Si daca se scoala cineva asupra unuia, doi pot sa-i stea impotriva; si FUNIA IMPLETITA IN TREI NU SE RUPE USOR."
In primul rand , am nevoie SA VA RUGATI PENTRU MINE.
2).Sa vegheati,asupra celor scrise.
In cazul in care sesizati ceva in neregula,faceti-mi de cunoscut,deoarece:noi trebuie sa dam, tot ceea ce avem mai bun, tuturor acelora de la :

.
Doresc faptul ca acesta,sa fie un loc in care, sa gasim mangaiere si alinare pentru sufletele noastre.
4).Astept sugestiile voastre daca aveti, in ceea ce priveste acest subiect: "Meditatii zilnice".
5).Cred ca ar fi tare ziditor,daca ati impartasi ce anume din meditatia zilnica,v-a placut,vorbit,mangaiat,intarit..etc.Ce ziceti?

Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.

Mergi la inceput

Pasul al cincilea

Marcu 11:22.

Petru si-a adus aminte de cele petrecute, si I-a zis lui Isus:"Invatatorule,uite ca smochinul, pe care l-ai blestemat,s-a uscat."

Marcu 11:22.

Isus a raspuns:"Tu zici:'Daca poti!'Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede!"

Marcu 11:24.

De aceea va spun ca,orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit,si-l veti avea.

Am decis ca Dumnezeu trebuie sa detina locul de Stapan. Cineva i-a scris scriitorului rus Turgheniev:"Am impresia ca a ne pune pe noi insine pe planul al doilea constituie intreaga semnificatie a vietii."La aceasta marele scriitor a raspuns:"Mi se pare ca descoperi cine trebuie pus pe primul plan constituie intreaga problema a vietii." Tu ai decis in aceasta problema:Dumnezeu si nimeni altcineva trebuie sa fie pus pe primul plan, sa ocupe locul intai.Acum, tu esti gata pentru pasul urmator:
5) Intoarce-te la El cu incredere si crede ca El te primeste si ca tu Il primesti pe El. Odata ce I-ai dat singurul lucru pe care il aveai - pe tine insuti - ai dreptul sa accepti singurul lucru pe care Dumnezeu il are - pe El Insusi. Multi rateaza in punctul acesta.Ei dau vesnic, dar nu reusesc sa primesca. Inchipuie-ti ca ai face lucrul acesta in casatorie - ai da tot timpul si nu i-ai permite partenerului tau sa raspunda.Nu ar fi relatia voastra prin aceasta blocata? Bataile de inima,alternate ale relatiei voastre unul cu altul si cu Dumnezeu sunt:" Da - primeste, da - primeste." Daca este o permanenta dare fara nici o primire, inima va inceta sa mai bata, ea nu poate sa bata exclusiv unilateral. Un mare chirurg a exprimat lucrul acesta astfel:"Crestinul este receptivitate pura.'Tuturor celor ce L-au primit,le-a dat dreptul sa se faca copii ai Lui." Daca expiri in permanenta si nu inspiri niciodata, respiratia ti se va sfarsi foarte repede.
O tanara romano-catolica, studenta la sociologie,a intrat in aceasta experienta noua si acum este vie cu Dumnezeu.Ea si-a formulat hotararea in felul urmator:"Mai mult decat oricand inainte,eu incetez sa mai caut si Il las pe Hristos sa-mi patrunda fiinta - El singur are raspunsul la problema vietii,prin faptul ca ne da viata iarasi, viata abundenta si reala, descarcata de multe intrebari fara raspuns."
Inceteaza sa te mai chinui cu intrebari care nu au raspuns.Iesi din tine insuti,paseste prin credinta activa si accepta darul lui Dumnezeu.El se ofera pe Sine Insasi.Ia-L,caci in Dumnezeu vei gasi tot ceea ce iti este necesar:iertare,putere, partasie, sens, ideal si energia de a te darui altora, viata!
Fa pasul acesta acum!

O,Dumnezeule,am facut pasul acesta.Sunt al Tau.Aceasta rezuma totul,caci acum vad cealalta jumatate a adevarului:eu te am pe Tine.M-am pierdut pe mine insumi daruindu-ma Tie si Te-am gasit pe Tine.As putea inceta vreodata sa-Ti multumesc ? Lasa-ma ca viata intreaga, zi de zi, sa-mi exprim recunostinta.Amin!

Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Total off topic: De ce ai intrat cu 2 nick-uri diferite?

Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Aissa,

Incep prin a-ti raspunde intrebarii tale,"de ce am intrat cu doua nicuri diferite"?
Deoarece ne-am mutat la o alta adresa, unde reteaua de internet nu este aceeasi,iar acesta a implicat schimbarea adresei e- mail.Uitasem parola pentru a ma putea loga, si cum nu mai puteam accesa vechea adresa,am fost nevoita sa-mi creez un cont nou,cu noua adresa.

2.Acum, la randul meu, am o intrebare pentru tine.

Pe ce anume te-ai bazat atunci cand ai spus:"Total off topic"?

Eu am venit,si sunt la : pentru a da tot ceea ce am mai bun pentru ceilalti.Pentru a zidi - nu pentru a darama. Am respect fata de acesta,m-am supus,si nu am incalcat niciodata regulile hotarate si impuse.
Acest subiect"Meditatii zilnice",contine valoare si atarna greu.
Ce deranjeaza?!Faptul ca sunt si vor fi tematici deosebite precum:
- Descatusare
- Cele patru stadii ale vietii
- Cultivare
- Izolarea si definirea dusmanilor
- Loialitate
Tematici care trateaza egocentrismul si pedeapsa egocentrismului interna,mandria, resentimentele si ura.
- Efectele distructive ale maniei
- Cum sa tratam resentimentele/Pasi finali pentru infrangerea resentimentelor
- Anxietatea - un ajutor si un handicap
- Frica si boala
- Temeri crescute in casa
- Onestitate totala
- Vointa de a face bine
- A intampina viata cu voiosie si anticipatie
- Negativismul si compexul de inferioritate
- Facut pentru realizari pozitive
-
- Planifica actiuni creatoare
- Atentie, blandete, putere
- o viata sexuala disciplinata
- o scara pentru disciplinare
- Pasi catre corectarea virtutilor dezechilibrate
- O constiinta bine educata
- Pasi pentru a deveni imformat si echilibrat
-examineaza-ti atitudinile mintale si spirituale
- Lipsa unei iubiri creative, active
- Judecata lui Dumnezeu si judecata vietii.
- Un om dezvoltat plenar
- Ganduri generale despre trairea in grup , etc,etc...
Eu vorbesc despre Dumnezeu,iubire respect,sanatate...etc. Lucruri de care avem nevoie.Pot fi considerate acestea "Off topic"?!
Pe deasupra,toate aceste subiecte,sunt tratate in spatiul special amenajat. Ce este gresit ?!

Mergi la inceput

Pasul al saselea

Iacov 1:27.

Religiunea curata si neintinata, inaintea lui Dumnezeu,Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor,si sa ne pazim neintinati de lume.

Iacov 2:1-4.

Fratii mei, sa nu tineti credinta Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, cautand la fata omului.Caci, de pilda, daca intra in adunarea voastra un om cu un inel de aur si cu o haina stralucitoare, si intra si un sarac imbracat prost si voi puneti ochii pe cel cu haina stralucitoare, si-i ziceti:"Tu sezi in locul acesta bun!"Si apoi ziceti saracului:"Tu stai acolo in picioare!"Sau:"Sezi jos la picioarele mele!"Nu faceti voi oare o deosebire in voi insiva, si nu va faceti voi judecatori cu ganduri rele?

Iacov 2:14-18.
Fratii mei, ce-i foloseste cuiva sa spuna ca are credinta, daca n-are fapte? Poate oare credinta aceasta sa-L mantuiasca? Daca un frate sau o sora sunt goi si lipsiti de hrana de toate zilele, si unul dintre voi le zice:"Duceti-va in pace, incalziti-va si saturati-va!"fara sa le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?Tot asa si credinta:daca n-are fapte , este moarta in ea insasi.Dar va zice cineva:"Tu ai credinta , si eu am faptele.""arata-mi credinta ta fara fapte, si eu iti voi arata credinta mea din faptele mele."

Ai facut cel mai mare dintre toti pasii.Te intrebi ce se va intampla acum? Probabil ca vei avea indoielile si abaretile tale.Un tanar a venit la dr.Poling si i-a spus:"Sunt ruinat!Stanley Jones m-a riunat la adunarea de aseara.Am fost nevoit sa-mi predau toate planurile mele lui Dumnezeu." "Slava Domnului!" a raspuns dr. Poling" Acum Dumnezeu va putea face ceva din tine.El iti poate reface viata ruinata."Aici este esentialul.El iti zdrobeste viata ca sa ti-o recladeasca - dar numai prin cooperare cu tine.Tu si cu Dumnezeu ati inceput cladirea ei impreuna.
Fa pasul al saselea:
6). Intoarce-te si priveste la toate relatiile tale umane si intra in ele impreuna cu Hristos. Judeca-ti toate aceste relatii in lumina relatiei tale cu Hristos.Nu aceasta relatie fundamentala trebuie adaptata celorlalte, ci celelalte relatii trebuie adaptate ei.Tu ai sase relatii majore:
1. Biserica.Intra in ea! Cu toate greselile ei, ea este cea mai mare institutie slujitoare din lume, care umple pamantul cu spitale, scoli, aziluri de orfani, aziluri de leprosi etc.Biserica are multi critici, dar nu are nici un rival in munca ei de mantuire a omenirii.Intra in ea si fa-te o parte a acestei partasii mondiale!

2. Familia. Ia-L pe Hristos in casa ta.Fa-L prezent la masa ta, introducand rugaciunea de masa.Introdu rugaciunea familiala.Incepe sa-ti marturisesti propriile pacate, nu pe cele ale vecinului.

3. Fa din serviciul tau un loc de exprimare a serviciului suprem, servirea lui Dumnezeu Fa din viata ta la serviciu o marturie vie.Daca serviciul nu-ti permite sa duci o viata crestina, schimba-l!

4.Relatiile tale sociale. Ai intrat acum intr-o noua societate - Societatea Imparatiei lui Dumnezeu.Societatea aceasta este una fara clase sociale si fara bariere rasiale si de culoare.

5. Relatiile tale internationale. Tu nu mai ai dusmani, deoarece nu mai ai dusmanie.Esti acelasi pentru toti, inclusiv pentru asa - zisii dusmani.
6. relatiile tale cu omul din imediata ta apropiere, la scoala,la pravalie, la birou, cu vecinul tau, cu aproapele tau. Marturiseste-i ce s-a petrecut in tine.Castiga-l si pe el pentru o astfel de viata mareata.

O, Dumnezeule, incep sa vad maretia aventurii mele.Nimic nu ramane in afara granitelor Imparatiei Tale - nimic in ceea ce ma priveste pe mine.Tu ceri o ascultare deplina intr-o viata deplina.Si eu o daruiesc cu bucurie. Amin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Cu "total off topic" am vrut sa spun doar ca intrebarea mea nu avea nici in clin nici in maneca cu subiectul tau. Si stiam ca a fost o discutie despre cei ce intra cu mai multe nick-uri. Atata tot.
Respect ceea ce faci aici, nu am vrut sa critic nimic.

Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Te inteleg Aissa. Daca mai ai ceva nelamuriri/intrebari in ceea ce ma priveste - sunt aici pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Nu am citit ce ai scris, m-am uitat doar peste subiect, sa vad despre ce e vorba. Am citit doar posturile tale in care ai raspuns intrebarilor altora. Si am remarcat urmatorul fragment:

"In primul rand , am nevoie SA VA RUGATI PENTRU MINE.
2).Sa vegheati,asupra celor scrise.In cazul in care sesizati ceva in neregula(greseli de ortografie,..etc),doresc sa mi le aduce-ti la cunostinta,pentru a le rectifica.Noi trebuie sa dam, tot ceea ce avem mai bun, tuturor acelora de la :
3)
. Doresc sa fie un loc in care, sa gasim mangaiere si alinare pentru sufletele noastre.
4).Astept sugestiile voastre daca aveti, in ceea ce priveste acest subiect: "Meditatii zilnice".
5).Cred ca ar fi tare ziditor,daca a-ti impartasi ce anume din meditatia zilnica,v-a placut,vorbit,mangaiat,intarit..etc.Ce ziceti?"

a-ti se scrie, in acest caz, ati
aduce-ti.....aduceti

Desi nu am nici rabdarea, si nici interesul de a citi meditatiile tale, sunt sigura ca acestea le sunt de folos membrilor acestui site, chiar daca nu si mie.

La mai multe!

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Pasul al saptelea

Marcu 1:35-36.

A doua zi dimineata, pe cand era inca intuneric de tot, Isus S-a sculat, a iesit, si S-a dus intr-un loc pustiu.Si se ruga acolo.Simon si ceilalti care erau cu El s-au dus sa-L caute.

Faptele 10:9

A doua zi, cand erau pe drum si se apropiau de cetate, Petru s-a suit sa se roage pe acoperisul casei, pe la ceasul al saselea.

Efeseni 6:18.

Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri.Vehgeati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii.

1 Tesaloniceni 5:17.

Rugati-va neincetat.

Ajungi acum la ultimul dintre cei sapte pasi:
7. Intoarce-te la Dumnezeu in fiecare dimineata.Introdu in viata ta regula de a avea un timp cu Dumnezeu in fiecare dimineata. Poate ca esti speriat de multiplele ramificatii ale noii tale vieti.Cum vei fi tu in stare sa transformi toate aceste relatii? Ai nevoie de resurse si pe acestea le poti obtine in ceasul de taina cu Dumnezeu.Multi cred ca pot trai intr-o stare de rugaciune, fara sa aive un anumit timp pentru rugaciune.Este o greseala.
Isus a simtit nevoia de a avea trei obiceiuri:
(1) s-a ridicat si a citit,"cum Ii era obiceiul";(2) s-a dus in munti sa Se roage,"cum Ii era obiceiul";(3) i-a invatat din nou,"cum Ii era obiceiul".Aceste trei obiceiuri sfinte, lectura si meditatia asupra Cuvantului lui Dumnezeu, dezvelirea sinelui in ceasul de rugaciune si invatarea altora, adica transmiterea desoperirilor mele sunt tot atat de fundamentale in viata spirituala cat este de fundamental in matematica faptul ca doi plus doi fac patru.Daca Isus Insasi n-a putut trai fara aceasta, cum am putea noi sa o facem? Si tu si eu avem nevoie de ceasul acela de dimineata pur si tonic, cand ziua insasi traieste ceasul ei cel mai bun.Incepe ziua bine si o vei sfarsi bine!
Cineva m-a intrebat cum de mi-am mentinut viata spirituala?Care a fost secretul? Am raspuns ca am reusit aceasta facand doua lucruri. Mai intai, respecttandu-mi orele de rugaciune.Mi-am format obiceiul de cand eram student. Anumite ore nu apartin zilei, sunt in afara ei.Ele sunt destinate obtinerii resurselor pentru ziua respectiva.Daca neglizez orele acelea, ziua respectiva ma neglizeaza pe mine.Ma simt mai bine sau mai rau, in masura in care ma rog mai mult sau mai putin.Cineva a descris locul de rugaciune ca pe o "casa de tara in care cei ce au pierdut tonusul vietii lor spirituale se intorc pentru odihna si inviorare".Ceasul de rugaciune este o " casa"in care cei ce si-au pirdut tonusul spiritual se pot reface.Repet : ziua mea este serbada cand ora de rugaciune este searbada. Al doilea secret al meu este ca intotdeauna urmaresc un lucru pe care nu-l pot face - si aceasta in mod voit, si sunt obligat sa ma intorc mereu la Dumnezeu pentru resursele de care am nevoie.Viata devine atunci egala cu ceea ce a hotarat un student cand l-a auzit vorbind pe un om al lui Dumnezeu:"Am sa fac din viata mea un miracol."Si a facut!

O,Dumnezeule, eu am nevoie de clipele de liniste cu Tine intocmai cum am nevoie de hrana fizica.Ma dedic lor.Ma hotarasc sa-mi tai dreptul de la hrana fizica de fiecare data cand imi neglijez hrana spirituala.In felul acesta, sufletul si trupul vor suferi impreuna si se vor bucura impreuna. Caci sunt hotarat sa respect lucrul acesta si sa platesc pretul ca sa-l realizez. Amin!

Mergi la inceput