Credeti sau nu in D-zeu ?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

hehe, Inaioana, mi se intampla si mie...cand am hotarat s-o am pe Ioana, fiindca nu se incadreaza in tipare o familie care vrea un al treilea copil, multi cunoscuti de-ai mei au sugerat ca probabil am trecut la vreo secta Dar ce e mai dragut e ca si cei din familia mea, ortodosci cu acte de botez in regula, cand au aflat ca am inceput sa merg la biserica, sa ma spovedesc etc au privit asta ca un cataclism, si-au imaginat ca sunt pe moarte...si alte questii...soacra mea mi-a zis filosofic: eee, ai tu ceva pe constiinta
Iar la Biserica, multe batranele binevoitoare vazand c-o impartasesc pe Ioana in fiecare duminica imi urau "sa-i ajute Dumnezeu, sa se faca bine, dar ce probleme are copilul?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Dumnezeu poate o exista (asta nu pot eu ca sa stiu), dar nu cred ca existenta lui trebuie "incorsetata" intr-o anume religie, indiferent de tipul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Credem,credem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Cred si credinta imi da f multa putere.

photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitumac spune:

Am citit ce ati scris pe aici si m-am minunat...cum sa-ti spuna cineva ca mergi la biserica pt ca ai ceva pe constiinta...
Si eu cred in Dumnezeu...simt ca este cineva acolo sus care are grija de noi toti...si cand gresim avem cui sa ne rugam sa ne arate calea dreapta si sa ne ierte...Ce poate fi gresit in asta?
Mergem la biserica, ne rugam si ne miruim...parca apare un optimism dupa toate acestea...voi ce credeti?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mitumac/album?.dir=/8872

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu pot sa spun ca biserica (cladirea) imi inspira ceva anume. Poate senzatia de frig (chiar, de ce e asa de frig in biserici?). Cred ca Doamne-Doamne nu sta in biserica. Si nu "bate" daca speli duminica (de ce sa "bata" daca muncesti si vrei sa fii curat?). Si am mai vazut cateva secvente dintr-un film ce avea la baza Biblia si era vorba de un "nene" (nustiu cum il chema) care avea doi fii cu doua neveste. Pe una o alunga cu tot cu copil si celuilalt copil ii cere Dumnezeu sa-i dea foc. Asta e o chestie normala? Poate pt stirile de la ora 5? Cum sa crezi ca un Dumnezeu bun ti-ar cere sa-ti omori copilul.
De-asta am zis eu ca credinta nu are legatura cu o religie anume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by anya

Nu pot sa spun ca biserica (cladirea) imi inspira ceva anume. Poate senzatia de frig (chiar, de ce e asa de frig in biserici?). Cred ca Doamne-Doamne nu sta in biserica. Si nu "bate" daca speli duminica (de ce sa "bata" daca muncesti si vrei sa fii curat?). Si am mai vazut cateva secvente dintr-un film ce avea la baza Biblia si era vorba de un "nene" (nustiu cum il chema) care avea doi fii cu doua neveste. Pe una o alunga cu tot cu copil si celuilalt copil ii cere Dumnezeu sa-i dea foc. Asta e o chestie normala? Poate pt stirile de la ora 5? Cum sa crezi ca un Dumnezeu bun ti-ar cere sa-ti omori copilul.
De-asta am zis eu ca credinta nu are legatura cu o religie anume.

Anya

Anya, cred ca ideile tale provin dintr-o perceptie gresita asupra lui Dumnezeu din ideile inoculate poate si din prejudecatile pe care noi toti le avem. Experienta relatata se refera la Avraam dar ar fi bine sa citesti din Biblie cum sta treaba de fapt ca sa te lamuresti :).

Some are born great, some achieve greatness and some hire PR officers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

DA CRED
In Dumnezeul Bibiei
Alexxia

"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia 16+ si Ruty 4,10 ani
POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea
JURNAL http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?member=1865

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Cred in Dumnezeu dar cum spune si in Biblie, nu este de-ajuns sa cred trebuie sa ma si incred!!! daca ma incred voi vedea Slava Lui in toate, altfel... cum???
De ce cred? Pentru ca am ajuns sa Il cunosc, sa Il simt, sa Il vad cu ochii sufletului si pot spune doar atat: nu pot sa mai traiesc fara El... El e cantarea sufletului meu, e taria mea, e stanca pe care ma bizui la nevoie... Ce frumos e sa crezi in Dumnezeu, m-as simti pustie sa nu cred in El, viata nu ar mai avea culoare si sens!El imi da sensul vietii!
Slavit sa fie Dumnezeu ca S-a lasat descoperit de noi!!!

PS: "Numai cine Il cauta din toata inima Il va gasi!"

Adinella

"Cand Dumnezeu este cu tine, nimeni nu poate sta imptriva ta"!

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

cred (si de cite ori ma gindesc la alta, automatic imi vine in minte continuarea lui Steinhart cred Doamne, ajuta necredintei mele, care mi se pare cea mai cuprinzatoare fraza in legatura cu indoielile si cautarile despre Dumnezeu si credinta);
si cred in Biserica; acolo simt ca ma duc acasa la EL, ca la o intilnire...si-i simt bratele cum se deschid sa ne inbratiseze, privirea cereasca cum ne cuprinde; nu neaparat biserica ortodoxa ( la Oratoriu, cea mai spectaculoasa biserica catolica montrealeza ma simt cel mai bine, e un sentiment de ACASA care doar aici sau la Manastirea Rimet apare)

.........

Mergi la inceput