Credinta si Faptele

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Bine ai venit la acest subiect,GINA!O sa revin si eu azi,caci acum alerg dupa asta mica cu lingurita!Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

Multumesc Irina

Referitor la copiii care n-au ajuns inca la varsta responsabilitatii si a celor oligofreni,care mor,la intrebarea :"Ce se va intampla cu ei?",Raspunsul meu este:
"Eu/Noi credem ca toti pruncii care mor sunt inclusi in alegerea prin har si regenerati de Duhul Sfant, care lucreaza unde vrea El si cum vrea El."
Are aceasta formulare suport in afirmatiile Bibliei?
Exista doua afirmatii facute de apostolul Pavel care par a-i include si pe cei ce mor inainte de a ajunge la responsabilitatea morala:"Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu" si " moartea a domnit de la Adam si pana la Moise, chiar peste cei ce pacatuisera printr-o calcare de lege asemanatoare cu a lui Adam"(Romani3:23;5:14)
Punctul de vedere Romano - catolic comform caruia copiii nebotezati sunt pierduti pe veci, pe langa faptul ca este lipsit de orice suport biblic, este total inacceptabil pentru constiinta credinciosilor evanghelici. textul din Romani5:14,19 afirma ca toata rasa umana a fost inclusa in pacatuirea lui Adam, se afla acum "in corpore" sub pedeapsa divina si sufera, in fiecare exemplar al rasei, consecintele, vinovatia si pedeapsa din pricina naturii corupte mostenite.
Imi place tare mult ceea ce spune Miller Erickson ! El ne ofera urmatorul comentariu:

"In cazul vinovatiei, ca si in acela al neprihanirii imputate, trebuie sa existe niste decizii constiente si voluntare din partea noastra. Faptul ca Hristos a murit pentru toti nu inseamna ca El ii si mantuieste in mod automat pe toti. Tot asa, faptul ca toti sunt din Adam nu-i condamna automat pe toti la pierzare. Trebuie sa existe o initiativa proprie, un act constient care sa marcheze alegerea. pana atunci, vinovatia si neprihanirea sunt doar<<principale>> si <<potentiale>>. Prin urmare, pruncii care n-au ajuns inca la varsta responsabilitatii sunt in afara regimului de condamnare. Daca un prunc moare inainte ca el sa poata lua o decizie morala constienta, el nu intra in condamnarea generala pentru pacat."

Majoritatea oamenilor sunt gata sa admita faptul ca mantuirea pruncilor se va face nu prin meritele lor, ci tot prin lucrarea izbavitoare a lui Dumnezeu in Hristos. Si ...ei vor fi socotiti neprihaniti numai pe baza meritelor lui Hristos, care a reparat greseala lui Adam si a readus in lumea noastra viata si neprihanirea.
Daca aveti o Biblie prin preajma,cititi pentru a vedea aceasta mai clar-( Romani 5:17-19)
Scriptura face diferenta in mod clar intre cei responsabili moral de actiunile lor si ceilalti.Acestia au fost exclusi de Dumnezeu din pedeapsa care a cazut peste istraelitii care au refuzat cu incapatanare sa intre in Canaan:
" Domnul a auzit glasul cuvintelor voastre. S-a maniat si a jurat , zicand:<< Nici unul din barbatii care fac parte din acest neam rau nu va vedea tara aceea buna pe care am jurat ca o voi da parintilor vostri, in afara de Caleb, fiul lui Iefune. El o va vedea, si si tara in care a mers o voi da lui si copiilor lui, pentru ca a urmat in totul calea Domnului..>>"

"Domnul S-a maniat si pe mine, din pricina voastra si a zis:<<Nici tu nu vei intra in ea.Iosua, fiul lui Nun, si slujitorul tau, va intra in ea; intareste-l, caci el va pune pe Istrael in stapanirea tarii aceleia.Si pruncii vostri, despre care a-ti zis:"Vor fi de jaf!" si fii vostri, care nu cunosc azi nici binele nici raul, ei vor intra in ea; da, le-o voi da, si ei o vor stapani.>>(Deuteronomul 1:37-39)
Ce sa mai zicem privind cele de mai sus ! Mai mult decat atat.., Dumnezeu a facut aceeasi exceptie si pentru cei,,mai mult de o suta douazeci de mii(din Ninive),care nu stiau sa deosebeasca dreapta de stanga lor." (Ioan 4:11).
Domnul Isus a iubit foarte mult copilasii si a vorbit despre acestia. Nici macar o singura data n-a spus insa ca ei s-ar afla in pericolul pierzarii. De fapt.., afirmatiile lui par sa ne indice contrariul:
" Atunci i-au adus niste copilasi, ca sa-Si puna mainile peste ei si sa se roage pentru ei. Dar ucenicii il certau.
Si Isus le-a zis:<<Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci Imparatia cerurilor este a celor ca ei>>.(Matei 19:13-14)

"Feriti-va sa nu defaimati nici macar unul pe unul din acesti micuti; caci va spun ca ingerii lor in ceruri vad pururea fata Tatalui meu, care este in ceruri."(Matei18:14)

In Matei 18:3 , gasim scris:" adevarat va spun ca , daca nu va veti intoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra in imparatia cerurilor."
Asa este...Dragostea lui Hristos pentru copii este atat de mare, incat ii da deja drept beneficiari ai binecuvantarii si ispasirii Lui, iar prin aceasta, deja cetateni ai Imparatiei cerurilor.
Cred cu toata convingerea ca acelasi Hristos care a primit la Sine copiii cand era pe pamant ii va primi in acelasi fel si acum si in slava.

Nu va ingrijorati de nimic,ci in orice lucru,aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri cu multumiri.Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

Brava, Gina!
Imi pare bine ca esti si tu pe aici.
Eu am rarit-o un pic si mai mult cu DC-ul, ca...echilibrul e taaare important !
O sa mai incerc si eu sa mai scriu referitor la copiii cu probleme, si de asemenea la cei care sunt in acea categorie speciala cu deficient mental.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

quote:
Originally posted by star33

Draga Emilia, cuvintele tale sunt foarte frumoase si am regasit in ele o dorinta a mea. Eu lucrez in web design si as dori sa fac un site dedicat religiei, in care oamenii sa gaseasca ceea ce am cautat si eu multa vreme: cuvinte de invatatura, sfaturi de la duhovnici.

Ceea ce ai scris tu mi-a lamurit o intrebare a mea: cand esti pe calea pe care o vrea Domnul . Si nu este usor sa renuntam la micile minciuni, de ex. 5 minute de forum in timpul serviciului. Insa cred ca, incet, incet, putem sa devenim tot mai cinstiti si mai buni.

Doamne ajuta-ne!

oare cele 5 minute pe forum nu sunt puse SI IN slujba LUI...oare nu crezi CA TOT el Tzi a aratat...cumva calea sper forum?...

oare nu cam tot cea ce faci nu este cu biecuvantarea LUI..AM SPUS cam ..tot NU tot...acel cam permite strecurarea de actziuni care contravin mai mult sau mai putzin moralei..crestine si care pot fi trecute cu vederea prin insashi natura noastra umana...

e o idee doar...sper sa nu fie combatura violent

danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Imi pare rau ca nu ati continuat...Cam mare pauza !
Cami , Gina , Emilia , unde sunteti ?

Sunt de acord cu rarirea logarii pe forum , dar nici chiar atata timp !
Mai ales ca asta nu e un subiect care sa te departeze de Domnul...ci , dimpotriva , te stimuleaza sa continui studiul biblic !
Ce parere aveti , ati fi de acord sa facem un grup de studiu biblic prin e-mail ? Am avea multe de discutat...

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescusimo spune:

Rugaciune ajutatoare catre Sfantul Anton de Padova.

Sfinte Antoane de Padova!Ma abandonez sub protectia ta, si, ca dovada a credintei si iubirii mele nelimitate in tine, ofer aceasta lumanare ce va arde pentru tine in fiecare Marti.Consoleaza-ma te rog, in toate dificultatile mele, in imensa mea singuratate, si alina-mi ranile si durerea in casa Tatalui Nostru Ceresc, Salvatorul Nostru!Te implor sa intervii in fata lui Dumnezeu, pentru mine si familia mea, ca noi intodeauna sa-L pastram pe Dumnezeu in sufletele noastre si ca Dumnezeu sa ne dea dupa nevoile noastre!Te implor Dumnezeul meu, Sfinte Antoane de Padova, sa ai infinita mila in ce priveste favoarea pe care o cer:
Cere favoarea . . . si ti se va da !
Te rog ajuta-ma sa trec peste toate dificultatile pe care le am acum la picioarele mele!Pentru fiecare miracol obtinut promite ca vei darui paine, bani, tot ce e mai minunat in sufletul tau - iubire infinita lui Dumnezeu si tuturor celor din jurul tau.Se spune 3 de Tatal Nostru, 3 de Avea Maria, 3 Glorie Tatalui Ceresc.Toate acestea vor fi spuse in 9 sau 13 Marti succesive si in fiecare Marti o lumanare va fi aprinsa si o copie a acestei rugaciuni va fi lasata ca sa ajute un alt suflet disperat si sa intareasca puterea credintei si a devotamentului catre Sfantul Anton de Padova. Acest miraculos Sfant garanteaza ORICE vei cere, neavand importanta cat de imposibil este ceea ce ceri si asta inainte de implinirea celor 9 sau 13 Marti succesive!

Sa va fie de folos

Mergi la inceput