sfaturi practice casuta gandaceasca (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

off-topice:

quote:
Originally posted by DARAEL
Tulai Doamne, de unde om lua palinca amu ???

mey, tu suguiesti sau vorbesti serios? chiar asa?! ca mi-au dat lacrimile cand am citit, de ciuda si de pohta... ptiuuuuuuuuu

cenzurat cenzurat cenazurat din motive de limbaj, cu drag, by ortansa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Mai fetelor, de mult am vrut sa va scriu ce mi-as dori sa fac eu in casa mea: o gradina interioara. Niste prieteni de-ai mei si-au luat o casa super, designul facut de proprietar, arhitect fiind. Intr-un colt din living si scara interioara a facut o gradina interioara, cam 3m/2m. Imaginati-va ca un pat plin de flori ornamentale adevarate si cu piatra roscata pe jos. Este splendid. Data viitoare voi face o poza sa o vedeti si voi. Acum stau si ma gandesc ce izolatie s-o fi facut acolo. Oricum ideea e nemaipomenita.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

ciuf, imi stiu limitele, asa ca nu pretind ca imi voi face asa ceva, insa am cateva intrebari (pana vii tu cu pozele... dar neaparat sa vii!!!)
-in primul rand, ai vazut casuta lui le corbusier pusa de mine saptamana trecuta (parca)? aia cu un copac inauntru!
ce am vazut eu la casuta aia (i-am studiat si planurile in toate sectiunile, verticale si orizontale): copacul ala nu era propriu-zis in casa, ci undeva intr-o gradina interioara, dar izolata de restul casei printr-o terasa... la copac ajungeai daca iesai pe niste punti suspendate... nu explic bine... in orice caz, copacul nu era chiar in casa... fiind totusi

cat despre casuta prietenilor tai... cum era gradina asta?! ca o sera? ca un ghiveci imens? adica era in casa sau avea cerul liber deasupra? (ca tot vorbesti de izolatie)

ma gandesc ca e ceva de vis... dar chiar era patul plin de flori din aceasta gradina?... mai mai... am imbatranit degeaba, ca atata imaginatie n-am avut livingul era fff mare? asa ma gandesc, ca intr-un living normal nu se poate face...
asadar, poti sa descrii putin mai mult? poate se inspira totusi cineva... si eu cum sunt in plina planuiala, chiar ma intereseaza solutii ingenioase... nu se stie niciodata!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Multa lume ar spune ca e greu sa lucrezi cu piatra, ca nu prea rimeaza cu vesnica grija a romanului de-a isi asigura caldura cuibului, ca e scumpa si greu de procurat, atunci cand e de calitate superioara. Oricum ne-am intoarce, n-avem de-a face cu "un partener" de constructie comod. Si totusi, piatra isi are locul ei printre betoanele si prefabricatele moderne, asa cum se intampla sa mai zarim din cand in cand turnul cate unei biserici printre enormele suprapuneri de apartamente pe care ne-am obisnuit sa le numim blocuri.

UNDE, CAND, CUM… SI DE CE? Da, piatra se mai foloseste inca…
Cand vine vorba de locuinte private, la interior si exterior, piatra e folosita pentru a crea un stil anume, dupa gustul proprietarului… Cata vreme placarea peretilor interiori cu piatra slefuita (doar in spatiile inalte) ofera un aspect sobru si elegant, in exterior, placarea cu piatra neprelucrata pune accentul pe aspectul rustic, pe-o puternica legatura cu natura. Folosirea pietrei in placarea soclului unei case sugereaza stabilitate si statornicie, insa dincolo de aspectul impunator pe care-l asigura o astfel de placare, atunci cand aleile din jurul casei sunt si ele pavate cu acelasi material se realizeaza o mult dorita armonizare a intregii amenajari. Interiorul modern beneficiaza mai mult de pe urma introducerii doar a unor detalii de design: sunt de evitat placarile pe spatii mari, stiut fiind faptul ca piatra e un material "rece" atat ca atingere, cat si ca imagine.

Pentru amatorii de piatra: in cantitati moderate, piatra va impartasi oricarei amenajari cate ceva din unicitatea si originalitatea sa. Si inca ceva: pavajele exterioare, si mai ales treptele, trebuie realizate din piatra tratata chimic sau mecanic (bucerdata) pentru a deveni antiderapanta, iar pardoselile din piatra naturala supuse unui trafic intens au nevoie de un tratament cu rasini pentru protejarea suprafetei si pentru ca uzura sa fie cat mai lenta in timp.
Desi ramane in actualitate ca material folosit in finisaje, nu mai este demult materie prima pentru nici o constructie, ci doar accesoriu care innobileaza alte materiale mai usoare si mai calde.

Fie ca alegem sa ne imbogatim aspectul casei cu tinuta pe care o da piatra naturala, fie ca nu, totusi vom recunoaste ca piatra aduce durabilitate si eleganta unui camin menit sa adaposteasca o familie pentru mai multe generatii.

Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2

Mergi la inceput

vlada nu stiu altii cum sunt, dar pe mine ma intereseaza subiectul de nu se poate!

imi plac materialele naturale, iar piatra de rau e una din cele mai vechi iubiri ale mele... pentru ca iubesc raurile... iubesc sa ma cocot pe cate un bolovan si sa privesc cum curg... iubesc sa arunc pietre in apa... hehe de cand eram copil... cat mi-as dori macar un locsor in casa unde sa pun piatra rotunda de rau pe care sa pot merge cu talpile goale...

braul casei va fi categoric piatra de rau (vom alege varianta de soclu de care v-am povestit, ieftina si solida, pe care mi-a "aprobat-o" si sofi cu entuziasm, aceea de casa construita 40cm pe stalpi si umplut exterior spatiul cu piatra de rau... pe interior insa e goala - economie de material, rezistenta maxima datorita stalpilor plus evitarea pericolului de infiltratii)

acuma, ramane sa vad ce pot "fura" din piatra asta si pentru interior.. am vazut si la wright multe-multe variante de interioare in piatra naturala (pe alocuri chiar "prea" naturala;) si am mai vazut si alte variante mai putin excentrice, mai subtile, cum ar fi piatra de rau neslefuita (chiar cu colturi care ies!) dar dat unul-doua straturi de var peste... efectul e nemaipomenit, chiar daca se realizeaza decorul asta pe spatii mici...

cautam cautam... mai asteptam sugestii

merci

Mergi la inceput

dragilor, inca ceva cu care ma puteti ajuta: haideti sa cautam un nume la casuta!

va rog! cred ca ar prinde mult mai multa personalitate si chiar nu-mi trece nici un nume prin cap... tot caut si descarc de pe web casute care au nume... si... a mea nu are! si nici nu-mi vine nici o idee...

nu trebuie sa insemne neaparat ceva... sau poate sa insemne... poate fi in limba straina, orientala sau occidentala... sa nu fie insa ceva siropos sau romantic sa fie ceva, asa... dintr-o bucata!

haideti, incercati, ori ca-i a mea si mi-e greu sa ma detasez...

iaca, deja, de cand vorbesc cu voi, mi-a venit o idee: kokiburi house - copyright papadie
cum se zice domne casa in jap??!!

hehehe suna bine, nu?!

haideti, pls! orice idee e bine venita!

merciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!

Mergi la inceput

ca tot vorbeam de piatra, wright (dar ce zic eu "vorbeam" ca vaz ca vorbesc singura!) ia uitati o www.sidesways.com/fllw/neils.php" target="_blank">combinatie cool de exterior

nici o miscare la capitolul inspiratie? v-a expirat inspiratia, or what?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

quote:
Originally posted by ciuf

Mai fetelor, de mult am vrut sa va scriu ce mi-as dori sa fac eu in casa mea: o gradina interioara. Niste prieteni de-ai mei si-au luat o casa super, designul facut de proprietar, arhitect fiind. Intr-un colt din living si scara interioara a facut o gradina interioara, cam 3m/2m. Imaginati-va ca un pat plin de flori ornamentale adevarate si cu piatra roscata pe jos. Este splendid. Data viitoare voi face o poza sa o vedeti si voi. Acum stau si ma gandesc ce izolatie s-o fi facut acolo. Oricum ideea e nemaipomenita.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Intru si eu pe subiectul vostru fetelor ca pare f.interesant. Si eu sunt pasionata de interior design si tocmai am terminat de reamenajat casa. Am revopsit-o in culoarea peirsicii - peretii si doar o nuanta mai inchisa lemnaria si am folosit mobila si decoratiuni de interior care sa dea un contrast pentru fiecare camera.
Bucataria si livingul comunica si intre bucatarie si garaj este un spatiu separat prin usa de geam. In acest spatiu (2,5/2) am amenajat o gradina interioara cu plante de umbra si orhidee ( de unde si nickname-ul)
Gradina este inca in constructie - urmeaza sa-i adaug si o water feature.
Este o splendoare se poate vedea din bucatarie si din living. Sunt foarte mandra de gradina mea si ma relaxez cand gatesc si arunc un ochi in gradina. In spatele usii din geam este si o usa de plasa sa
care sta in permanenta inchisa. Cand deschizi usa parfumul suav al orhideelor invadeaza casa.

Mergi la inceput

orchid: po-ze po-ze po-ze!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

orchid: po-ze po-ze po-ze!!!

Va trebui sa fac cateva poze - va dura ceva timp si pe internet voi intra weekend-ul care vine. In timpul saptamanii sunt f ocupata
Pe curand

Mergi la inceput