Adoptii internationale in Romania
Raspunsuri - Pagina 4
AC spune:
Lai .... Multumesc.
In mod legal si fara gainarii, nu se poate acum in tara. Noi speram sa mearga totusi.
De ce un copil din .ro? Nu stiu, poate pentru ca ne-am gandit ca sunt atatia, ca am putea sa ne descurcam mai usor printre hartoage si oameni. De fapt copii sunt adoptati in general din zone sarace, in care administratia e o mare necunoscuta. Deci motive amestecate si nu extrem de patriotice. Totusi mai tarziu cand copilul va vrea sa afle despre tara si parintii lui... vom putea sa-i spunem mai multe. Si statul in alta tara cu lunile ne-ar costa job-urile... in .ro mai putem cere prietenilor, mamei sa ne ajute.
Mama purtatoare nu ne-a interesat. Ni s-a parut chinuitoare incertitudinea ata de lunga... si in acelasi timp mama trebuie sa aiba dreptul firesc de a putea pastra copilul. Sa stai cu nervii intinsi noua si cu inca cateva luni... mi se pare inuman. Si stai cu ei intinsi daca te gandesti ca-ti va fi dat sau nu un copilas.
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
mselseth spune:
Interviul Baronesei Emma Nicholson cu BBC unde isi explica pozitia in legatura cu interzicerea adoptiilor. Nu stiu de ce, dar nu pot sa inteleg ce se intimpla in Europa... De un lucru sint convinsa, Emma Nicholson crede cu adevarat in aceste povesti.
Transcript of the BBC interview with Baroness Emma Nicholson dated September 17, 2004.
BBC: Why do you believe it is right for Romania to ban international adoption?
[De ce credeti ca este drept pentru Romania sa interzica adoptiile?]
Nicholson: Intercountry adoption is not a solution for Romania. Because Romania is a country that is neither having a civil war, nor an invasion, nor an external war. Nor is it ravaged by the plague, or any other major international problem that would make intercountry adoption a possibility.
[Adoptii intre tari (internationale) nu este o solutie pentru Romania. Pentru ca Romania nu este in razboi civil, nu este invadata, si nu are razboi in afara granitei. De asemenea nu este affectata de plaga, sau de o alta problema majora internationala care ar justifica adoptiile internationale.]
BBC: What is the evidence that children who've been adopted internationally are being or have been used for child trafficking and even organ harvesting?
[In ce consta evidenta ca copii care au fost adoptati international sint sau au fost folositi in trafic de copii si in special pentru organe?]
Nicholson: There is constant evidence that children who have been taken from Romania for intercountry adoption, say to America or Canada, have been sexually abused. And there are many cases at the moment in front of American courts. All credit to the U.S. system for picking this up. My fear is that this happens in other countries where the social work system is not so well developed and the children's voices are never heard.
[Exista evidenta continua precum ca copiii adoptati international din Romania, de exemplu in America sau Canada, au fost abuzati sexual. Sint multe cazuri de acest fel in instanta judecatoreasca. Trebuie creditat systemul American pentru ca au depistat aceste probleme. Sint ingrijorata ca daca se intimpla in alte tari care nu au un sistem social pus la punct, atunci acesti copii nu au nici o sansa.]
BBC: On the subject though of organ harvesting, where is the hard evidence for that?
[La subiectul despre organe de la copii, unde este dovada pentru asa ceva?]
Nicholson: A very good dossier of evidence is coming up at the moment in a case in Greece. Where a doctor is, I understand, in front of the courts who set up a clinic for involuntary organ transplant from children. And they were also coming from Southeast Europe. I am neither a detective nor a member of Interpol, but child trafficking is the fastest growing sector of organized crime.
[Evidenta foarte solida de deruleaza in prezent. Un doctor din Grecia, dupa cit inteleg, este in instanta judecatoreasca pentru ca a pus in functiune o clinica de transplant de organe de copii involuntar. Nu pretind ca sint politist sau membru al Interpolului, dar este fapt ca traficul cu copii este un sector care avanseaza rapid in cadrul crimei organizate.]
BBC: But if the dossier which believe supports your argument that involuntary organ donation takes place is coming up in a forthcoming court case in Greece, what made you say in January of 2001 that such things were on the rise? Where was the evidence for it?
[Deci argumentul pentru interzicerea adoptiilor internationale este asa zisul dosar care se desfasoara in present in curtile din Grecia. Atunci care a fost motivul in Ianuarie, 2001 de a spune ca situatia se inrautateste? Care a fost evidenta in 2001?]
Nicholson: Interpol published evidence and you will have seen through the newspapers that the organized crime section of Scotland Yard and particularly the section working on children, has had some remarkable successes recently. Which have lead to many thousands of men and women internationally being arrested.
[Interpolul a publicat evidenta in presa. Recent Scotland yard si in special sectia privitoare la copii au facut rematrcabile succese recent. Ca rezultat, mii de barbatii si femei au fost arestati international.]
BBC: But the UN Special Rapporteur on Child Prostitution believes that there are no confirmed cases anywhere in the world of children being trafficked or harvested for organs. He believes it's a global urban myth.
[Dar raportorul specializat al UN in privinta prostitutiei de copii, nu crede ca nu exista cazuri confirmate niciunde in lume, de traffic de copiii pentru prostitutie sau organe. Positia lui este ca acest lucru este un mit urban.]
Nicholson: I suspect that he is wrong and I wait with interest for the outcome of this test case going on in Greece at the moment <Interrupted by the BBC>
[Intrerupta de ziarist]
[Suspectez ca nu are dreptate. Astept cu interes rezultatul cazului care se desfasoara in Grecia in momentul prezent.]
BBC: Well he says if you have evidence, bring it to him!
[Raportorul UN zice ca sa-i prezinti evidenta daca o ai.]
Nicholson: <Laughing> I am not employed by the United Nations to spend my time traveling to New York to brief this gentleman. I have never met him. I would be delighted to welcome him to Brussels and I have already given all of my evidence in to Scotland Yard three years ago.
[Rizind...]
[Nu sint angajata de UN ca sa-mi permit timp sa il vizitez pe acest gentleman in New York si sa-i prezint evidenta. Nu ne-am intilnit. Il invit in Brussels. Am prezentat toate dovezile la Scotland Yard trei ani in urma.]
BBC: Is it your view that if Romania Re-asserts international adoption, it should never be a part of the European Union?
[Positia dumneavoastra este ca daca Romania deschide adoptiile internationale, atunci Romania nu poate fi parte a EU?]
Nicholson: If Romania were to go back to the selling of children, then I believe she will be delaying her entry into the European Union for a long long time to come. Mercifully, Romania has made the right decision. She does have a highly corrupt administration. She's trying to tackle that corruption. She's now tackling that with E.U. support and the European Union is delighted!
[Daca Romania se intoarce inapoi sa-si vinda copiii, atunci cred ca Romania isi va intirzia intrarea in EU pentru mult, mult timp. Noroc ca Romania a luat hotarirea cea dreapta. Este coruptie in administratie la nivel inalt. Romania incearca sa lupte coruptia. Acum Romania incearca sa remedieze situatia cu suport din parte EU. Si EU este foarte incintata.]
adivio spune:
Mselseth, lupatoarea noastra draga, din interviul pe care l-ai redat eu am tras o singura concluzie: ca dna. baroneasa nu prea are date reale, certe ci doar ambiguitati. Se fereste sa dea raspunsuri la obiect pentru ca nu prea le are. Eu cred ca pozitia ei poate fi combatuta la nivel international mai ales acum cu noul raportor. Nu rezulta nici o evidenta a situatiilor prezentate de ea, pe undeva vad chiar un oarecare interes personal dar nu reusesc sa ma dumiresc in ce sens. Ba mai mult, mi s-au parut un fel de acuze cu perdea diplomatica acele exemple despre America si Canada. Nu stiam ca se pot adopta copii doar din tari aflate in razboi sau celelalte situatii descrise de ea. Ce China sau Rusia sunt in razboi?
Fetelor ce ziceti?
Adivio&Ioana-nazdravana
liliana csaki spune:
Bineanteles ca sunt "dedesubturi" care "ne scapa". Interesul n-a fost nicidecum binele copiilor. Acest bine nu exista cat timp ei stau in institutii sau chiar in plasament, li se refuza dreptul de a se dezvolta normal, intr-un mediu normal. Cand implinesc 18 ani si nu mai beneficiaza de "suportul" statului ei sunt niste neadaptati, in marea lor majoritate. Si problema e departe de a fi rezolvata in situatia in care n-a fost rezolvat fondul acesteia, abandonul. Abandonul exista in continuare si madama asta atat de bine intentionata nu stiu sa fi oferit vreo solutie concreta, a pus doar conditii. In plus, la toate vizitele ei in orfelinate, a vazut doar locurile frumoase cu copii ingrijiti care-i dadeau flori, dar celelalte?
In urma cu doi ani, am vazut in Franta la niste prieteni care vroiau sa adopte un micut din Polonia, un ghid in care erau trecute conditiile pt. fiecare tara in parte si costurile. Fetele de pe continentul american vorbesc de costuri, deloc mici, in cazul adoptiilor internationale, nu neaparat din Romania, asa ca zau daca inteleg de ce era atat de oripilata de ce se-ntampla la noi. Atata timp cat mii de familii asteapta de ani de zile un copilas si mii de copii asteapta o familie iubitoare mi-e greu sa-nteleg motivele pt. care nu se pot intalni. Mi s-ar fi parut mult mai firesc sa fie puse conditii cu privire la controlul procedurii, al familiilor, ante si post adoptie. Dealtfel chiar si pt. romani, potrivit noii legi, lucrurile se vor complica si astfel sansele acestor copii, sa aiba o familie devin tot mai mici.
Pozele noastre
mselseth spune:
Avidio, as vrea sa comentez la intrebarea ta in legatura cu cazurile din Canada si America. Probabil sint adevarate. Imi pare rau ca se intimpla, dar asta demonstreaza ca sistemul este capabil de a depista abuzuri. Abuzuri se intimpla legat de copiii adoptati intern din America. In plus abuzuri de catre parintii naturali se intimpla de asemenea. Asta nu inseamna ca citeva cazuri izolate duc la interzicerea adoptiei interne.
Din ce am auzit, sint probleme cu copiii care se adopta intern in Anglia. Asta nu inseamna ca Anglia interzice adoptiile interne sau internationale. Este dovada ca sistemul de depistare este vigilent si merg mai departe.
La fel in Romania, sint probabil abuzuri interne in adoptii. Nu se interzic adoptiile interne.
Ce este important dupa parerea mea este de a afla care este procentul acestor cazuri de abuz in America in comparatie cu Anglia de exemplu, si cite cazuri de success.
Si acum vor scrie ceva probabil socant...
Eu nu cred ca Dna Nicholson este rau intentionata.
In interviu a explicat clar despre coruptia din Romania.
Stiu ca a fost foarte pornita in legatura cu afacerea din Italia cu Berlusconi.
Din ce am inteles, a fost foarte intrigata de faptul ca Domnul Andrei Nastase a facut promisiuni si nu le-a respectat. Dupa afacerea in Italia s-a decis sa fie foarte stringenta.
Daca am fi avut persoane de buna credinta in guvern, s-ar fi inceput o ancheta la nivel inalt si probabil ceva persoane ar fi trebuit sa demisioneze. Dar acest lucru este imposibil in conditiile situatiei politice din Romania. Ca atare Romanii au interzis adoptiile internationale.
Ne-ar trebuii un Vlad Tepes modern.
Singurul lucru care s-ar putea realiza ar fi referedum, probabil in legatura cu alte situatii de coruptie, nu numai cu adoptiile.
Numai bine fetelor si eu tot sper,
Marinela
mselseth spune:
Liliana, din mesajul tau inteleg ca nu esti impotriva adoptiilor internationale.
Ai dreptate in legatura cu abandonul. Cultura trebuie schimbata si sint sigura ca incet se poate schimba. In plus trebuieste asigurat suport pentru tinerele mame care sint in situatie de a adandona un nou-nascut. Acest lucru incearca EU sa-l realizeze.
In acelasi timp, adoptiile interne/internationale sint solutii temporare in prezent cind sint 60000 (nu stiu care este numarul adevarat, 60000 - 80000) de copii orfani.
Ce ma ingrijoreaza pe mine este sistemul social din Romania. Care este situatia curtiilor judecatoresti? Sint complect independente de ramura executiva a guvernului? Unde as putea gasi o copie a constitutiei din Romania?
Marinela
AC spune:
Baroana e doar o alta functionara plina de idei preconcepute si care habar n-are de situatia copiilor romani si nici nu vrea sa afle ceva. De fapt o tara cu atatia copii abandonati si atatia cetateni emigrati nu e chiar o tara nelovita de nici o catstrofa sociala.
Restul discutiei este doar un ras sfidator din inaltimile (!!??) Brussels-ului. Tipic pentru gandirea EU: moralmente inalt, lipsa de solutii si un parfum sfidator asortat c-un ras confortabil...;
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
mselseth spune:
Fetelor, am aflat urmatoarele noutati. Nu am stiut pina acum despre aceste lucruri.
Am gasit acest articol despre Amar si Dna Emma Nicholson.
Dna Nicholson nu l-a adoptat legal pe Amar. Pus si simplu l-a luat cu ea in Anglia. De aceea se refera la "tara in razboi" in interviul cu BBC. Pentru a-si justifica faptul ca l-a luat pe Amar din Irak.
Ce este interesant, Emma Nicholson nu a facut forme legale de a-l adopta pe Amar, nu a trecut prin clase de adoptie. A adopta este o mare responsabilitate, nu poti sa ai numai bune intentii. Din acest motiv parintii care adopta aici in State de exemplu trebuie sa aiba home study", si numeroase clase.
Dna Nicholson nu a avut "home study" cind l-a luat pe Amar.
Faptul ca Amar a disparut, este caz foarte grav pentru ca este exact unul dintre exemplele de coruptie in adoptia din Romania. Faptul ca persoanelor care sint adoptate li se pierd urma.
In plus, ce nu se scrie in articol, se pare ca Amar nu s-a impacat niciodata cu Dna Nicholson. Amar a avut o relatie buna cu sotul Doamnei Nicholson, dar nu cu ea.
Fundatia Amar a colectat foarte multi bani pentru a-l salva pe Amar, dar acum nu stiu ce se intimpla cu fondurile colectate. Sint in ordinul bilioanelor.
---------------------------------------------------------------------
„Emma Nicholson m-a abandonat“
Aparut in ziua de Mie, Martie 31, 2004
[ Imprima | Comenteaza pe Forum ]
Un tanar irakian o acuza pe baroana Emma Nicholson ca s-a folosit de el pentru a-si crea imaginea de salvatoare a copiilor si ca acum nu mai vrea sa stie de el.
Amar Kanim are 23 de ani si nici un rost, nici un prieten si nici un loc de munca. Pentru toate acestea, el o considera vinovata pe baroana, cea care care l-a adus in Marea Britanie dupa primul razboi din Golf.
SALVAT. Cazul lui Amar a facut valva in 1991. Pe atunci avea 10 ani si fusese victima unui atac cu napalm, ordonat de Saddam Hussein in sudul Irakului. Orfanul cu corpul acoperit de arsuri ingrozitoare a impresionat-o pe Emma Nicholson, pe atunci parlamentar britanic. Baroana l-a luat pe baiat din spitalul iranian unde zacea si l-a adus la Londa. Dupa 26 de interventii chirurgicale, Amar a inceput sa isi revina. Emma Nicholson l-a ajutat, colectand bani pentru a acoperi cheltuielile medicale si infiintand apoi o fundatie cu numele lui. Apoi baroana l-a luat pe Amar la ea acasa, la Devon. Impreuna cu sotul ei a devenit tutore legal al irakianului si se punea chiar problema sa-l adopte. In interviuri, baroana pomenea de Amar ca fiind „fiul meu cvasiadoptat“, ba chiar a explicat trecerea de la Partidul Conservator la cel Liberal Democrat European, invocand noul ei „statut de mama“.
PARASIT. Ruptura s-a produs cand Emma s-a stabilit la Londra, in 1999, dupa moartea sotului ei. Mai mult, de anul trecut, fundatia care ii poarta numele a incetat sa ii furnizeze lui Amar renta lunara, la cererea baroanei. „Uneori imi doresc sa nu fi fost salvat. Ma simt abandonat“, a declarat Amar pentru Daily Telegraph. Baroana Nicholson neaga insa ca l-ar fi parasit pe Amar. Ea spune ca a incercat sa ia legatura cu el de mai multe ori, dar ca baiatul nu raspunde la telefonul mobil. Irina Cristea
---------------------------------------------------------------------
Replica fundatiei AMAR
Contactat de Jurnalul National, directorul executiv al Fundatiei AMAR, Peter Clark, a declarat ca sistarea alocatiei a fost convenita in urma discutiilor cu Amar Kanim. Clark a mai spus ca fundatia i-a pierdut urma tanarului din luna iunie, cand Amar a disparut pur si simplu. „Cu toate acestea, noi am continuat sa ii achitam cheltuielile casei pana in septembrie. Amar a aparut brusc abia acum o luna.“ Potrivit lui Peter Clark, Amar nu a avut probleme in a-si gasi de lucru de-a lungul timpului, mai ales ca avea si recomandari din partea fundatiei. Ultima slujba pe care a avut-o a fost la o fabrica de conserve.
----------------------------------------------------------------------
mselseth spune:
As vrea sa scriu urmatorul email la Presedintele Camerei deputatilor.
Daca vreti sa contribuiti la ce am scris, puteti sa trimiteti raspuns pe acest forum. Planuiesc sa astept o saptamina sa vad ce comentati.
Daca este interes, se poate schimba scrisoarea, ca sa fie adresata din partea persoanelor care raspund.
--------------------------------------------------------------------
Draga Domnule Dorneanu,
In primul rind as vrea sa ma introduc personal. Ma numesc Marinela Selseth. Sint casatorita cu sotul meu, Scott care este American. Noi locuim in Minnesota, dar eu mi-am pastrat cetatenia Romana.
As vrea sa discut cu dumneavoastra despre situatia adoptiilor internationale din Romania.
Noi nu putem avea copii, si ne-am hotarit sa adoptam din Romania. Am fost foarte surprinsa sa aflu ca adoptiile internationale sint interzise.
Eu as vrea sa incep un demers ca adoptiile internationale in Romania sa se deschida cel putin pentru persoanele care sint cetateni Romani dar traiesc in strainatate.
Motivul pentru care va scriu dumneavoastra este ca as vrea sa propun urmatorul subiect pe agenda Camerei Deputatiiilor “Adoptiile internationale pentru cetateni Romanii ce traiesc in strainatate”.
Sint foarte multi copii adandonati in orfelinate sau in grija asistentilor medicali in Romania.
Persoanele care vor sa adopte au posibilitate de a le oferii acestor copii o viata de familie normala. Si in plus in cazul Romanilor ce traiesc in afara tarii, copiii vor fi crescuti de catre persone familiare cu cultura Romaneasca.
Acesti copii sint foarte doriti aici. De ce s-ai parasim pe acesti copii, care nu au nici o sansa de a fi adoptati intern, cind sint numeroase familii in SUA care tinjesc sa adopte copii legal? Este mai bine pentru statul Roman sa aiba cheltuieli pentru a intretine acesti copii cind familiile de aici stau la rind pentru a adopta?
In legatura cu primirea Romaniei in Comunitatea Europeana, cred ca legea de adoptii internationale pentru cetateni Romani nu poate fi un impediment. Nici o tara membra a EU are adoptiile internationale interzise. Majoritatea se duc peste hotare sa adopte, dar asta este o alta poveste. Cancelarul german a adoptat din Rusia. A declarat ca acesti orfani au nevoie de o sansa in viata. Orfanii Romani au nevoie de acesta sansa nu numai cei din Rusia.
As aprecia foarte mult daca as primi un raspuns un privinta pozitiei dumneavoastra despre acest subiect. Daca este posibil sa ma contactati va rog foarte mult. Daca este mai convenient perntru dumneavoastra, va rog sa-mi spuneti unde/cum/cind as putea sa va contactez.
Numai bine,
Marinela Selseth
6409 71st Avenue North
Brooklyn Park, MN 55428
(763) 566-6991
Email: mselseth@comcast.net
mselseth spune:
Constitutia Romaniei Articolul 16:
---------------------------------------------------
Egalitatea in drepturi
(1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
(3) Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate de persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara.
-------------------------------------------------------------------
Constitutia Romaniei nu limiteaza drepturile cetatenilor cu domiciliul in strainatate. Ca urmare, legea adoptiilor internationale in care se limiteaza adoptiile internationale numai de catre bunici, este incompatibila cu constitutia Romaniei.
Marinela