MONTIGNAC (188)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 7
brindusik spune:
mno...am intrat sa va spun ca o sa iau o pauza de la scris pe forum un timp
ma oboseste cumplit toata discutia asta despre cate sute de grame is date jos intr-o zi si puse la loc in a doua zi. Stiu ca fetele is entuziasmate ca au inceput un nou still de viata si vor efecte imediate( probabil obisnuinta de la dietele trecute in care prin infometare se dadeau repede jos kg pe care le puteai vedea la cantar). un secrete vi-l spun...cantaritul zilnic..nu face decat sa va tampeasca moralul si vointa in timp..o sa aveti chiar perioade de stagnare...perioade in care 2 sapt o sa vedeti ca v-ati ingrasat 500g si nu stiti de la ce...dar cantaritul zilnic personal mi se pare o prostie..pentru ca al nostru corp nu e un calculator..sunt zile cand retine apa, cand nu elimina tot din intestin...si vai doamne...de la un pahar de vin, de la o zi glucidica facem o tragedie ca am pus pentru ca am consumat produsul ala..NU E ASA...
Monti te ajuta sa iti ordonezi modul de a manca..si kg in acelasi timp ...dar cred ca mai intai si intai trebuie sa invatam sa ne ordonam modul de a manca decat sa ne exasperam la gramajul corporal...
acestea fiind spuse...eu iau o pauza de la scris pe forum. spor la cantar si la slabit la toate
child spune:
Salutare!
De-abia reusesc sa tin pasul cu voi, sunteti tare vorbarete si puse pe fapte mari!
Si mai sunteti si tare harnice, faceti tot felul de mancaruri, nu stiu cand aveti timp!
De fapt, eu si daca as avea timp, mi-ar trebui si o infuzie de chef, ca nici de asta nu prea am, mai ales cand e vorba de bucatarit.
Meniul de azi:
- salata de vinete, ardei, cas afumat
- brocoli la abur, cu sos de smantana si usturoi, cascaval ras
- apio si inca ceva, mai vad eu pana deseara.
Ariadna16 spune:
Caress, am tras concluzia si de la Dukan, acolo unde sunt recomandate. Si sunt doar ele.
Acum nu stiu ce concluzie sa trag: rau ca scrii, rau ca nu scrii
Eu zic ca de aceea e un forum, sa scrii cand simti nevoia...
Sa faci schimb de informatii, sa mai socializezi.
Eu nu judec stilul nimanui, fiecare sa se cantareasca cand simte nevoia, sa posteze cand are chef si sa ne reintilnim oricand, ca si cum ar fi trecut doar o clipa
caress spune:
Mie mi-ar parea rau ca Brindusik sa nu mai intre pentru ca suntem noi multe, entuziasmate si vorbarete.Daca lucrul asta deranjeaza, putem deschide un alt topic, gen ,,cafeneaua Monti'', in care sa batem campii cat dorim si cat simtim, sa ne cantarim sau nu in fiecare zi,si sa nu suparam pe nimeni.Si sa lasam topicul asta curat, doar pentru meniuri zilnice si intrebari tehnice adresate celor mai experimentate.
andanii spune:
carees, ariadna nu a spus nimeni sa nu scrieti, ba din contra, ne bucuram ca s-a animat subiectul care o perioada era ca si mort brandusik si-a spus parerea la fel cum ne-o spunem si noi zilnic ... nu trebuie sa ne suparam pe ea ... e de-a noastra si ea este "fata cu biciul".... iar daca are nevoie de-o pauza de forum ii respectam decizia si nu incepem sa ii disecam firul in parte ca de ce si cum .... asta nu este un motiv ca sa treceti la masuri asa extreme .... sa fim serioase .... si eu am avut pauze de forum .... toate mai avem zile bune, zile rele, perioade si perioade .... dar suntem aici pentru ca toate avem un tel comun : slabitul asa ca eu zic sa ne vedem de drumul nostru inceput impreuna aici unde polemicile nu-si au rostul ... tragem la aceeasi carutza pana la urma nu ??
va spun eu ca brandusik o sa revina ne iubeste prea mult ca sa poata sta departe de noi foarte mult timp ... don't worry, ok ????
claudia_a spune:
Fiecare face asa cum simte! E decizia fiecaruia sa faca ce doreste... nu cred ca trebuie sa se simta cineva vinovat si in plus aici! Este un forum public, un subiect public si oricine are dreptul sa scrie cat doreste.De multe ori rabufnirile pe cei din jur sunt de fapt nemultumiri aduse propriei persoane! Eu vreau sa ma aflu aici, cu voi, tocmai pentru ca nu sunt perfecta! Gresesc, ma judec, ma supar, ma ridic si merg mai departe!
So, papanasii Caress: 1 ou, 1 cutie de branza 0% Lacteea (sau branza proaspata de vaci) de 250 gr., razatura de lamaie, 1 lingura tarate de psyllium (face aluatul poros), 1 lingura faina de soia si cam 2 linguri de tarate de ovaz, stevia pentru dulceata, vanilie. Am lasat cam 15 minute compozitia (sa se umfle taratele) si apoi aluatul trebuie sa nu curga din lingura, sa stea lipita de ea... mai tarisor; se ia cu lingura si se pune pe foc in cratita intinsa cu apa clocotita. Se lasa cateva minute, se intorc, se vor umfla putin... se scot cu paleta si se balacesc in smantana indulcita cu stevia! Ai mei au servit si cu dulceata .
andanii spune:
claudia ... suna tare bine papanasii tai ... cred ca pot sa-i fac si fara indulcitor si sa-i mananc cu magiun de prune (fara zahar incorporat)
acuma merg sa-mi cumpar tarate de psyllium .... sa pot sa fac papanasii .... hmmm, da ziceam ca diseara fac gris din ovaz cu lapte :D
Ariadna16 spune:
Fiecare suntem unici, nimeni nu-i perfect. Avem nevoie unii de ceilalti si ne ajutam reciproc sa corectam ce vedem in...oglinda!
Nu vreti sa va spun de ce a iesit supa mea de linte delicioasa?
Nu cred ca am spus, dar eu in bucatarie mai mult improvizez, pentru ca sunt mereu in trecere, niciodata nu stau prea mult
Deci, in afara de apa cu sare si linte rosie am pus o ceapa, praf de ghimbir, seminte de chimen, usturoi frecat cu o picatura de ulei de masline, rozmarin, tarhon, patrunjel, legume puse de mama la sticla (ardei gras rosu si galben, verdeata, rosii- toate cubulete) si...dragoste, am facut-o cu drag, d-aia a iesit asa buna
Si felul doi mancare de urzici cu rosii. Si 2 linguri de tarite de ovaz, 2 turtite. Bun-bun
Are dreptate Caress, am regasit placerea de a minca (disparuse crunt, mincam ca trebuia, nu ca-mi placea)
caress spune:
Claudia Mie papanasii fierti imi placeau cu unt fierbinte si cu zahar, asa ca o sa ii mananc cu unt si cu fructoza.Abia astept!!!Spune-mi cate tarate de psillium ai pus, cantitatea exacta, eu am avut numai experiente nefericite cu ele, exceptand amestecul pt turtite.Am facut o ciulama, JEEESUS, nu statea sosul lipit de ciuperci,arata infiorator de scarbos, am pus o lingurita in prima budinca de ovaz, si se intindea de ziceai ca e alta minune, asa ca vreau sa fiu sigura ca nu pun prea multe...Later edit-ai scris, draga de tine,o lingura.
Ariadna, linte nu am gatit si cred ca nici nu am mancat decat o singura data in viata mea, in Italia, unde e o mancare traditionala de Anul nou care se face cu garnitura de linte.Am vrut sa cumpar de cateva ori, dar nu stiu diferenta intre cele 3 culori, si am tot uita sa va intreb, care e mai buna, verde, rosie sau galbena?Toate tipurile sunt conforme?