O familie completa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Sa va traiasca noul membru al familiei! Sunteti cu totii minunati!

Nu e foarte complicat, ea acum e mititica, la 6 saptamani e cam bebelusha, nu se tine, in plus capacitatea vezicii ei nu ii permite sa stocheze prea mult pp. Face ce face orice bebelus: cand ii vine, ii da drumul. Asa cum nu ai pretentie sa pui la olita un bebelus de 3 luni sau sa inteleaga ca pe tine te deranjeaza ca face pe el si macar sa anunte, tot asa, la 6 saptamani, nu prea ai cum sa ii explici sa te anunte ca face. Pur si simplu e prea mica.
Cu spalatul, poti sa o speli cu sampon special pentru caini, dar daca tot va locui in curte, eu zic sa nu iti bati capul. Sunt niste caini incredibil de curati, nu necesita toaletaj special.
Mancarea, ca si bebelusii umani si bebelusii de catei mananca foarte des. La 6 saptamani abia a fost intarcata si de la maica-sa sugea mai tot timpul. La varsta asta ar trebui sa manance portii mici din 3 in 3 ore, mai putin noaptea. Intervalul se mareste cu varsta, pana ajunge la 2 mese pe zi la 1 an. Eu ti-as recomanda sa ii pastrezi 2 mese pe zi, avand in vedere ca este caine de talie mare. Nu in sensul ca sa manance mai mult, ci sa aiba portia impartita in doua. Mancarea se pune in castron, se lasa cam jumatate de ora, nu a mancat se ia. Nu i se da nimic intre mese. Nu are voie dulciuri umane, bomboane, ciocolata. Este foarte bine ca ii dai starter. Discuta cu veterinarul de suplimente cu calciu.
Vaccinurile, tot cu veterinarul discutate si respectata schema de vaccinare si deparazitare. Discuta si despre deparazitarea externa. Deja e cald afara si sunt foarte multe cazuri de babesioza.
Ciobanescul bucovinean este un caine minunat. Daca nu o rasfatati foarte tare va veti intelege minunat cu ea. Nu necesita un dresaj special. Dar e bine sa va invete cineva sa va purtati cu ea, sa o invatati comenzile de baza: sezi, culcat, stai, pas, la picior. Va faceti voi viata mai usoara. Iarasi un sfat, din experienta, daca o dati la dresaj sa nu o duceti si lasati acolo si pa, sa va imaginati ca luati un caine care merge pe sarma apoi. Dresajul il face stapanul, sub supravegherea dresorului. Practic, in timpul dresajului stapanul invata cainele si el invata de la caine si sa isi cunoasca cainele. se creeaza o legatura speciala si foarte puternica.
Ciobanescul de bucovina este un caine devotat familiei, iubeste copiii, face paza din instinct. Nu are nevoie sa o invatati nimic in acest sens. Chiar este recomandat sa nu faceti cu ea nimic ce ii poate stimula agresivitatea. Sunt totusi caini mari si puternici. Mare grija la poarta, sa fie permanent incuiata, sa nu scape nici ea pe strada, dar nici necunoscuti sa nu intre neinvitati la voi in curte, pentru ca ea va face ceea ce stie de secole sa faca: va apara curtea si pe voi, familia ei si s-ar putea sa iasa scarmanat bine necunoscutul care intra. Aveti obligatia sa puneti anunt pe poarta: atentie caine!
Cam asta. Daca te mai pot ajuta cu ceva, intreaba.
Sa cresteti mari, sa va iubiti mult si sa fiti fericiti multi, multi ani!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Am fost la veterinar. I-a facut vaccin, ne-a dat pastilutza de deparazitare interna si calciu (exact de ala de carea ai spus tu, Ingrid ), mi-a zis si doct. de 3 mese regulate pe zi, m-a intrebat de ce vreau sa o spal, ca oricum se murdareste la loc a doua zi daca sta in curte, ca mai bine sa o sterg cu o carpa umeda pe picioare si la fundulet si gata). I-am povestit cu ce o hranesc si a zis ca e foarte bine asa, sa ii dau morcov crud sa rontaie, ca o deranjeaza dintii si ne va roade papucii. Cam asta, in mare. Ne-am intlanit la veterinar cu un canish, un bishon si un shitzu si toti stapanii au facut ochii mari cand le-am zis ca are doar 7 saptamani si e asa de mare .

Joi e programata operatia de sterilizare a Kyrei, fara sa conteze daca iese sau nu din calduri pana atunci.

Acum Karma e afara cu copiii si tati, fac toti cusca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Multumesc din suflet pentru sfaturi si cuvintele frumoase! Pt protectie externa de paraziti ne-a recomandat o zgarda de la Bayer, cu eficacitate 8 luni, cica ar apara-o de purici si capuse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu ii dau la recomandarea dc. pe fiecare luna o tableta chew de Hartguard ...pt tot felul de viermisori.
si pt pureci, capusi si tinari, ii dau la 2 sapt cu Natural defense (un lichid picaturi care se pune intre omoplati)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Joi e programata operatia de sterilizare a Kyrei, fara sa conteze daca iese sau nu din calduri pana atunci.

Acum Karma e afara cu copiii si tati, fac toti cusca .



'Cos what I feel is the only truth for me


mie veterinarul mi-a spus ca nu sterilizeaza/castreaza daca e in calduri, de asta ziceam....
spor la construit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LidiaB spune:

Si noi ne-am luat catel ( miniature schnauzer ) , e un scumpel de 3 luni. Si noi ne chinuim SA-l invatam SA ne anunte cand vrea afara. L-am invatat la wee-wee pad si a inteles ideea. Rareori se Duce in dreptul usii si atunci deschidem si fuge direct la pad si face.....dar sunt si cazuri cand isi da drumul. Sper SA o scoatem la capat cu el.
La voi cam la ce varsta nu a mai avut accidente? Deci ceva ceva stie el, a invatat intr-o Luna de and e la noi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Eu zic ca nu e nevoie sa spalam cainii, mai ales cei care traiesc afara. Cei de apartament, se pot 'clati' cu un dus pt murdarie dar nu cred ca e bine pt parul si pielea lor sa fie spalati cu sampon.

Mai important este sa invatam cainii sa se lase periati, este un ritual foarte eficient care are mai multe efecte, relational si sanatos. Cainii mari care traiesc afara dezvolta o blana groasa care sa ii apere de frigul iernii, deci vor avea puf sub blana. In acelasi timp prin periat primesc masaj care ii destind si ii calmeaza. Chiar si un caucazian se face un mielusel cande este periat

Eu nu i-as da tot felul de produse pt dinti sau 'deliciuri' din magazin, sunt toate chimizate. Si mancarea uscata este dar e mai greu in ziua de azi sa stim cum sa ne hranim cainele natural. Cel mai bine asa ar fi, mancarea noastra sa fie si pt ei. La stana primeau ce manca ciobanul...dar asta e, nu mai sunt timpurile alea.

Succes cu cateaua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

cred ca si vremurile la stana s-au schimbat, si nu in bine

Acum vreo doi ani imi povestea un nene in parc, tocmai isi luase un ciobanesc de bucovina, din zona Suceava, de la o stana. Tot drumul spre Bucuresti a vomat coji de cartofi, bietul animal... se pare ca asta era hrana lui..

Ingrid si Cristi 10 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Cojile de cartofi au mult potasiu in compozitie, flavonoide cu actiune antioxidanta si antitumorala, vitamine din grupul B, fibre alimentare, compusi fenolici care pot regla activitatea cardiaca. Din coaja de cartofi bine spalata si fiarta in apa se face o fiertura care se bea ca leac pentru hipertensiune si reumatism. In plus, cojile fierte se pot aplica pe articulatiile dureroase sip e ranile care se vindeca greu.

Eu cand mi-am adus cainele de la aeroport, pe drum, a vomitat tot..si i-am dat bobite scumpe Sa nu uitam ca ce consideram noi gunoi sau deseu, in natura, poate avea o valoare nutritionala foarte mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

asa o fi, Amonar, insa nu cred ca vreun crescator isi hraneste cainii cu coji de cartofi
parca citisem ca varza, fasolea, cartofii nu sant indicate la caini.

Si da, aproapte toti cainii vomita in masina, in general cand plecam nu-i dau sa manance inainte.

Voi ce faceti, santeti bine ?

Ingrid si Cristi 10 ani

Mergi la inceput