Aptamil
am o intrebare pt mamicile care folosesc Aptamil , in momentul asta pe piata Aptamil 1 se gaseste extrem de greu,eu chiar nu am gasit deloc de 2 zile , am vb cu reprezentantii de la noi si mi-au zis o aiureala pe care nici nu ma obosesc sa o scriu , ideea este ca as trece pe Aptamil 2 fetita mea avand 5 luni , Aptamil 2 se da de la 6 luni , oare afecteaza cu ceva daca incep mai devreme cu 1 luna Aptamil 1 mai am pt fix 8 mese ,ESTE FOARTE URGENT nu reusesc sa dau de pediatra ca sa o intreb , si trebuie sa fac trecerea sau pot da direct nr 2 ?
-----------------------------------------------------------------------
Raspunsuri
larasarit spune:
Ce stiu de la dna dr a noastra, trecerea de la o formula la alta se face treptat adica o zi 6 masuri formula veche + 1 masura formula noua, a doua zi 5 masuri formula veche + 2 formula noua, a 3-a zi 4 veche + 3 noua si tot asa..nu cred de ce ar fi o problema ca are 5 luni si nu 6.
MACARIE spune:
Asa stiu si eu ca se face treptat dar ma gandesc ca totusi este aceasi firma , poate nu trebuie totusi sa fac trecerea sau macar sa o fac mai....nu stiu , nu imi ajunge Aptamil 1 ca sa fac trecerea ca la carte
-----------------------------------------------------------------------
nadaflorilor spune:
eu cand i-am introdus o forma mai bogata in proteina din acelasi brand mi s-a spus ca pot sa i-l introduc cum vreau, sa il inlocuiesc pur si simplu sau sa alternez mesele, fara sa amestec cele doua tipuri de lapte
MACARIE spune:
am sa vad cum il portionez , acum trebuie sa manance si am sa pun 2 cupe din nr 2 in restul de nr 1 , sper sa fac bine sa nu o dau peste cap
--------------------------------------------------------------------
angiuta spune:
Probleme cu aprovizionarea la Aptamil am vazut ca erau si aici, saptamana trecuta erau rafturile goale. Saptamana asta erau iarasi pline.
Poti trece si la 2 dar e mai greu de digerat. Aici stiu ca se recomanda Pre pana la 6 luni apoi se trece la 1.
ioanau spune:
Am eu o cutie de Aptamil 1 , pot sa ti-o dau, vad ca esti din Buc si eu la fel. Daca o vrei, astept pm.
desprecopii spune:
Macarie, am sa ii informez pe cei de la Aptamil Romania. Spune-ne cu cine ai vorbit si ce ti-au spus.
MACARIE spune:
imi cer scuze ca nu am mai intrat , ieri am crestinat fetita dar.....of, am gresit cu laptele , l-am schimbat prea repede forta de imprejurari si , a dat in diaree rau de tot a avut 8 scaune de la 8 dimineata pana la 11 dimineata ( imi cer scuze de aceste amanunte) si crampe , se strange mititica toata dupa ce papa , si vomita dupa fiecare masa , nu stiu ce sa fac , am luat legatura cu dr ieri , azi trebuia sa ma duc la spital dar am fost cu mirul si alte alea,. maine dimineata ma duc , Aptamil 1 nu mai am deloc , imi pare rau ca nu am intrat ieri si nu am vazut ca puteam cumpara o cutie , acum nu mai stiu ce sa zic, sa trec iar pe 1 cred ca o termin de tot , pt azi am mai avut 3 porti cu cate 3 cupe de aptamil 1 , dar de maine dimineata numai nr 2 am , imi este frica ....
Mirela , am vb cu cei de la reprezentanta , am luat nr de telefon de pe pagina lor , mi-a raspuns o doamna , nu am retinut nr , si mi-au spus ca cei din Germania nu au facut fata comenzilor (aiurea.....daca imi spunea o tara din lumea a treia asta credeam ) si daca nu rezolv sa revin cu un el la ei si incearca sa imi faca rost de 1 cutie macar sa apuc sa fac trecerea , au spus ca au bagat la un supermarket mare de la noi , dar cand am fost acolo nu era nimic la raft , am sunat inapoi la reprezentanta si terminasera programul , era 17,47 , trebuia sa sun pana in 17,30 , nu stiu cum sa fac maine dimineata, eu am mai cautat si azi nr 1 dar nu am gasit ...nu este corect ce au facut , trebuie sa anunte ca sunt probleme si ca "nu fac fata comenzilor" se joaca cu sanatatea copiilor nostri ,
--------------------------------------------------------------------
J.D. spune:
se pare ca panica ta e total nefondata. eu sunt in tara si totusi am gasit la o simpla cautare
https://comenzi.farmaciatei.ro/product_info.php?products_id=10018553
sunt 239 cutii pe stoc.
Maria-Cris spune:
eu zic ca pe viitor ar fi bine sa incerci sa schimbi aptamil-ul asta de tot daca a reactionat urat copilul la schimbare. Noi folosim Lactana si dintr-un motiv similar (la un moment dat nu se mai gasea intr-o anume retea, ci doar in unele farmacii la noi in oras) am trecut de la 1 la 2 pe la varsta de 5 luni si o saptamana. Nu am avut nici o reactie, n-am amestecat 1 cu 2. Nu ca-i fac reclama, departe de mine gandul, dar mie una nu-mi place nici macar ambalajul de la Aptamil:) si nici nu stiu sa fie bio