Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (20)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata!

stella felicitari pentru noile achizitii si pentru noaptea cat de cat buna...si eu am patit sa ma ridic sa-l pregatesc de papa, dupa cateva minute de foiala, iar david sa fi adormit intre timp...inseamna ca nu le e foame, se trezesc asa, uneori de matzaiala
kytana ma bucur ca aveti nopti mai bune, luca papa bine si reusiti sa va mutati in scurt timp...la multe lunite inainte cu sanatate!..multumim de praji
gabi tot sincer si fara nici o rautate, nu-s nici tampita, nici nebuna...nu fac nimic de capul meu, intreb pediatra...mi-a zis sa-i fac clisma (care apropos, e 3g de nalba cu musetel si se introduce in fundic printr-un tub subtirel, nu-i ca-n spitale cand iti baga ditamai furtunu' in fund) sau sa-i pun supozitor cu glicerina pentru a inmuia continutul si a-l ajuta sa-l elimine...ecografe am facut 5 pana acuma, iar radiografie una...n-are invaginatie sau mai stiu eu ce pe acolo, doar tranzit incetinit..si e asa de cand era mic...ne-a spus sa incercam sa reglam prin alimentatie si cand nu raspunde sa-l ajut..si n-o fac mecanic, cu termometrul, ci inmoi continutul ca tot el sa-l elimine...si mai mult de-atat multi bebei sunt constipati de cand cu introducerea solidelor, doar eu primesc critici..
despre decalotare sa repet iar??? n-am vrut sa decalotez eu, dr de familie a facut-o, iar eu tre' sa dreg acuma ce-a facut ea!
doamne, ca-mi vine sa nu mai scriu nimic..

aaaa, ieri dupa clisma a facut de 2 ori singurel si moale, iar marti oricum mergem la pediatrie la control..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Corinuka - nu te supara cu decalotarea, eu te-am intrebat doar pt ca nu am retinut ca ai scris mai de mult despre asta. Eu cred ca si Papelusca a zis doar ca acolo nu se recomanda si ca nu intelege, in general, nu la tine facea referire, de ce facem chestii impotriva naturii....si nu noi, ci medicii pediatri care fac fara sa stie ... E clar ca daca a inceput trebuie tu sa continui. Si la mine a facut dar am strigat repede ca eu nu fac si s-a oprit si sincer nu stiu cat si ce a apucat sa faca.....ce sa va mai spun ... ca un pediatru mi-a zis ca e evazat sternul si altul a zis ca e o prostie ca nu e ....sa nu mai intru in polemica numarului de picuri de Vigantol, de Fier...etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Corinuka Doctorii sunt cu capul unii. Eu zic ca nimeni nu zice nimic cu rautate si sa nu te gandesti sa pleci pe vreundeva! Ca vin si te alerg In Ro. cand m-am dus la dr de familie (da aceeasi care mi-a zis sa iau si parasinusul ) asistenta s-a uitat la el si face "da' nu-l decalotezi?" I-am raspuns cu un nu sec si atunci mi-a raspuns asa, ca dupa cine stie ce descoperire "Aaa am inteles, ii faceti circumcizie" Am belit la propriu niste ochi la ea, apoi nu am insistat, era clar ca nu am cu cine vorbi... Ma bucur ca Daviducu a facut singurel si mai moale. Sper din tot sufleutl sa se regleze repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Hai ca tre sa zic si eu ce retardati mi se par unii pediatri! Ruda noastra care e medic pediatru (nu al nostru, din fericire) imi zicea, cand Matei papa sub 1h jumate numai san ca e cazul sa-i fac program la 3 h si sa-l las sa planga in rest. mai zicea si ca e obez, ca a luat prea mult in greutate Cred ca n-a mai deschis o carte din vremea studentiei... I-am povestit de de alaptatul la cerere, se uita la mine ca la calendar. Zicea ca la cerere, dar la 3 ore... Mi-e mila de bebelusii care merg la ea. Noroc cu pediatra noastra care m-a sustinut sa-l alaptez oricat de des, ca lm se digera f repede si nu apar pb digestive chiar daca-i lapte peste lapte.

Corinuka, scuze, eu n-am retinut ca ati facut deja analize. Speram ca puteti lua o masura mai buna, ca reglatul prin alimentatie e un proces mai lent. Tot e bine ca face si singurel. Cum zicea Kytanutz, asa am facut si eu, cand era racit n-a vrut piure, a papat doar fructe. Urmarea, ieri a facut de 3 ori f moale. Bine, nu-i o metoda buna, adica de incercat des, dar cand n-ai alta solutie...

Mergi la inceput

Stelutz, in facultate nu ii invata mai nimic despre alaptat sau despre nutritia bebeilor. Am un amic care termina acum. Il invatam eu ce si cum. Iar cand vor face practica prind si ei ce ii invata doctorii pe care ii observa.

Na ca azi m-am pus pe scris L-am adormit la san dupa 30 min de incercat sa il adorm in patut. In 10 min astept sa se trezeasca Sau cine stie, poate ma surprinde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

nu-i nevoie de scuze fetele si nici nu m-am suparat...tare
voi stiti ca eu nu reactionez asa, dar m-a deranjat mesajul lui gabi... se poate sa fi fost si eu nervoasa, suparata, obosita (sunt treaza de la 5), dar cand l-am citit am luat foc...cand ii adresez o vorba buna sau incerc sa vorbesc cu ea nu ma baga in seama, in schimb e a doua sau a treia oara cand ma trimite la dr criticandu-ma...mie mesajul mi-a sunat: "sta acasa, chinuie copilul facandu-i clisme si se plange pe forum in loc sa-l duca la dr"...nu stiu daca este vreun bebe p-aci mai dus la dr ca david...
am gasit o pediatra buna, care imi spune tot timpul ce si cum sa fac, care-l vede pe david de cate ori e ceva (sau nu, dar mi se pare mie c-ar fi)..mi-a propus la un moment dat sa ne internam pentru investigatii daca vreau, iar cand am intrebat-o ce-o sa-i faca, mi-a zis eco abdominal, perfuzii si clisme ...oricum multi bebei se constipa odata cu introducerea solidelor, trece dupa ce se obisnuieste aparatul lor digestiv cu digerarea lor...avand tranzit incetinit, probabil la noi e mai greu si ne-a "ajutat" si tipul de lp...
iar cu decalotarea, n-am stiut sa-i zic dr de fam sa nu-i faca deloc, nu stiam ca daca faci odata tre' s-o tot faci, tot pediatra ne-a zis dupa ce raul a fost facut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca2B spune:

Corinuka, nu fii suparata! Eu nu cred ca trebuie sa ne apucam sa ne scuzam in fata nimanui pt hotararile pe care le-am luat/le luam legate de copiii nostri! Pt ca ca nu suntem aici sa ne judecam unele pe altele (sau cel putin eu asa credeam!!)sau sa ne trimitem la colt ca una e mai desteapta si alta mai putin. Nu e cazul si chiar ma necajeste si pe mine tonul agresiv cu care se discuta cateodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Hello hello !
Subscriu la ce a scris Anca aici, deasupra mea. Fiecare face fix ce stie si ce se pricepe cu copilul sau.

Treaba asta cu constipatia e nasoala rau, eu n-am nici somn cand Iris nu face 3-4 zile la rand. N-am somn nici de griji, nici de ea, ca se frichine, biata. Aseara i-am dat suc de la o portocala, l-a baut aproape pe tot. Azi dimi mi-a facut un frumos cadou in pampers.

Domnisoara mea a schimbat foaia de 2 zile. In parc nu mai doarme decat putin, ieri am adunat 30+30 minute in 2 reprize de parc +20 minute acasa, pe seara. De culcat, tot pe la 11 fara, cu 3 reprize de laptic. Cred ca , in sfarsit, s-a prins si ea ca noaptea e de dormit si ziua de chiraiala.
Ieri a tras o criza de isterie in parc, de ne-a stiut tot cartierul. A racnit cat a putut ea. Ma gandeam ca poate o durea burtica, de aia i-am si dat portocala.

Ah , gata, incepe chiraiala de somn, o culc.

P.S. 7 luni jumate si zero dinti, o sa ramanem de caruta :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Neata,

Kytanutz, boierie ce doarme Luca!
La noi mai nou sunt doar 2 somnuri ziua: unul de 30'-1h si unul mai lung de 2 h (in care trebuie sa stau langa ea, pt ca suge de 2-3 ori in intervalul asta; de genul: doarme juma de ora, da sa se trezeasca, ii dau sa suga, adoarme iar si tot asa. Ieri "somnul lung" de dupa masa a fost de doar 30 min, n-a mai vrut sa adoarma dupa. De fapt greseala a fost a mea ca m-am dus pana la baie si exact atunci s-a trezit. Cand m-am intors era deja in fund cu telefonul meu in mana).
Lml Luca! Multumim de tratatie!

Bv Luca si Matei pentru achizitii!

Gabi, cele de la DM nu au miros.

Stellutz, ar trebui sa te plangi mai des de somnul lui Matei, ca doarme mai bine daca il parasti :)))

Hai sa ma plang si eu de a mea, poate functioneaza. Aseara dupa prima trezire (la 3 ore, parca e ceas), a supt doar un san, la celalalt dormea dusa, nici nu a mai deschis gura si am zis sa o pun la loc in patut, poate o dormi mai bine. S-a tot foit prin somn si a gemut de vreo 2 ori, asa ca dupa 20 min m-am ridicat si am luat-o langa mine. Dormea, dar agitat. Cum am pus-o lg mine, a supt si celalalt san destul de mult timp si apoi a adormit. A mai supt de cateva ori pana dimineata, doar vreo 4 imi aduc eu aminte (ca ma mut pe partea cealalta din cand in cand, sa suga si celalalt san).

Gabi, cand veniti in Romania? Cat stati? Va plimbati sau stati doar la parinti?

Corina draga, nu te supara ca nu a zis nimeni nimic cu rea intentie. Sunt sigura ca nu asta a fost intentia lui Gabi. Si eu ma pregateam sa-ti recomand sa-i faci o eco, apoi am citit ca ai facut de ti s-a luat de ele! Te pupacesc si sa nu te prind ca pleci pe undeva!

Bob, lasa ca o sa va dea si voua dintii! Profita acum, ca pe mine cand se satura de supt ma atentioneaza capaandu-ma si ma gandesc cu groaza cand i-or da si aia de sus!

Hai ca m-am apucat sa scriu mesajul de dimineata, am mai scris la el in parc, am venit acasa, a papat si acum ar trebui sa doarma.

Mergi la inceput

Hehe Maya parca este Luca cu somnul la san. Il tin in brate, el suge si adoarme cu tzitzi in gura apoi da sa se treazca dar vede sanul si adoarme iar. SI asa de vreo cateva ori.

Ne-am plimbat si noi vreo 2h in manduca din care a dormit cam 1h. E frumos afara, un soare extraordinar. Am ajuns uda, iar Pingu mic a stat cu caputul gol

Bobuletz, nici Luca desi credeam ca va fi iepuras nu are niciun semn de dintoci. Ce-i drept mie mi-au dat la vreo 10 luni dintosii si dlui Pinguin cam la fel Mi-e dor sa o vad pe Irisuca, mai arunci cu vreo poza in noi? Pliiiiz?

Mergi la inceput