Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~47~
Raspunsuri - Pagina 16
lillyas spune:
Si eu am burtica joasa. Lumea din jur imi spunea ca o sa am baietel, iar o colega mi-a zis ieri ca nu mai am mult si nasc, ca s-a lasat burtica. Au lamurit-o celelalte ca asa a fost de cand era micuta.
Ma dor talpile de nu mai pot! Cine m-o fi pus sa promit ca fac eu tort motzat la 8 luni jumatate de sarcina?
33+
carmen333 spune:
Buna, sunt pe-aici.
Multumesc pentru grija. De ieri incoace, ma declar ca handicapata, la orice miscare am contractii. S-au potolit intre orele 17 si 23 de tot, banuiesc ca era efectul cocktailului de medicamente. De la ora 23 pana la 1 si ceva noaptea, am experimentat contractii la 20min!! M-am speriat de nu se poate; luat iar Gynipral si liniste.
Am facut jumatate de bagaj pentru maternitate, cel pentru mine si- contractii. Azi, bagajul pentru bebe e neterminat - din cauza de contractii. N-am chef sa ies din casa, sa merg la spital; am sunat dr sa-mi spuna ce sa mai iau. Am sa merg dupa week-end si stat la pat en gros. Apropo de stat la pat, eu amortesc, in plus cred ca imi creste tensiunea mai rau decat in picioare, mai am sa incerc sa crosetez, cu cititul nu prea tine.
Dragul meu sot ma incuraja: la tine, orice declanseaza contractii in perioada asta!!
Imi doresc sa nu nasc acum, nu e inca timpul.
Mai am de zis, revin.
33sapt+
carmen333 spune:
Burtica tuguiata pentru baieti, lasata pentru fetite. Astea sunt mituri, normal. De vreo saptamana, stateam la masa si dragul de sot s-a gasit sa se mire: tie pe bune, ti-a crescut burta. Am comentat eu acid ceva de genul: acum te-ai uitat si tu si ai observat! (numai el nu se mira de burta mea maare) El: nuu, ca inainte nu-ti statea asa pe picioare!!
Urmarea, in curand. Adica, urmarea burticii imense si lasate/ sau pur si simplu bine crescuta
La cursuri de puericultura am gasit cea mai apriga discutie despre decalotare-erau doar mamici de baietei, si una bucata fetita. Mai, nu discutau ei cum sa stearga apa din urechi- sau cum sa faca sa nu-i bage apa in urechi,cum sa desfunde nasucul, dar ii interesa decalotarea. Concluzia a fost ca DOAR taticul ar trebui sa faca asta, pentru a asigura o dezvoltare normala a copilului, diferentierea sexuala corespunzatoare. Imaginea ca mama e cea care umbla pe-acolo banuiesc ca nu ii ajuta. La fel si deprinderea igienei locale, taticul ii explica, - asa facem noi, baietii.
Ideea unor rude care il pupa/ating in diverse locuri, insistand pe bucuria de a fi baietel a fost iar discutata. Concluzia mea: voi supraveghea orice ruda se apropie de bebe.
Iar daca se trage singur de putza, nu trebuie certat, ci distras cu altele. Cand incepe sa inteleaga, i se explica sa se duca in inimitate, nu de fata cu ceilalti.
Ce te faci cand tatal nu se implica, e alta poveste. Al meu zice ca vrea sa participe, insa trebuie sa recunosc, imi vor trebui nervi de otel, ca e de o neindemanare rara uneori. Vrea sa ii faca baie, de ex.
Ma si vad tremurand pe langa el, eu am gresie pe jos!!
Monik86 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lillyas Si eu am burtica joasa. Lumea din jur imi spunea ca o sa am baietel, iar o colega mi-a zis ieri ca nu mai am mult si nasc, ca s-a lasat burtica. Au lamurit-o celelalte ca asa a fost de cand era micuta. Ma dor talpile de nu mai pot! Cine m-o fi pus sa promit ca fac eu tort motzat la 8 luni jumatate de sarcina? 33+ |
Si mie imi tot zicea lumea ca am baiat dupa forma burticii, poate sa-mi tot zica, eu am vazut lindicul la eco si eu cred in ceea ce vad, nu in superstitii nedovedite stiintific
Si mi-a zis un coleg de-al sotului, care m-a vazut pentru prima oara ca eu acusi nasc, dar nu l-am bagat in seama, ca se vedea ca e habarnist si vorbeste asa numai ca sa se afle in treaba
Probabil si la mine o sa para burtica lasata mai incolo, ca sarcina mea e mai mica decat a voastra, in consecinta e si burtica mai mica. Cred ca tine de conformatie. De exemplu, in lateral nu-i bombata burtica mea si asta cred ca tot de conformatie tine, ca am fost tot timpul mai mica in talie si mai lata in solduri (chiar si mai demult, cand aveam vreo 10 kg in plus, asta fara sa fiu gravi )
28+ cu Adelina Timeea
cocutza2011 spune:
Elyana, felicitari ptr vestile bune!!!
Hellie, mi se pare interesant ce v-au povestit la curs, acuma fiecare triaza si alege ce i se potriveste. Faza cu centura dupa cezariana, si eu va recomand, din experientza :). Eu am purtat-o 3 saptamani si a fost de ajutor maxim. Eu am avut de la CHicco, super multumita!
Vicky, felicitari ptr luna a 9a!!!! Ce frumos ai povestit Vicky, experientza nasteri la Maya! Sunt sigura ca la Eva va fi la fel de frumos si si mai si de usor!!!
Vaccinuri - la Andreea am facut tot schema completa. Cred ca doar Rotarixul l-am sarit.
La Emma cred ca facem la fel, mai citesc ca acuma suntem in Ro si numai stiu cum e cu schemele. Dar sunt sigura ca ne ajutam una pe alta aici la odisee si ne sfatuim cand ajungem in momentul acela :)!
Cezariana - am fost curajoasa la prima ca nu am avut de ales :(, dar la a doua sunt varza fac pe mine de frica :(
Cam atata am retinut! V-am citit activ, dar greu sa va prinda omul.
Weekend frumos!
Vio, eu zic ca visurile ciudate, sunt de fapt pozitive si aducatoare de bine :)!
Oana, bebelina Andreea (18.02.2011) & samburica 34+
carmen333 spune:
Dragele, acum am desfacut pachetul de pampersi, e o punga maare cu 78buc. Aveti idee daca e safe sa-i pun in alta punga? Sau sa cumpar o punga cu mai putini? Ca astia ajung pentru 3 copii pe putin. N-ar fi mare chestie, dar va trebui sa-i car. Voi cum ati rezolvat?
Paulinio, am dileme de bagaj. Sa vad cum prind sa vorbesc cu dr saptamana viitoare, dar tare mi-ar prinde bine niste informatii proaspete din maternitate. Iau prosop de sters bebe, sau dau ei, sterile? Iau gel de dus, sau nu? Ultima chestie e ca ii spala mai mult cu apa, si n-ar pune pe ei gel de dus de la inceput- zero zile.
Pentru mine, cate prosoape, mici/mari?
Am sa insist la dr sa-mi spuna ce medicamente sa pregatesc, ma multumesc si cu atat. Restul poate mai aflu de la voi.
raluca1109 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmen333 Dragele, acum am desfacut pachetul de pampersi, e o punga maare cu 78buc. Aveti idee daca e safe sa-i pun in alta punga? Sau sa cumpar o punga cu mai putini? Ca astia ajung pentru 3 copii pe putin. N-ar fi mare chestie, dar va trebui sa-i car. Voi cum ati rezolvat? Paulinio, am dileme de bagaj. Sa vad cum prind sa vorbesc cu dr saptamana viitoare, dar tare mi-ar prinde bine niste informatii proaspete din maternitate. Iau prosop de sters bebe, sau dau ei, sterile? Iau gel de dus, sau nu? Ultima chestie e ca ii spala mai mult cu apa, si n-ar pune pe ei gel de dus de la inceput- zero zile. Pentru mine, cate prosoape, mici/mari? Am sa insist la dr sa-mi spuna ce medicamente sa pregatesc, ma multumesc si cu atat. Restul poate mai aflu de la voi. |
Carmen, eu am scos pampersii din punga lor ca nu puteam sa ma car cu punga mare, am luat 32 de pampersi si i-am pus in 3 pungi de impachetat, cel putin vor ajunge pentru primele 3 zile.
Eu am pus un prosop mic pt bebe si gel de dus, sa fie.
Raluca
S 36+ Miruna-Maria
flafi spune:
Azi am avut intalnirea cu anestezistul mi-a placut de el si planul lui o combinata de rahie cu epidurala, mi-a explicat totul pas cu pas, foarte ok.
La intalnirea cu neonatoloaga am fost cam dezamagita. Pe scurt : nu e ok sa vreau sa nasc la 37 chiar daca are nod, sa stam pana se declanseaza nasterea natural sa fie ceza la cald. Ok, teoretic sunt de acord. Motivul lichidul din plamani nu apuca sa se elimine, sa fie dezvoltati, e mi bine pt copil. Ok. O intreba sotul de cateva ori totusi ce se intampla daca intra in stres fetal, " veniti imediat", cum ne dam seama " nu mai misca" . Ii spun ca sunt nedormita ca nu a miscat toata noaptea si abia de dimineata s-a fatait. Cat timp am la dispozitie " pai trebuie sa veniti imediat", " o mama stie programul bebelusului isi da seama"
deci sa ma ghidez dupa instinctul meu sau sunt denaturata ca nu sunt sigura de programul bebelului? Si mai denaturata ca prefer 37 s decat sa stau cu griji si sa fug la spital ori de cateori mi se pare ceva.
Ca e prematur la 37 si ca o sa aibe neoie de diverse , o sa aibe probleme in dezvoltare etc
35+ cu Vlad Alexandru
doina_1984 spune:
Flafi, mie mi se pare greu sa monitorizezi miscarile fatului, mai ales ca al meu nu mai are un program fix. Daca dr isi face probleme pt dezvoltarea plamanilor, cred ca o solutie ar fi injectia pt maturarea plamanilor. Cred ca ar trebui sa vb si cu alt doctor si apoi, cu cele 2 pareri, sa luati o decizie.
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 31s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."