La "Human body" ducem si copii?
Raspunsuri - Pagina 9
claujro spune:
Si noi am dus copiii (7 si 9 ani) si le-a placut mult. Nu au avut cosmaruri, nu s-au oripilat si nici nu au iesit plangand de acolo. Intr-adevar, valoarea informationala este extraordinara si expozitia e foarte potrivita pentru copii mai mari.
Erau insa acolo si copii de 4- 5 ani si per total foarte multi copii.
Eleni spune:
AdiS, si eu am avut aceleasi asteptari cand am intrat, mai ales avand in vedere controversele iscate. Credeam ca practic o sa imi dea si o punga de voma sau macar servetele de hartie la mine... si cand colo eu am iesit usor dezumflata fata de ce scandal a iscat.
E din categoria "Romania sub ape - inundatii mari in toata tara", de fapt e doar ploaie torentiala in Muntenia, de fapt e Bucurestiul plouat, de fapt sunt infundate canalele in Berceni si la mine pe strada e plin de apa pana la glezna. daca gasesc si o groapa sa intru pana la genunchi, ma filmez si anunt Apocalipsa.
capcaunul spune:
Un pamflet critic la adresa acestei expozitii de cadavre: Antipa – Human Body, expozitie a viitorului. Pentru eliminarea parazitilor din mintea tinerelor generatii.
Si primul comentariu care sintetizeaza perfect toata chestiunea:
"Lumea de fapt nu vine sa vada trupuri si anatomie, ci cadavre ale unor decedati, desfacute in bucati. Ca despre asta este vorba. Daca erau niste fake-uri din plastic, nu dadea nimeni doi bani pe ele."
sunnyday07 spune:
Io m-as fi dus sa vad expozitia si daca era "fake" - adica exponatele din plastic sau alt material sintetic.
Expozitia vine intr-o tendinta aparuta in ultimii 20-30 din ani si care speculeaza faptul ca oamenii obisnuiti sunt interesati de diverse domenii ale stiintei care in trecut pareau accesibile doar "cunoscatorilor"
Cred ca eu m-am lovit prima data de cartile lui Stephen Hawking - cel care a incercat sa explice pe intelesul tuturor spatiul, timpul, teoria relativitatii, gaurile negre, particulele elementare. Apoi am citit Ceasornicarul orb, o carte care incearca sa explice evolutia speciilor pe intelesul tutror.
Acum exista probabil carti de acest gen pentru toate domeniile.
Cam in ce locuri exista alternativa de a vedea corpul uman, oase, muschi, etc, exact asa cum arata ele in realitate? din plastic si silicon sa fie
Mie de exemplu mi s-a parut foarte interesant ca am vazut cum arata toate vasele de sange din organism , asa, extrase din corp.
martie spune:
Buna, am si eu o intrebare, la intrare te intreaba cineva de acordul scris al parintelui sau al scolii? Eu vreau sa o trimit pe fi-mea, dar cu mama, ca mie cred ca mi-ar veni rau. Din ce citesc pe-aici nu e chiar asa tragedie totusi, iar fi-mea e absolut fascinata de corpul omenesc, de cand avea 4 ani prefera sa se uite la un dvd cu cordul uman decat la desene animate, sa nu mai spun ca doarme cu atlasul anatomic sub perna
blackgirl0 spune:
Eu am vizitat expozitia inca de-acum 10 ani la Munchen. Am stat la coada 2 ore, iar cand am intrat parca eram in paradis. As mai repeta experienta, sa vad cum facem rost de-un drum in Bucuresti cu intreaga familie.
J G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui martie Buna, am si eu o intrebare, la intrare te intreaba cineva de acordul scris al parintelui sau al scolii? Eu vreau sa o trimit pe fi-mea, dar cu mama, ca mie cred ca mi-ar veni rau. Din ce citesc pe-aici nu e chiar asa tragedie totusi, iar fi-mea e absolut fascinata de corpul omenesc, de cand avea 4 ani prefera sa se uite la un dvd cu cordul uman decat la desene animate, sa nu mai spun ca doarme cu atlasul anatomic sub perna Martie & Bebica & maimuta Sara |
Nu... atata timp cat e insotita de un adult, asa cum e recomandat, nu te intreaba nimeni nimic.
blackgirl0 spune:
http://en.wikipedia.org/wiki/Body_Worlds
Apare scris si:
"...Body Worlds was first presented in Tokyo in 1995..."
Eu am vazut expozitia in august 2003, Munchen, in fostul sat olimpic. De-acolo mi-am cumparat si atlasul cu imaginile respective, mi-a folosit de minune.