Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~46
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mony_omv/mony_omv.jpg)
mony_omv spune:
Vio, nu stiu ce sa zic de constipatie in cazul tau. Bei suficiente lichide? Incearca si cu mere, prune uscate (eventual sa le hidratezi inainte), totusi nu mi se pare in regula.Eu mai nou am cate doua sau chiar 3 scaune pe zi, si asta numai datorita taretelor. Daca nu iau nu mai am rezultate la fel de bune.
34+
Edy
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/VIOIKA76/VIOIKA76.jpg)
VIOIKA76 spune:
Mony asa fac ,si cu prune uscate si lichide si compot de prune ,degeaba.La celelalte sarcini tot asa am fost ,acum in plus am bagat taratele dar vad ca nici astea nu functioneaza. Ce mai ,esti o fericita cu 3 pe zi.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum34+
Eduard-Mihai
![](images/user_woman.png)
flory_blanca spune:
Salutare.
In primul rand felicitari tuturor pt vestile bune...de toate felurile.
Cum zicea si Irinuka eu nu am fost deranjata de tipetele propriului copil, am mai avut momente cand imi venea sa plang si eu din cauza oboselii care aveam senzatia ca nu o sa mai treaca niciodata dar in rest am fost calma. In schimb nici acum nu suport urletele celoralalti copii si in general nu am rabdare cu ei, decat cu cei din dotare.
Mony eu pt nas am folosit bioparox, te si desfunda e si un fel de dezinfectant, eu dupa o zi deja eram mult mai bine.
Carmen daca tu te simti bine de ce sa nu mai mergi la lucru. Tu sti cel mai bine ce simti. Si sotul meu la inceput a incercat sa ma convinga ca e mai bine acasa iar apoi a renuntat ca a vazut ca nu are cu cine, si am avut si probleme si antecendente. E drept ca daca nu ma simt bine nu ma duc sau plec pe la 2, nu mai fac pe eroina. Dar daca ma simt bine lucrez si eu cate ceva ca nu are sens sa stau toata ziua in pat.
Raluca sunt teste la farmacie care detecteaza daca e lichid sau nu. Mie data trecuta mi s-a rupt apa si imi curgea mult nu puteam sa nu imi dau seama. Dar nu e obligatoriu. La restul prietenelor mele le-a curs cate putin de nu stiau daca e urina sau nu, nu e o regula. Mergi sa te vada un dr.
Noi de doua zile vizionam gradinite, si azi in sfarsit am gasit una care sa fie curata si sa aiba conditii decente. Ne-am orientat la inceput tot prin centru, la alea "renumite" si nu mi-a placut ce am gasit. Nu ma astept la conditii de 5 stele dar vreau curatenie si amabilitate si sa fie cat de cat dotate corespunzator pt un copil de 3 ani. Asa ca am ramas la gradinita de la noi din cartier, nimic "pretentios" dar e aproape, are o curte plina cu verdeata si in cladire totul e curat. Si doamna educatoare mi-a lasat o impresie tare buna, asa ca mergem zilele urmatoare sa facem dosarul . Mi-am mai luat un stres de pe cap ca trebuia rezolvata si problema asta. 25+
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DenyAnd/DenyAnd.jpg)
DenyAnd spune:
Salutare
Noi suntem bine, maine avem programare la spital pt un control. Nu stiu ce ma asteapta acolo, ce voi face. O fi controlul de rutina la 32 sapt? Nu stiu. M-au chemat si cu rezultatele de la hematolog de aici.
Saptamana asta sper sa reusesc sa ajung si la ginecolog meu, si poimaine sa fac si un eco doppler(in alta parte), asta daca nu-mi face maine la spital.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
Multumim lui Dumnezeu!
![](rugaciune.gif)
![](rugaciune.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DenyAnd/DenyAnd.jpg)
DenyAnd spune:
Felicitari burticilor pt vestile bune.
Elyana, tin pumnii sa reusesti cu actele pt casatorie si dupa cu indemnizatia.
Raluca, sper ca lichidul a fost alarma falsa si bebitza mai sta la caldurica la mami in burtica.
Vio, imi pare rau ca inca te lupti cu constipatia. Ai incercat cu lapte? Pur si simplu sa bei lapte, fara nimic.
Eu cand dau de constipatie, beau 1-2 pahare de lapte si in scurt timp vizitez deja wc-ul, laptele imi face diaree.
Daca mai tineti minte cateva saptamani in urma ma plangeam ca am diaree, nu 2-3 zile, ci de vreo 2 saptamani. Cam dureroase. Pai, cauza a fost de la lapte. Cred ca sunt alergica la ceva din lapte, lactoza ori proteina, nu stiu.
Nu ma gandeam la alergie ca cauza a diareei, dar apoi amintindu-mi din trecut ca niciodata nu m-am "impacat" bine cu laptele, "fugeam" mereu de el, ceva e cu ficatul meu. Cat eram in tara rar consumam lapte.
Am zis sa fac proba, urmatoarele 2 saptamani am scos laptele din alimentatie, si sa vedeti cum am scapat si de diaree.
Ieri iar am papat lapte(ma gandeam la calciu), au aparut iar crampele si diaree. Cam dureroase(la intestine) si scaunul cu mucus verde-negru(scuzati de detalii
). De ieri, gata, nu mai beau lapte de vaca. O sa caut lapte de soia sa beau, calciul de undeva treb sa-l consum
Mony, si eu cu 3-4 scaune pe zi (fara lapte in alimentatie).
Cand consumam lapte, faceam mai multe, si ma oboseau.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
Multumim lui Dumnezeu!
![](rugaciune.gif)
![](rugaciune.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcoca/mcoca.jpg)
mcoca spune:
Buna dimineata pe la pranz!
Ma pregatesc si eu sa merg la doc. Deocamdata ma ocup de diverse chestii administrative, si astept sa ma sune una de la asociatia ca mi se pare prost facut calculul la cheltuieli :).
Ralu, testele din farmacia nu sunt ff fiabile. Merci mai bine la doc sa te lamuresti. Fisurarea membranelor e periculoasa.
Am citit la bucuruze postea unei cezariene. Am fost neplacut impresionta. Eu cand eram in ro eram tanara si sanatoasa :), nu am avut de-a face cu spitalele, deci chiar imi sunt necunoscute o gramada de aspecte. Am fost socata de lipsa totala de intimitate, chiar atentat la pudoare as putea sa spun, din spitalele romanesti (nu stiu daca se poate generaliza, vorbesc de postul fetei respective). Statul dezbracata cu un somoldoc de vata intre picoare la terapie intensiva este de neconceput pentru mine. Am trait 2 operatii aici, dar eu m-am "culcat" imbracata, intinsa pe pat, si asa m-am trezit (si una din operatii a fost de col). Ca eu cand dormeam, aia au facut ce au vrut pe acolo, e clar, dar eu nu stiu, nu am simtit nici o clipa umilinta.
Vicky, Printzesone and BB (35+)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/flafi/flafi.jpg)
flafi spune:
Vicky din experienta mea personala asta e o realitate, cand iesi din operatie.
Vio- nu e chiar ok constipatia ta, iarba (salate, fructe etc) papi? 35+ cu
Vlad Alexandru
flory_blanca spune:
Din pacate Vicky cam asta e situatia pe la noi,mai ales daca te vad singura si/sau fara bani. La noi totul functioneaza pe principiul cine esti si cat dai si uneori cat de " rea" de gura esti. 25+
29.04.2010
flory_blanca spune:
Vio si eu am aceeasi problema, nu prea isi mai face nimic efectul. Mananc multe verzituri , salate asta mai amelioreaza problema dar nu o rezolva. Carnea ma constipa rau si daca nu merg la toaleta am contractii. Sunt cam dependenta de supozitoare, fara ele e jale. Nu stiu ce sa mai fac.m 25+
29.04.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Hellie/Hellie.jpg)
Hellie spune:
In legatura cu umilintele din spitale: la Medlife la TI stai dezbracata, cu chiloti din aia plasa si cu tamponul in ei, dar te invelesc ei cu un cearceaf, deci nu esti total expusa. Si sunt sigura ca nu defileaza nimeni cu tine dezbracata dupa ce iesi din operatie, ca am vazut eu cu ochii mei niste femei scoase din operatie pe pat din ala mobil, si erau acoperite cu cearceaful..macar atat.
Insaaaa, tot la medlife am inteles ca inainte sa intri in cezariana te prezinti dezbracata complet (nuda) in fata anestezistului ca sa te "evalueze" . Si nu inteleg de ce...de ce tre' sa merg ca o vita la taiat, goala in fatza cuiva fie el si anestezist? Ok, daca e nevoie sa ma evalueze dezbracata, fieeee...dar macar pana in fatza lui acolo sa am un halat pe mine (din ala transparent, sterilizat macar)...si sa il dau jos acolo...o sa ma lamuresc eu cu problema asta la consultul pre-anestezic...mai ales ca respctivul consult e contra-cost.
28+