Pietre la rinichi
Raspunsuri - Pagina 2
Alice12 spune:
Si eu avut cateva pietre la rinichi acum vreo 10 ani si medicul de rinichi( aici se numeste nefrolog, nu mai stiu ce e in Romania)mi-a facut initial o analiza de calciu in sange si a iesit foarte mare. Apoi a urmat un test pentru hormonul paratiroidian, era si el mare. Dupa un scan la paratiroida au descoperit un adenom mic pe care l-au scos chirurgical si totul a revenit la normal. N-am mai facut nici o piatra de atunci, calciul si hormonul paratiroidian au revenit la normal. Nu stiu daca analizele astea sunt rutina pt pacientii cu pietere de rinichi in Romania, mai ales ca a fost Cernobal atat de aproape, dar cred ca as incepe cu un test de calciu daca as fi in locul vostru doar sa elimin aceasta problema.
Alice12 spune:
Am uitat sa va spun, nu aveam nici un simptom in afara pietrelor la rinichi.
Hiperparatiroidism
Afectiune caracterizata printr-un exces de secretie de parathormon (hormonul care creste nivelul sangvin de calciu favorizand absorbtia intestinala a acestuia) de catre una sau mai multe glande paratiroide.
Diferite tipuri de hiperparatiroidie
- Hiperparatiroidia primara este legata de dereglarea uneia sau mai multor glande paratiroide (adenom paratiroidian, unic sau multiplu, benign in 95% din cazuri, sau de dezvoltarea anormala a celor patru paratiroide).
- Hiperparatiroidia secundara este consecutiva unei hipocalcemii (diminuarea nivelului calciului in sange) si/sau unei hiperfosforemii (cresterea nivelului de fosfor in sange).
Simptome si semne - Hiperparatiroidia poate provoca, dupa vreme indelungata, formarea de calculi in rinichi si complicatii osoase (demineralizare osoasa indeosebi, in mod exceptional fractura sau chist osos). O hiperparatiroidie acuta necesita un tratament urgent.
tratament - tratamentul hipertiroidiei primare, chirurgical, consta in ablatia adenomului, ceea ce permite vindecarea definitiva. tratamentul hiperparatiroidiei secundare se bazeaza pe administrarea de derivati de vitamina d si de medicamente care vizeaza scaderea nivelului de fosfati (derivati de fosfor).
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/dictionar-medical/hiperparatiroidism_5500
LauraNicole spune:
Dulcetica, un pietroi am avut si eu, avea cam 8mm si dupa vreo doua luni se macinase. Eu imi dadeam gulia si ridichea prin razatoare, amestecam cu ulei, otet, piper si asa o mancam. Oricum apa beam in prostie. Pana sa ma operez de fiere faceam mishto de mine ca am castaniete. Piatra de la fire avea si aia cam 6mm.
Cand am eliminat m-a usturat si durut de ziceai ca m-am sters cu glasspapier. Dar nici n-am mai avut probleme de atunci.
dulcetica spune:
Ce medicamente de spulberare/diminuare/eliminare ati luat si au avut effect.
Ma chinui sa beau 2 l,ceaiuri ,dar nu reusesc.Dimineata incep in forta ,dar pe parcurs ma iau cu treaba si-mi amintesc seara ca n-am mai baut un strop.