MONTIGNAC (186)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 8
andanii spune:
caress eu nautul crud il tin in apa cateva ore bune inainte de fierbere (il pun seara si dimineata il fierb) .... a stat si 10-12 ore in apa ... aproape isi dubleaza volumul ... si dupa ce l-am fiert 30 min in oala sub presiune 30 minute se sfarma doar cand ma uit la el
Nu am gasit inca nici o conserva de naut care sa fie la fel de buna ca si nautul fiert de mine ... in conservele alea sunt si alte chestii care ii modifica putin gustul .... de exemplu acid citric care-l face acrisor ... mie nu mi-a placut
naut = 30, tahini = 40, usturoi = 30, lamaie = 20 .... rezulta humusul cu indice 25 deci ok din punct de vedere monti desi din punct de vedere caloric e plinnnnn ... eu nu slabesc mancand humus dar ma mentin mancand humus
in humus nu pun ulei ... pun decat : naut, usturoi, tahini, zeama lamaie si apa
big boy am inteles ... sigur sosurile alea nu sunt ok, cele mai multe au si zahar ... da poti tu sa-ti prepari chestii d'astea .... eu am facut de exemplu niste legume ghiveci cu bambus
Oooo super ca ti-ai facut singur faina
caress spune:
In tabelul pe care il am eu nautul are 35.L-am tinut si eu, 14 ore in apa, cred ca era defect.
Deci pot sa fac humus?Si sa ii pun si o lingura de ulei de masline??
andanii spune:
caress l-ai tinut 14 ore si era tare ???? era prost nautul atunci ... altfel nu-mi explic ... nautul meu se face superrr moale
poti sa faci humus si poti sa pui si ulei de masline .... sau ulei de susan
ariel_7000 spune:
liviu, in restaurantele chinezesti, in toate sosurile pun zahar si glutamat...Eu imi iau amestecuri de legume asiatice, mi le prepar eu la tigaie si imi fac sos pe baza de sos de soia. ma uit mereu pe ambalaj sa nu contina zahar sau caramel si glutamat. Am eu o asa teama de glutamatul ala...
mi-am incalecat cantarul si aveam 60.8 , deci mai mult ca atunci cand a decedat bateria...ufff, nu-mi dau seama de ce am acumulat, caci am fost ok. eh, asta e, nu ma demoralizeaza pe mine asta.
am pus si eu 2 poze pe 4shared, una de anul trecut (fix), cand am decis sa intru pe Monti si aveam 75 kg si una de la Revelion , cand aveam 62. Nu sunt o noutate pozele, caci le am si pe FB. Recente nu am, iar intermediare am prin laptop, insa nu am avut timp sa ma ocup de ele. Acolo am d-alea "dure", in costum de baie, care ma faceau sa plang asta vara . Am zis ca printez una si o lipesc de frigider.
Andanii, la tine diferenta este zdrobitoare! FELICITARI!!! Sa stii ca mereu te dau de exemplu cand vorbesc cu cineva despre Monti.
Somleac, LA MULTI ANI piciului! Sa creasca mare si sanatos!
In we am facut un cheese-cake cu mandarine si ciocolata, acoperit cu jeleu de mandarine si migdale. Mooooammaaa, o nebunie! Trebuie sa repet experienta, ca se apropie ziua picilor si musai le fac cheese-cake.
Am mai gasit in calculator o poza cu un dulce buuun, pe care l-am facut cand am inceput sa tin Monti: cosulete de ciocolata umplute cu crema de iaurt, mascarpone si sirop de fructe (adica dulceata cu fructoza diluata:))).
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=480943578628077&set=a.293908043998299.83132.100001373170817&type=3&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=480943578628077&set=a.293908043998299.83132.100001373170817&type=3&theater
child spune:
Hello!
Naut mananc si eu destul de des, inmuiat in prealabil, chiar daca il fierbi sau daca il "prajesc".
Despre branza...numai de bine, eu nu am tinut cont ce tip de branza e si, acum multi ani, am slabit foarte frumos, nu aveam multe kg in plus, dar totusi s-a vazut diferenta.
cge spune:
M-am auzit strigata Dana
Somleac, LA MULTI ANI lui Victoras! Sa creasca mare si sanatos!
De frumos suna Victoras, al nostru e mare acum, nu mai sa ii zicem asa.
Paste fericit!!! celor care il serbeaza acum.
Noi nu il serbam dar avem liber luni de la scarbiciu si a venit primavara.
E super!!
In we, mi-am propus sa gatesc mai putin: asa ca o sa fie curry cu linte si fasole, ciorba de perisoare si poate brownies cu cioco.
In rest, salate cat mai multe.
We placut,
big_boy spune:
Eu prefer nautul boabe, le tin peste noapte in apa, apoi le fierb. Inca nu am oala cu presiune, asa ca dureaza mult procesul. E f.satios si IG mic, plin de proteine. Pt mine e super. Salivez deja :)
Am sa caut acele amestecuri asiatice, stiu ca la restaurant mai ai parte de tot felul de E-uri, nu ma pacalesc singur.
caress spune:
Eu altceva decat humus nu stiu sa fac, si clar nu l-as manca prea des, o fi el Monti dar ingrasa...
Azi am intarziat cu toate mesele,prima a fost la 12, iaurtul clasic cu tarate, apoi un mar pe la 15.30, pranzul a fost mai mult un simulacru(. aveam doar bucatica aia de omleta salvata de aseara,am mancat-o pe aia si gata, iar acum seara am asteptat sa fie gata supa crema de praz cu ciuperci-o iubesc, apropo, si am mancat un castronel cu o turtita de tarate abia scoasa din cuptor.
Mai incolo ma asteapta un alt castronel cu mazare cu marar si o chifteluta de soia.
caress spune:
..si si mai incolo m-a pocnit o pofta de dulce cum nu imi amintesc sa fi avut vreodata.Si cum maine e programata vizita la Carmen si intentionam sa le fac clatite, am testat in seara asta pancakes uri doar cu tarate.Au iesit bestiale, nici nu mi-am imaginat ca pot fi atat de bune!Le-am mancat cu gem de mere facut in casa, din mere fierte si atat,fara adaos de fructoza sau altceva.
http://imageshack.us/photo/my-images/43/photo16zs.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/600/photo18k.jpg/
PS-Daca tot mi-ati spus ca sunt slaba , uitati-va ce fac!!Reteta este proprie, adaptare a celei dupa care faceam clatite americane cu faina alba:1 plic de praf de copt, 2 oua, 25 g unt topit,vreo 6 linguri de tarate trecute prin sita-ca nu eram acasa si nu am avut rasnita la dispozitie, si dupa ce le-am amestecat pe toate am subtiat cu lapte(maxim jumatate de pahar, dar era lapte cu 1.8 % grasime) si am adaugat un strop de esenta de vanilie.Le-am lasat cam 10 minute, ca sa traga lichidul, apoi le-am pus cu lingura in tigaie fara grasime si le-am copt la foc mic.Au crescut atat de frumos si s-au patruns atat de bine incat nu se mai simte deloc granulatia aia de tarata grosiera.Nu prea sunt conforme din cauza laptelui, nu stiu nici daca e ok combinatia cu gemul de mere, dar asta e...am mancat doua.Au iesit 11 cu totul, mult mai multe decat ne asteptam, era asa de putina coca...
ninha spune:
Buna dimineata!
Liviu, eu cumpar naut vrac de la Auchan si de la Kaufland. La Auchan exista si naut bio, dar e cam scump. Cel normal e f accesiibil, nu mai stiu acuma cat costa fiecare.
Humusul nu e glucidic nicicum, daca are tahina, indiferent daca ii mai pui ulei sau nu, doar lipidic. susanul are destul de mult ulei.
Andanii, sunt aici, destul de conforma, dar mai scapa cate un biscuit
Paste fericit ptr cei care il sarbatoresc acum!