MONTIGNAC (186)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 5
caress spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andanii cine crezi ca poate citi ???? andanii 2007...2012 de la 95 la 64 kg :):) |
Am editat jumatate...
Ti-am spus ca partea asta mi se pare cea mai ambigua din toata dieta, si mi-a fost cel mai greu sa integrez notiunea de glucidic legata de lapte, iaurt si branza de vaci...
bebe03 spune:
andamii, wow 30 de Kg ai slabit? in 5 ani sau mai putin...e super
eu am 1,70 si 79 kg acum, multe ar zice uniii, eu ma vad bine cu toate ca daca as ajunge la 70 as fi super multumita, nu am pretentii de 60, fiindca as arata prea slaba din punctul meu de vedere...dar de nu mai am 20 si de ani...ci 38
imi plac femeile implinite , cu forme
acum o luna jumate aveam 85 kg si nici prin cap nu imi trecea sa tin vreun regim dar au intervenit ceva probleme de sanatate si am fost nevoita, si asa s-a ivit si ideea de kg taiate,
nicol
bebe03 spune:
eu am priceput ce-i cu branza, are zer desi e uscata as zice eu, nu e total degresata si nu merge combinata cu ou,
eu oricum o mincam app. zilnic dimineata si nu mai mult de 100, 150 de grame( cintarita chiar) si de cele mai multe ori goala, imi placea asa
o sa maninc de miine cascaval,
smintana de 12% grasime o sa pun in ciorbe de zarzavat cite o lingura la o oala de 3 kg
claudia_a spune:
E clar ca treaba cu branzeturile e delicata...poate ar trebui cat mai putine!
Vreau si eu sa vad poze si sa pun si eu unele cu deliciile culinare Monti!! Cum fac?
Andanii si eu vreau sa scap de 30 de kg... 5 s-au dus deja! Ai dreptate, nu trebuie sa fim sclavele cantarului!
andanii spune:
Bebe da draga mea ... poti sa mergi la poze si sa ma vezi cum aratam ... am slabit in timp aceste kilograme, cum am mai spus , organismul meu era deja obosit de o gramada de diete si am reactionat mult mai greu si procesul s-a declansat in etape ... dar pana la urma le-am biruit ... si acuma sunt cuminte si reusesc sa ma mentin ceea ce este minunat
carees daaa, clar e delicata treaba cu branzeturile ... nu mai inteleg nimic m-am apucat sa recitesc si sa analizez si-n alte parti si-s deja buimaca tot ce am stiut nu a fost bine? oare nu mai stiu ... gata, ma declar depasita
claudia daca iti doresti din tot sufletul vei reusi cu siguranta ... uite, inceputul e bun ... continua tot asa si te vei lauda curand si tu cu cele 30 kg slabite
Eu consider necesar nu numai slabitul ci si mentinerea rezultatelor
Sa nu uitam nici o clipa ca pastrarea rezultatelor, dupa un regim de slabire, este, cea mai mare provocare.
De slabit, slabim, dar foarte important este sa pastram, ceea ce am obtinut.
Mentinerea este o mare provocare, pentru ca, in aceasta perioada, tentatiile sint multe, in momentul cand te vezi slab ai tendinta sa gusti din toate pe motiv ca atunci iti permiti ... deci echilibrul si disciplina in alimentatie trebuie sa fie litera de lege.
Daca nu avem grija zi de zi kilogramele date jos se pot intoarce imediat.
Nu exista diete de slabire cu rezultate "pe viata" de aceea i-am dat titulu acestei diete"stil de viata nu dieta"
Daca ne intoarcem la vechile greseli alimentare dupa ce slabim, se vor intoarce, cu siguranta, si kilogramele.
caress spune:
Andanii, tu esti enciclopedia Monti,pentru mine, si ma simt si prost ca ma trezesc dand explicatii sau sfaturi, eu , care azi implinesc fix doua saptamani de dieta...Chiar am citit cu atentie faza 1 si am incercat sa inteleg stiintific tot principiul de functionare si toate regulile care trebuie respectate, iar daca ceva mi s-a parut ambiguu, cum e subiectul lactate-am ales varianta mai drastica si mai putin riscanta.
bebe03 spune:
unde vad poze si retetele de care vorbiti?
dati-mi si mie parola...
la mine e clar ca trebuie sa invat sa gatesc, sa-mi revizuiesc retetele si sa incerc sa conving si familia sa manince ca mine ca altfel e cumplit de greu
andanii spune:
claudia , bebe v-am trimis PM cu contul si parola de pe www.4shared.com
caress e foarte bine ca ai citit, ai inteles si ne-ai spus si noua ... se pare ca am uitat intre timp, sau nu am stiut niciodata , sau n-am mai citit de ffff mult timp ... cert e ca-s acuma putin in ceatza
si o astept pe puisorul sa ma lamureasca .... stiu ca ea a studiat intens treaba cu lactatele
puisorul spune:
Miha, daca mai esti in Cluj dupa ora 17 ne intalnim la o cafea cu cea mai mare placere. Din pacate pana la ora aia sunt in Alba-Iulia :(. Nu stiu unde sunt arhivele, dar mancare buna e in Piata Muzeului la Camino. Meniul acolo e facut de Adi Hadean. Si tot in Piata Muzeului e o cafenea Francisc de la Francesca unde e o ciocolata de casa bestiala. Este chiar si fara zahar.
Eu recunosc ca nu am citit de cativa ani cartile dar la inceputuri am citit mult pe culinar unde fetele alea au despicat firul in patru cu privire la lactate. Eu am inteles asa si parerea mea e ca chiar asa e: ce nu e bun la lapte e lactoza, care e glucida. Toate branzeturile si iaurturile prin fermentare nu mai au lactoza pt ca e consumata de bacteriile datorita carora laptele fermenteaza. Pe culinar chiar e o propaganda intensa impotriva lactatelor degresate care contin multe alte porcarii: gelatina, amidon, etc.
Deci treaba sta cum a zis Dana. Lactatele degresate se consuma la mese glucidice( adica fara grasimi). Cele normale se pot consuma la mese lipidice( de aceea zic eu ca nu are sens sa mananci iaurt degresat sau branza degresata langa alte lipide pt ca oricum e monti combinatia)
Da, intr-adevar lactatele pot incetini slabirea, dar asta nu inseamna ca nu sunt monti. Fiecare va recunoaste ce aliment ii incetineste slabirea, si cel mai frecvent sunt carbohidratii, nu lactatele.
Meniu azi:
MD: cascaval de casa, hering marinat. ridichi
P: lipie monti cu hummus, salata verde si ridichi
C: snitel normal, ridichi, ceapa verde
Va pup
caress spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul Miha, Eu am inteles asa si parerea mea e ca chiar asa e: ce nu e bun la lapte e lactoza, care e glucida. Toate branzeturile si iaurturile prin fermentare nu mai au lactoza pt ca e consumata de bacteriile datorita carora laptele fermenteaza. Ani de Stefana (23.01.2008) ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii |
Asta deja e un concept nou, pe care cred ca as putea sa il accept,pentru ca cel putin lactobacilii asta fac, digera lactoza si o transforma in acid lactic.Cum de nu m-am gandit la asta??Puisorul. esti geniala! Deci problema iaurtului am rezolvat-o, nu si pe cea a branzei de vaci, insa...aia e dulce.Si ramane si problema laptelui, degresat sau nu care are in continuare lactoza, a urdei, care se face doar din zer, si a mozzarellei proaspete, la fel, imbibata in zer.Iar lactoza sa stii ca asta e, un carbohidrat,care in plus e si puternic insulinogena.