MONTIGNAC (186)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 30
caress spune:
Ariadna, eu il fac cu naut la conserva.La o cutie de 400 g pun o lingura mare de tahini(iti recomand borcanul galben de plastic, de la Mega Image), zeama de la jumatate de lamaie, sare dupa gust, 2 linguri de ulei de masline si 2 catei de usturoi(daca vrei).Daca e cazul , si este de obicei, pui si putin din zeama in care a stat nautul, altfel iese prea consistent.Bagi blenderul, si...asta e, eventual gusti si vezi cum iti place, mai sarat, mai usturoiat, cu mai mult tahini....Mie cel mai mult imi place cu ardei copti, atentie ca cei cumparati gata copti au zahar!
Ariadna16 spune:
ok, multumesc de reteta. eu am naut boabe, o iau de la fiert acesta, dupa ce il pun la inmuiat
eu din naut faceam de obicei chiftelute, dar au cam mult ulei, ceea ce nu e ok pentru Monti, nu?
caress spune:
Pentru Monti e ok, pentru tine nu prea e.Evita prajelile, pe cat posibil.Daca nu ai ce face, fierbe naut, eu una m-am lecuit.
Ariadna16 spune:
se pot face si la cuptor, nu doar prajite...sau la microunde
care e treaba cu fierberea nautului? altfel cum? eu il am boabe
Ariadna16 spune:
Am deschis o lista cu ce pot minca eu - Monti de post:
-supa de linte
-supa cu alge
-orez cu legume sau cu ciuperci
-paste din griu dur/spaghete cu sos de rosii si ciuperci
-salate: verde, castraveti, rosii, ardei, ridichi, verdeata, ulei de masline si otet de mere, sare si piper
-salata de varza
-alge cu ciuperci
-guacamole
-quinoa cu legume
-chiftelute din naut
-pate vegetal facut in casa
-humus facut in casa
-salata de vinete
-turtite din griu integral
-mincare de stevie
-mincare de urzici
-mincare de spanac
-mincare de fasole verde
-fasole batuta
-mere, migdale, goji, alune
Daca ceva nu se incadreaza, va rog sa-mi spuneti.
De asemenea, astept si alte sugestii. In acest fel pot sa-mi alcatuiesc meniurile, daca stiu din ce