Piersicute de iulie august (33)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Multumesc clay, acum am inteles mai bine.
Leti, a mea bea cam 700 ml pe zi. Uneori mai mult spre 800-900, alteori mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vera_l spune:

Buna dimineata,
Lore,multumim de cafea!La multe lunite Onutei!
Muraturica,noi avem o gramada de jucarii,aproape toate sunt complexe,slava Domnului ca le-am primit ca eu n-as fi dat atatia bani pe ele..In alta ordine de idei,eu i le-am dat lui Mattia de pe la 6 luni,sa intre in contact cu ele,i-am aratat cum se face.initial le rontaia si el insa acum se joaca altfel cu ele
Iuli,multumim pentru reteta de biscuiti,am s-o fac si eu(trebuie sa cumpar ingredientele).Mihaita e un mancacios,bravo!
Leti,eu nu stiu cat bea Mattia ca la noi piureurile sunt grosute si apa primeste destul de rar,mai mult in joaca..in rest lm cat vrea deci nu stiu cat bea.Tu cum te mai simti?
Ina,lasa baiatul sa impinga la masa,asta e modul lui de a se antrena sa mearga!Probabil ca intr-o luna-2 va merge fara sa se sprijine de nimic
Ana,m-am apucat de mesajul asta acum vreo 3 ore,te intrebam si eu de"ne e voie" dar vad ca intre timp ai si raspuns,multumim!

mai bine trimit inainte sa treaca ziua..

Zi frumoasa!
a iesit soarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

Neata,
Ce active ati fost de dimineata. Multumim de cafea, Lorena, eu nu ambaut azi ca iar am o colica renala si evit. :(
La multi ani sarbatoritilor zilei. Eu as vrea niste tort de inghetata,daca da cineva

Leti, al meu bea cam 600-800 lapte si inca 100 de apa/ceai, plus ~200 ml piure. Pediatra mi-a explicat ca pana la 3 ani este suficient un aport de alimente si lichide situat intre 700 ml si 1 litru. Exceptie face perioada cand bb bea lapte la toate mesele,cand litrul poate fi usor depasit.

Muraturica, si eu ma intreb daca al meu intelege. Cum inca nu se deplaseaza, interdictiile sunt legate de bagatul in gura. Cand prinde ocutie de servetele si le scoate razand de nu mai poate, ii spun ca ii fac rau la burtica si sa NU le bage in gura. Se uita lung la mine si pret de vreo 20 de servetele nu baga in gura, apoi o luam de la capat. Mi se pare ca intelege, e pos sa ma insel.

Ina, ai retinut bine, M mananca mult mai bine de cand am inceput diversificarea, dar schimbarea mare s-a produs cand am trecut la lp 2. Topfer nu are ha2, pe cel simplu nu l-a tolerat, nan ha2 a zis dr ca mai bine nu si mancam hipp ha2.

Clay, si eu am prieteni dr care sunt muuult mai relaxati in privinta copiilor. Intaritura de dupa vaccin a fost pe locul intepaturii sau in jurul ei?

Valy, ciresele si afinele le am din gradina matusii mele, ea nu foloseste niciun fel de "stropit", sunt congelate, mai am trei caserole. Ciresele le las cu pielita, nu am cum sa o dau jos si le pun doua min la abur.
Quinoa poti sa ii fierbi cat intra intr-o cescuta de cafea cu doua -trei cescute de apa. Fierbi pana absoarbe toata apa, cam 20 min. Orez brun, bio, e si la mega, si la plafar. Dupa ce lefierbi, le poti pastra la frigider 2-3 zile si pasezi cateva lingurite cu fructele. Reteta de biscuiti am scris-o aseara.
Si nca ceva, Valy, daca n te superi. Citeam mai demult ca plangi ca nu mananca sau ca te apuca dusperarea etc. sfatul meu e sate calmezi si sa nu faci caz daca mananca sau nu. Pui presiune pe ea si devine si ea nervoasa, iar cand esti nervos nu iti vine sa mananci. Eu asa am depasit etapa cand bb manca maxim 400 ml lapte pe zi, calmandu-ma p mine.

Scuze, revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

Citat:
citat din mesajul lui letitzias

Raspundeti-mi si mie cate lichide adunate beau bb vostri pe zi?
Cele care puteti sa calculati ca daca ii dati lm nu se poate.

Leti, a mea bea cam 500-600 ml lapte (uneori mai mult, alteori mai putin), vreo 30-60 ml apa si inca 60 ml zeama de la supa. De ieri am inceput sa ii dau si suc de fructe (ieri a bagat 100 ml). Mai papa.si la.tzitzi dimi si seara dar nu cred k mai mult de 100 ml.

Mergi la inceput

Bb cerea suzeta

Balanta, da, si eu ma bazez pe lapte. Sunt zile cand refuza complet fructele sau legumele, ii dau mai mult lapte si suntem ok.
Carne ii dau de dou ori pe sapt, cate 20 ml. (Fac o data si ii dau doua zile)
Ou nu ii mi dau. I-am dat, a mancat de cateva ori si la un mom dat au inceput sa ii apara pete mari rosii pe piept imediat dupa masa. Initial amcrezut casunt de la alte alimente noi, le-am retestat si oul ii dadea reactia. Pediatra mi-a explicat ca alergia la ou se dezvolta in timp si ca mai rar reactioneaza la testul primelor 4 zile. Mai ncercam dupa un an.
Despre combinatia branza/iaurt cu fructe: eu nu o pot suporta, imi face greata si balonare, sotului la fel. Consider ca e prea greu de digerat. Pediatra la fel a recomandat. Plus ca vitaminele din fructe se absorb excelent in prezenta cerealelor, asa ca la noi branzica/iaurt e gustare separata, cu sau fara cereale.

Ina, si eu cred ca isi exerseaza mersul impingand masa. Numai sa nu se impinga in varfuri. Nu poti sa o fixezi de podea, cu ... scotch? . Sau macar strange covorul

Ana, multumim de explicatii.

Ma duc sa pregatesc pranzul, urzici pt mine, sfecla-morcov-cartof pt bb.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valy27

branza de vaci- o strecor imediat ce s-a "decantat"?
sau o mai las putin sa firba in zerul ala?
am obs ca daca o las sa mai fiarba iese mai tare-daca o iau imediat-e mai moale si se mixeaza mai bine- ca de.... -sara trebuie pacalita sa pape.

_
fiv 1 reusit-promed,MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
SARA MARIA
DN-30.07.2012

Eu o strecor imediat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

iuli, multumesc mult de lamuriri.
mai spune-mi, te rog, daca la dovlcei scoti "mijlocul" cand ii dai lui bebe (adica partea aia cu seminte). eu obisnuiam sa il elimin, dar am luat dovlecei bio care sunt f scumpi si acum parca m-as gandi de doua ori pana sa scot miezul .
sucul de mere ce il combini cu avocado i-l faci tu in casa din mere, da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

IIuli, parca un pic deasupra intepaturii.

Mergi la inceput

Balanta, eu nu ii scot samburii dintr-un motiv simplu: cand am inceput diversif, am avut dovlecei din gradina congelati de soacra mea; erau curatati de coaja, dar cu seminte. Pediatra a zis ca e ok. Acum, cu dovleceii de 20 lei kg procedez la fel si las samburii.
Da, sucul de mere e stors de mine: sucul de la un mar mixat cu jum avocado. Mare hit pt Mihaita

Mergi la inceput

Iuli, am scris la mom resp de reactiile Antoniei la vaccin. Intaritura/roseata au fost cumva deasupra locului intepaturii. Pediatra mi-a explicat k e posib sa apara asa ceva/sa fie mai dureros pt k e mai grasuna la pulpane si din cauza grasimii trece mai greu serul, poate ramane adunat intr-un loc si este mult mai dureros. Am pus compresa in ziua resp, am masat locul vreo sapt si usor usor s-a dus. Asa cum zicea si Ana, si Anto a fost mai sperioasa, si-a dat peste cap somnul de noapte, se tot trezea plangand, a mancat mai prost, dar dp vreo luna si-a revenit.
Pup!

Mergi la inceput