Bentita tricolora

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

cu toata deschiderea mea pentru oameni, nu pot sa spun decat ca maghiarii sunt ca arabii. adica atat de adanciti sunt in nationalitatea lor incat uita de lumea reala care exista "si" in jurul lor.

alina


acelas lucru as putea sa spun si eu despre "UNII" romani.


Iubeste animalele: Dumnezeu le-a dat gandire rudimentara si bucurie netulburata. Nu le deranja bucuria, nu le hartui, nu le priva de fericirea lor, nu lucra împotriva intentiei lui Dumnezeu. Omule, nu te mandri cu superioritatea fata de animale; ele nu au pacat, dar tu, cu mareti ta, pangaresti pamantul prin existenta ta si iti lasi urmele prostiei dupa tine - aceasta, e adevarata pentru aproape fiecare dintre noi!"(Fyodor Dostoievski)


Eu sunt ferm convinsa ca unii romani si unii maghiari sunt intoleranti si de-a dreptul periculosi pentru societate in atitudine si manifestare. Insa problema este ca autoritatile nu aplica legile cu fermitate si consecventa, ca s-ar potoli repede manifestarile si atitudinile ilegale in spatiul public.

Din pacate politicienii romani si maghiari deopotriva si o parte din jurnalisti, in loc sa ceara ferm si clar respectarea legilor prefera sa foloseasca potentialele conflicte in scopuri politicianiste si de rating, fara a evalua realist consecintele escaladarii urii pe temei nationalist. Asta mi se pare mie cea mai periculoasa si iresponsabila atitudine. Iritabilitatea asta crescuta afisata de politicieni din ultima vreme si folosirea sentimentelor negative nationaliste in scopul castigarii de capital politic este monstruoasa.

Este OK sa gandesti si sa spui ce vrei in propria ta casa, dar manifestarile si incalcarile legii in spatiul public nu ar trebui sa ramana nepedepsite si cu atat mai putin alimentate si escaladate.


Edit: Printr-o atitudine ferma a autoritailor s-ar face repede diferenta intre purtarea unei bentite si amenintare, instigare sau abuzul in serviciu intre protestul pasnic si ilegalitati indiferent de tabara care practica una sau alta. Amestecul acestora nu duce decat la efectul bulgarelui de zapada.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ca in toate conflictele, parerea mea este ca adevarul e undeva la mijloc.

http://mako.casajurnalistului.ro/cel-mai-prost-din-curtea-scolii/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Scandal intr-un liceu din Covasna de la o bentita tricolora Elevii de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna nu au intrat vineri la ore. Zeci de locuitori din localitatea Zabala, judetul Covasna au venit sa protesteze pentru a o sustine pe tanara care a purtat bentita tricolora. Oamenii sunt nemultimiti de lipsa de reactie a autoritatilor.
Cateva zeci de persoane imbracate in costume nationale si avand steaguri romanesti s-au adunat, vineri dimineata, in fata Liceului "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, intr-o actiune de solidaritate cu eleva care de Ziua Maghiarilor a mers la scoala cu o bentita in culorile tricolorului romanesc.
Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Covasna, Diana Lulu, aproximativ 25 de persoane, intre care si copii, s-au adunat in fata Liceului "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, unde au venit cu steaguri ale Romaniei, adultii fiind imbracati in costume populare romanesti, iar copiii avand bentite tricolore.
Au cantat melodii populare romanesti
Oamenii, care sunt din localitatea Zabala, au cantat melodii populare romanesti. Ei se afla si la ora transmiterii acestei stiri in fata liceului, fiind o manifestatie pasnica.
Actiunea este una de solidaritate cu eleva de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna care de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a mers la scoala cu o bentita in culorile tricolorului romanesc. Pe de alta parte, potrivit unor surse locale, echipa de control a Ministerului Educatiei a ajuns vineri dimineata la Liceul "Korosi Csoma Sandor", unde face verificari dupa ce eleva de clasa a IX-a care a mers la scoala cu o bentita in culorile tricolorului romanesc ar fi fost apoi amenintata pe o retea de socializare.
Scandal intr-un liceu din Covasna Va reamintim ca mai multi elevi ai unui liceu din Covasna fac obiectul unei anchete al Inspectoratului Scolar Judetean, dupa ce cativa colegi maghiari s-au declarat jigniti de faptul ca tinerii ar fi purtat culorile Romaniei de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.
Desi nu au fost provocari, mai multi elevi maghiari de la liceul K#337;rösi Csoma Sándor s-au declarat nemultumiti de faptul ca tinerii romani au venit la scoala purtand accesorii ce aveau culorile rosu, galben si albastru. Mai multi martori au declarat ca organizatorii au fost fete de clasa a IX-a, care au venit la liceu cu bentite ce aveau culorile tricolorului romanesc.Poza cu una dintre elevele romance a fost distribuita pe internet, fata primind amenintari ulterior o serie de amenintari.
De asemenea, conform acelorasi martori, mai multi colegi de clasa a XI-a ai fetelor, alaturi de un student, ar fi iesit in pauza pe holurile liceului fluturand steagul Romaniei. Gestul a deranjat elevii maghiari, acestia raportand cazul la Inspectoratul Scolar Judetean care a demarat deja o ancheta. Directorul liceului, Simon István, a declarat ca a demarat, la randul sau, o investigatie prin care sa se lamureasca asupra celor intamplate.
"Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai multi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari si cu un steag unguresc. Cand noi am cantat imnul national, au inceput sa huiduie si sa ne faca semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au facut de 1 Decembrie", a declarat eleva intr-un interviu pentru Cotidianul.






www.realitatea.net/bentita-tricolora-protest-in-costume-nationale-la-liceul-din-covasna-elevii-nu-au-intrat-la-ore_1140838.html" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

si ce rezolva cu protestul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Vina pentru ceea ce se intampla o atribui nationalistilor unguri din ungaria.
Nu romanilor. Nu maghiarilor din Romania.

Se fac valuri valuri cu autonomia tinutului secuiesc. Valurile astea nu-s facute de maghiarii din Transilvania, pentru ca maghiarii astia traiesc de generatii intregi in RO, au drepturi egale cu ale majoritatii, au scoli, institutii,biserici,reprezentanti ,samd. Duc o viata normala, muncesc si au problemele pe care orice cetatean roman le are.
Cartile ´´autonomiei´´ nu-s jucate de maghiarii romani, prietenii nostri din copilarie, vecinii, colegii, membri de familie.

Pestele se-mpute de la Budapesta. De la nationalistii care, in ultima perioada, striga ca din gura de sarpe. De la cei care viseaza la o ungarie mare. Astia fac deservicii oricarui cetatean roman(maghiar sau nu), care vrea sa isi vada de viata linistit.
Conform unui articol citit pe net, scris de un roman prezent la tg mures la o manifestatie a maghiarilor, au aparut autocare cu numere de ungaria din care au coborat maghiari cu gura mare care cereau autonomia.Printre ei, reprezentati ai neo-nazistilor unguri(aia care nu demult trageau in tigani) WTF??
Unde s-a mai pomenit asa ceva?

Unde s-a mai pomenit sa trebuiasca sa ceri aprobare pentru a canta imnul de ziua nationala?? Ceva nu merge bine. Si va merge si mai rau, pentru ca sunt suficienti romani fara judecata, extrem-nationalisti, capabili de acte rasiste, precum si suficienti maghiari romani carora, din nu stiu care motive, le pute tara in care s-au nascut.
Eu cred ca asta e o reala problema si Romania ar trebui sa se implice, nu sa ignore. Ignoranta naste monstri.

Tinutul secuiesc vrea autonomie. Ma intreb ce vor face cu ea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si eu cred, ladyJ ca in ultimul timp se escaladeaza ceva monstruos, pornit de o mana de oameni rau intentionati cu largul concurs al nepasarii majoritatii (indiferent de nationalitate) si al politicienilor condusi de interese imediate, lipsiti insa de viziune si responsabilitate.

Poti sa dai sursa articolului respectiv ?

Edit: Si mai cred ca intrarea emotionala a cat mai multor oameni in acest conflict, indiferent de nationalitatea lor, este un scop in sine. Da, suna conspirationist dar nu cred ca, la cate probleme sunt in Romania acum, asta este atat de apasatoare pentru omul de rand incat se escaladeaza de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Lali, da, o caut. Am uitat cum il cheama pe autor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

"In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati; acestea trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca sunt discriminati; CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SA PARASEASCA IMEDIAT RUSIA !!! Nu Rusia are nevoie de minoritati ciele au nevoie ca Rusia sa-i primeasca, ofere adapost, locuri de munca si hrana; In Rusia traiesc doar rusi! “ - Vladimir Putin


Nu sunt un admirator al lui Putin si nu sunt de acord in totalitate cu modul in care pune problema, dar ma gandesc ca uneori un pumn batut in masa la momentul oportun te scuteste de neplaceri mai tarziu.

UDMR-ul a proftat de pozitia de "pupat in fund" de catre celelalte partidele politice care aveau nevoie de voturile lor. E o vorba 'da-i nas lui Ivan , ca se suie pe divan".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Mai intai ar trebui sa ne decidem: are voie un roman sa isi buna o bentita cu steagul tarii sale? E impotriva carei legi, as dori sa mi-o spuneti, in caz ca exista.

Ca parinte, ma declar in primul rand ofensata de amenintarea la moarte a unui copil - iar daca voi nu sunteti ofensate ... e grav -

Nu ma intereseaza parerea unui anume Mako, (who the f is?) el nu face parte din aceasta problema - iar daca dl Mako e de acord ca fata aia trebuia amenintata cu moartea, scuze, e un idiot.

Mai intai sa stim daca e voie sau nu sa purtam bentita cu steagul tarii respective intr-o tara. Ma intreb ce s-ar intampla daca in SUA - tara atator natiuni ... - un copil care ar veni cu o bentita cu steagul american ar fi amentat cu moartea.

Totutor celor care nu pricep care e problema si de ce ne izbim de o copkila cu atfel de logorei depasite ... le propun sa mediteze un pic pe seama propriilor libertati. Cand libertatea unui cetatean devine relativa si interpretabila ...e clar ca exista probleme nu numai la cei care o cer si la cei care nu o inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Laura25, permite-mi sa te contrazic. Din pacate suntem o natiune mult mai mica si mai putin importanta decat Rusia si de aceea calea cu batutul in masa la nivel inalt nu cred ca ne ajuta. Cred ca solutia potrivita pentru noi este batutul mult si des in mese mici, adica aplicarea legii ferm si consecvent, ca sa priceapa omul de rand care-i este exact dreptul si care indatorirea de cetatean roman, din nou, indiferent de nationalitate.

Flexatul muschilor la nivel inalt trebuie sa aiba in spate ori o natie in care legea e sfanta ori o tara mare careia nu-i pasa de restul de la un anumit nivel in jos si care nu asteapta si nu primeste raspuns la asa ceva. Nu suntem in nici unul din cazuri. Altfel, nu ramanem decat cu declaratiile sforaitoare, care se vor escalada de o parte si de alta iar oamenii de rand nu vor avea decat de suferit.


Off topic: citeste putin despre Putin inainte de a te ralia la declaratiile lui. Dupa mine, nu este un om de dat ca exemplu.



Mergi la inceput