La 15 ani dureri de cap seara dupa scoala
Buna
Baiatul meu este clasa 8, are 15 ani.
De o vreme se cam tot vaita de dureri de cap in special seara cand vine de la scoala.
Uneori mai zice ca-l mai doare si la scoala in timpul orelor, dar mai rar.
De exemplu saptamana asta aproape in fiecare seara s-a vaitat. Daca doarme o jumatate de ora, sa zic, cand vine acasa dupa cursuri ii trece.
Initial am crezut ca ma pacaleste ca sa nu-l mai bat la cap cu temele (e clasa 8 ).
Zice ca e o durere nu foarte puternica, sacaitoare, deasupra ochilor si spre tample.
El poarta ochelari ( are dioptrii mari, 3,25 si 2,75) dar mergem la medic la control regulat, nu ar fi din cauza asta.
I-am mai dat cate un nurofen, ii trece....dar nu as vrea sa-l invat pe pastile de la varsta asta.
Voi ce parere aveti... pot fi migrene la varsta asta...sau sa fie de la modificarile hormonale avand in vedere ca e la pubertate?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
durerile de cap dese, moderate si sacaitoare apar si in cazul unei proaste functionari a vezicii biliare, de ex.
poate baiatul tau nu mananca suficient, nu se hidrateaza cum trebuie ? ce mananca/bea de obicei pe parcursul unei zile ?
la scoala, in ce banca sta ? pentru ca invata dupa-amiaza, se foloseste iluminatul artificial in clasa, spre ultimele ore ? e posibil si asta sa fie o cauza a durerilor de cap.
ar mai fi o posibilitate : probleme dentare. sotul meu avea dureri de cap zilnice din cauza unui granulom (abces) dentar, dupa ce s-a operat, durerile au disparut pentru totdeauna.
roxanaz spune:
faptul ca ii trec dupa ce se odihneste putin ar indica faptul ca sta concentrat la ore - poate mai mult decat de obicei - si asta ii creaza disconfort. si este in principiu legat tot de zona oftalmologica.
e si o perioada instabila din punct de vedere al presiunii atmosferice - deci iar un factor declansator.
poti vedea daca simptomele se usureaza dupa ce bea un suc dulce sau mananca ceva dulce - pentru a identifica o eventual hipoglicemie.
ita2v spune:
Poate sa fie de la oboseala .E totusi in clasa a 8 care e mai solicitanta psihic decat alte clase.Baietelul meu (10 ani)la fel pateste cateodata e de dimineata de la 8 si pana la 5 dupa masa la scoala .Am fost la medic iar acesta ne-a spus ca e oboseala (mai ales ca asa cum ai spus si tu daca doarme putin il lasa ).Acum eu nu vreau sa spun ca e sigur asta dar daca vezi ca persista consulta un medic(chiar si pe cel de familie pt inceput)
mina spune:
Verifica ce lumina au in sala de clasa. Eu am avut tot asa, usoare migrene, dupa orele de tenis ale lui fi-miu (port ochelari de miopie, cam -5 la fiecare ochi). Dupa n vizite la oftalmolog, am gasit unul care s-a prins ca e de la lumina neoanelor din sala de asteptare pentru parinti (in conditiile in care eu si acasa si la birou am lumina cu becuri, nu cu neoane). Si nu sunt singura care s-a plans, alte mamici se vaita de ochi iritati si lacrimati dupa ce stau o ora acolo.
Ar mai putea fi si din sfera orl, o sinuzita sacaitoare.
Saaaau, schimba oftalmologul, sa ai o a doua opinie vis a vis de cat de potriviti sunt ochelarii.
Bafta si sanatate multa va dorsc!
anya spune:
Sau, da, poate avea si migrene. Unul din baietii mei a mostenit si asta (de la mine si mama mea). L-au cautat doctorii si nu are nimic special ci doar perioade in care il doare capul, apoi luni de zile nu mai zice nimic.
megbeng spune:
pot fi migrene, poate fi de la ochi, oboseala, greu de zis asa. eu l-as duce la neurolog ca sa fiu linistita.
anya spune:
Are dreptate Porumbita. La piticul meu, in perioada in care l-am tot cautat sa vad de ce are dureri de cap - in afara de oftalmologie, orl, analize a facut si ecografie (pt colecist).