Contractul prenuptial
Raspunsuri - Pagina 4
Rufus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ela_04
Nu e chiar asa. E o mica diferenta... Mostenirea ca intreg 100% a unui cuplu la moartea unuia dintre parteneri se imparte 50% sotului supravietuitor si cate 25% copiilor (luam exp 2 copii). In cazul decesului ambilor soti copiii mostenesc totul sigur. Sau 75% sotul si 25% copilul (cand este doar un copil). La bunul propriu sotul supravietuitor numai primeste jumatate... el este doar tutorele (administratorul) bunului -ex casa-. Copiii sunt mostenitorii de drept. In cazul recasatoriei dupa moartea unuia, noul venit nu primeste nimic, sigur. Iar vanzarea bunului nu se poate face nici de catre sotul supravietuitor decat dupa multe drumuri la tribunal (in general si judecatorii o taragane pana la majoratul unuia dintre copii)sau dupa ce fac copiii 18 ani cu acordul scris al acestora. Stiu un caz cand sotul supravietuitor s-a recasatorit. La moartea acestuia, noua sotie a scoso pe fata raposatului in fatza blocului cu un sifonier si un pat. Si acolo a lasato! Mami de: baietel & fetita |
Ela...am spus deja ca m-am exprimat gresit.
Teoria ta e buna, dar incompleta.
Pentru simplul fapt ca nu toate cuplurile au copii
Evident, discutam pe langa subiect. Sunt multe aberatii in lege, nu poti discuta "in general". Este similar cu dreptul rudelor unui sot decedat de a merge la succesiunea bunurilor comune ale sotilor, daca nu exista copii. O prostie.
ligia13 spune:
deci n-am inteles, pana la urma contractul asta se face ca sa "fie clar" ce se intampla in caz de divort , nu in caz de deces nu?
Sau poate fi facut asha combinat ?
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ligia13 deci n-am inteles, pana la urma contractul asta se face ca sa "fie clar" ce se intampla in caz de divort , nu in caz de deces nu? Sau poate fi facut asha combinat ? Eu si Raducu (22.04.2005) |
asa ar trebui sa fie, altfel ar trebui sa-l numeasca "testament prenuptial"
ela_04 spune:
E adevarat ca am vb mai mult de efectele sale dupa decesul celui care il face dar m-am gandit ca in caz de divort este destul de simplu... fiecare ramane cu ce a avut. Ce au cumparat impreuna se imparte la 2 la partaj.
Bineinteles ca fiecare caz este unic in felul sau...pt ca nici noi oamenii nu suntem toti identici.
Iar rudele pot veni ...ca la pomana...asta nu inseamna ca vor primi ceva. In codul familiei scrie clar cine are dreptul la mostenire si cui ii revine ceva.
Bineinteles ca toate astea se aplica doar in cazul in care nu exista un testament scris.
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui ela_04 E adevarat ca am vb mai mult de efectele sale dupa decesul celui care il face dar m-am gandit ca in caz de divort este destul de simplu... fiecare ramane cu ce a avut. Ce au cumparat impreuna se imparte la 2 la partaj. Bineinteles ca fiecare caz este unic in felul sau...pt ca nici noi oamenii nu suntem toti identici. Iar rudele pot veni ...ca la pomana...asta nu inseamna ca vor primi ceva. In codul familiei scrie clar cine are dreptul la mostenire si cui ii revine ceva. Bineinteles ca toate astea se aplica doar in cazul in care nu exista un testament scris. Mami de: baietel & fetita |
cand sotii nu au avut copii la mostenire vin rudele decedatului si nu vin degeaba si nici ca la pomana, au drept de mostenire
ela_04 spune:
Dap. Si asta e adevarat...ca orice contract scris testamentul poate fi atacat...de catre oricine se simte neindreptatit.
Ca si contractul prenuptial care poate fi atacat
Ce imi place cel mai mult la chestia asta e imposibilitatea unui parinte de ai lasa totul unui singur copil. In defavoarea celuilalt/celorlalti. Cele mai multe cazuri castigate in instanta pe asta se fac.
La succesiune ar trebui sa vina parintii si fratii decedatului (lor).
Restul...e poveste...
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui ela_04 Dap. Si asta e adevarat...ca orice contract scris testamentul poate fi atacat...de catre oricine se simte neindreptatit. Ca si contractul prenuptial care poate fi atacat Ce imi place cel mai mult la chestia asta e imposibilitatea unui parinte de ai lasa totul unui singur copil. In defavoarea celuilalt/celorlalti. Cele mai multe cazuri castigate in instanta pe asta se fac. La succesiune ar trebui sa vina parintii si fratii decedatului (lor). Restul...e poveste... Mami de: baietel & fetita |
pana la gradul IV de rudenie
ela_04 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nadaflorilor
pana la gradul IV de rudenie Nina,mami de, |
Eu personal de exp. nu m-as duce la varul meu la succesiune atata timp cat are parintii si fratii in viata. Asta depinde de fiecare in parte... da la pomana ma duc :))) Doamne fereste!
Daca exista un testament si esti numit in el vei fi anuntat. Altfel ce sa caut eu acolo...