PAPA NOU.....
Raspunsuri - Pagina 4
histamina spune:
Bedrosmart, 100% de acord cu tine.
nu este un model comportamental, nu este dreptul de a alege,ci este o boala.
iarina spune:
Eu nu sunt catolica, dar mi-a placut de Ratzinger...era un om extrem de erudit si f.elegant in exprimare.Imi amintesc ca am vazut cateva interviuri cu el inainte de a fi ales Papa si mi-a placut teribil de mult.
Avea un discurs sinuos, un ton calm,un aer ascetic. Se prea poate sa nu fi fost perceput de toti ca fiind f.aproape de oameni tocmai din cauza eruditiei.
L-am gugalit si eu pe noul Papa, intr-adevar apar f.multe asocieri cu Videla, acuma eu una ma gandesc ca omul se mai schimba. Pe de alta parte, capul Bisericii ar trebui sa fie de o moralitate fara cusur, asa ca e cu dus si intors.
Si vorba lui Rufus, de ce nu aleg oameni m.tineri, mai flexibili, ca vad ca toti se imbolnavesc sau mor in 10 ani.
Cristina_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz este o alegere fantastic de buna! se spune ca Sfantul Spirit ii ghideaza pe cardinali - i-a ghidat spre cineva cu charisma. Piata a amutit in soc la aflarea vestii - toata lumea se astepta la Angelo Scola. dar dupa emotia initiala - cand si Sfantul Parinte a parut paralizat de emotie - a inceput fantastic de aproape, cu o gluma... nu s-a mai intalnit asa ceva! E un vorbitor natural si datorita formatiei sale de Iezuit sunt sigura ca va fi aproape de credinciosi in alta maniera. Papa Razzi era... mai scolastic, se adresa unui anumit segment. Papa Francisc nu a ales degeaba acest nume. Sper sa aiba un Pontificat lung si plin de lucruri bune pentru credinciosi. |
joklk spune:
Mie una imi place. Mi se pare un om deschis si comunicativ, si in comparatie cu Benedict mi se pare jovial. Mi-a placut primul lui discurs, mi-a placut ca si-a rugat crediciosii sa se roage pentru el.
Referitor la fatul ca a fost de partea unui dictator nu cred ca suntem noi in masura sa il judecam. Probabil ca fiecare la un moment dat ia decizii in favoare lui.
Ca nu e de acord cu niste lucruri, cum a mai spus cineva nici o biserica nu va fi de acord cu avortul, homosexualitatea si asa mai departe.
Oricum am mai spus ca am doi catolici in casa si stiu ca va trebui sa arate o anumita deschidere in pontificatul sau, o anumita inclinare spre modernism spre reforma. Si chiar daca toata presa il descrie conservator eu cred ca va face fata misiunii care o are in primul rand calauzit de modestia care clar in caracterizeaza si prin umilinta de care a dat dovada din prima aparitie. Are multe probleme de gestionat dar cred ca va fi la inaltimea misiunii pentru care a fost ales.
De ce nu aleg oameni mai tineri? Pai pentru ca pana in final totul este despre putere si au "gesit" o data cand l-au ales pe Papa Ioan Paul al II lea la 58 deani si apoi au avut un pontificat de 27 de ani.
andacos spune:
citat din mesajul lui joklk De ce nu aleg oameni mai tineri? Pai pentru ca pana in final totul este despre putere si au "gesit" o data cand l-au ales pe Papa Ioan Paul al II lea la 58 deani si apoi au avut un pontificat de 27 de ani. Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008) pozele noastre Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza universul meu de copil - poze Zambetul Karlei |
Si ce e rau sa fie un pontificat asa lunga?Pina la urma Papa Ioan Paul a ramas in istorie(si pentru ceu de alte religii)ca personaliutate deosebita.
Nici eu nu intzeleg de ce se aleg persoane atit de in virsta,argumentul asta cu pontificatul lung nu mi se pare definitoriu.
Dana
roxanaz spune:
Iarina, si eu l-am apreciat pe Benedict XVI. Dar totusi cred ca firea lui scolastica si pur intelectuala prin definite oprea putin marile mase sa ajunga la el, si invers. poate il simteau prea departe, spre deosebire de Ioan Paul care a fost intr-adevar un Papa pentru toti si atat de aproape de tineri.
recunosc ca nu stiam ca exista cont oficial pe Twitter al Papei - @pontifex. contul a fost inchis pe perioada in care nu a existat un Papa ales, si a fost redeschis aseara cu mesajul "Habemus Papa Franciscum".
anda141 spune:
citat din mesajul lui Marina Mie nu imi place, e mult prea batran la anii astia, plus contra avort, contra homosexuali, contra transexuali, suntem in 2013 daca nu a auzit. Nu poti chiar asa sa ignori toate astea in ziua de astazi, sper macar sa fie ferm si contra incestului. Marina |
Nu sunt catolica, dar asta nu are nici o legatura cu practicile imorale, pe care nici o religie adevarata din lume nu le va accepta, indiferent de secolul in care traim. Pana la urma religia si Isus raman sa mentina moralitatea in lume.
principe spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui saskia
Eu stiu ca exista printre preotii catolici ca si printre cei ortodocsi deasemenea unii nepatati, care s-au opus regimurilor dictatoriale, oameni cu har, daca vreti, dar care nu s-au bagat in politica. Deci s-ar putea lejer, dar nu se vrea, caci acestia nu au iesit niciodata in evidenta pupand diferite maini patate si facand plecaciuni. De obicei astia au murit prin inchisori. |
In primul rand acest Papa a fost propus si ales de catre majoritatea conclavei..in aceasta majoritate se aflau si cei pe care i consideri tu mai buni decat alesul..ales ,caruia tu nu i dai nici macar timp sa demonstreze ce poate sa faca...daca nu ai fi atat de incrancenata in ce scriu ziarele voastre ..ai merge mai departe si ai vedea ca el, in tara lui,argentina,a avut confruntari cu actuala presedinta care este pro dictatura,franandu i acesteia multe actiuni ...deci,credema ca daca ceva ar mirosi rau ...Americile ar mirosi inanintea Europei.
Plus ca alesul a fost propus si cand a fost ales ratzin.....numai ca el nu a acceptat propunerea.
edit ...sa spun ca si mie mi plac iezuiti...se implica f mult in viata crestina si nu neaparat ...aici sunt cei cu cele mai multe si bune scoli,orfelinate,case de batrani...etc.
Dumnezeu sa i dea putere si sa i ghieze pasii ca sa poata face tot ce i mai bun ptru omenire... pentru Biserica Catolica este o perioada grea si cred ca Papa Francisco indeplineste toate calitatile necesare ca sa ajute catolicismul sa treaca cu bine aceasta perioada.
dianama spune:
Pe ine ma impresionat ca nu poarta d"omle cruce de aur....ci una de fier.....
Si apoi salutul de aseara:Surori si fratii:BUNA SEARA!
E foarte dezinvolt si natural ......asa se arata pana acum....imi place pot sa spun
Natasa spune:
Biserica este o afacere si niciunul dintre conducatorii ei nu este neprihanit, sa fim seriosi. Toti sunt oameni politici si oameni de afaceri, iar noul ales nu avea cum sa fie o exceptie. Pacat ca se fac bani si spectacol din credinta. Adevaratii preoti cu har sunt tacuti si nestiuti de mass-media.