MONTIGNAC (185)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

faina de migdale eu cumpar de la kaufland ... sau poate rasnesti tu migdalele

in crema nu a pus prietena ta gelatina deloc ???
asa cu frica, mascarpone, indulcitor, gelatina am facut si eu de mai multe ori ...

frisca e ok daca e din lapte ... adica sa nu fie vegetala .... oricum aia vegetala e doar plastic , zic io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salutare grupului,

nu am disparut, nu am dat bir cu fugitii dar sunt foarte prinsa plus ca am baiatul racit+complicatii.
Nu am timp sa scriu meniurile, cert e ca au fost conforme, iar de sambata la cina am doar un fruct( pt ca nu apucv sa mananc, sunt prinsa cu copiii).

Va puopacesc pe toate, si bun venit noilor colege!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns big_boy spune:

Am sa absentez o vreme de aici, am o perioada f.ocupata. Incerc si in oarece masura reusesc sa mananc Monti, insa am ceva lucruri de rezolvat ce nu suporta amanare si necesita intreaga mea atentie. Habar n'am ce greutate mai am, o sa vad dupa ce scap de treburi ca sa actualizam in tabel.

toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

sunt in zona, doar ca sunt intr-o perioada extrem de aglomerata, ca dupa expozitie, cu inventare, comenzi de onorat, site de actualizat. Va mai dura cam 1 saptamana pana ajung la "normal" (ce-o insemna si asta....)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Neata,
azi
dim: 2 piftele mici, o felie de cascaval si o rosie;
pranz: ciorba lungaa de varza; 3 piftele cu un ardei si o rosie;
seara: urzici cu quinoa si hrean.
Am fost aseara pe la cumparaturi si am luat niste branza 0% pentru "cheese" a la Andanii cu stevia si gelatina + glazura de jeleu de portocale (pentru maine sau in week).
Am gasit in Kauf paine vitastar - e prima data cand cumpar; merge cu zacusca?
Aveti idee ce IG are tarata de psyllium?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Am gasit reteta de cheese cake pe care o cautam!!!Adaptata suna asa:
Crema:
-200 g branza de vaci, 250 g mascarpone
- 2 albusuri de ou
- fructe de padure
- 2 linguri rase fructoza (
- un pliculet gelatina alba dr.oetker (10 gr)
Blatul:
-2 oua intregi plus 2 galbenusuri
-100 g de pudra de migdale
-o lingura rasa de fructoza
-un praf de copt(...oare chiar e necesar?)
-esenta de rom
-o lingura de iaurt




Andanii, am luat migdale crude si le-am rasnit cu rasnita manuala pentru nuci.O fi suficient?Nu arata chiar ca o faina, dar e destul de fina pudra, zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineata,

caress, mascarponele nu se coace! iese o mizerie. retetele de cheesecake care se coc - ca cea pusa de pe BBC e ok, adica pui branza grasa philadelphia, fructoza, oua. blatul incearca sa il faci dni faina de migdale cu unt in loc de biscuitii sfaramati. dar nu am facut niciodata asa, deci nu pot zice ce iese.
am mai zis de frisca lichida, iti trebuie cea cu 30% grasime si e ok.
in reteta pe care ai pus-o tu praful de copt nu are niciun rost. adica nu are ce rol sa aiba, ca doar nu creste! si nici iaurtul din aluat.
reteta asta se coace? ca nu vad nici rostul albusurilor simple, de ce nu ou intreg?

salutari si succese tuturor ce nu au timp sa scrie dar se tin de treaba cat pot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Buna dimineata

Roxanaz, imi place tare avatarul tau

Cristina, ai slabit foarte bine pt o montignaca de cursa lunga

Dana, Accesorize nu e magazin online. E in mall-uri si are tot felul de genti, esarfe, bijuuri. Eu de acolo ii cumpar la Stefi multe chestii iar bijuteriile sunt super.

Caress, mie nu imi prea place cheesecake-ul tau, dar no, faci cum iti place. Nu vad sensul sa pui branza de vaci in loc de mascarpone cu care mergi la sigur, dar sa pui in schimb 4 oua intr-un blat. Eu ti-am pus reteta originala care se poate monticiza foarte usor. Blatul il poti face din faina de migdale si unt pe care il coci corespunzator. In crema inlocuiesti zaharul cu fructoza(2 linguri de zahar=1 lingura de fructoza) iar in loc de faina alba eu pun o lingura de faina integrala( oricume foarte putin o lingura de faina la o prajitura intreaga).

Si din nou despre lactate. Toate sunt monti inafara de lapte si urda. Indifirent cata grasime au. Ca vrem noi sa mancam degresate e problema noastra, dar monti sunt toate. Branzeturi, iaurturi, smantana, creme de branza, toate.

Si orice prajitura se poate monticiza. Tot ce se poate ca rezultatul final sa nu mai fie acelasi, dar incercarea moarte n-are. Deci, punem fructoza sau alt indulcitor, in loc de faina alba punem faina monti( jumate tarate, jumate integrala) sau faina de migdale, in loc de lapte punem lapte monti( adica smantana dulce diluata).

Claudia, cred ca au IG 15 sau pe aproape ca si restul taratelor.

Liviu, te asteptam dupa ce iti rezolvi problemele si cu multe kg in minus

Brandusiko, unde esti? Miss you

Meniu azi:
MD: o felie de wassa cu zacusca de ciuperci si una cu crema de branza
G: cioco neagra
P: salata cu ridichi, ton si salata salbatica
C: mancarica de urzici cu oua ochiuri

O zi usoara sa aveti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Salut
Si eu enorm de mult de lucru, de asta mai putin pe net. La noi e weekendul viitor (pe 28 martie) pastele, asa ca treaba cat lumea.

Roxana, eu coc mascarpone, am cateva retete pe care le iubeste sotul meu si-l gatesc fara nicio problema.
Crema de mascarpone cruda o fac asa:
250 gr mascarpone
250 gr creme fraiche
100 gr zahar (sau 50gr fructoza)
250 gr quark
Ca si adaosuri: pun sos de prune facut de mine conform (fructele fierte doar cu zahar/fructoza si zeama lasata o folosesc), sau de alte fructe, sau cacao, sau doar vanilie, in functie de ce am. Iese o minune.
De altfel asa fac si tiramisu-ul, varianta fara ou.

In rest, sunt cat se poate de conforma, aseara am facut o exceptie, am fost la un restaurant si-am mancat un cordon bleu. Crusta de obicei o dau jos, dar era lipita bine si crocanta rau de tot (buna, mamaaaa!), asa c-am mancat-o. Asta e, sa-mi fie de bine.

M-ati intrebat despre zaharul de mesteacan: m-am interesat pe forumul montignacelor si are indicele 7! singura problema e ca eu m-am imbalonat toata (am facut o prajitura si-am avut nevoie de foarte mult zahar) si m-a cam durut burta. In rest e conform si chiar dupa ce am mancat ultima data seara, ca masa principala o bucata de prajitura si-un iaurt, dimineata aveam vreo 400 gr mai putin.

Va urez o zi frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Acum m-am uitat pe net si zaharul de mesteacan e xylitolul. Dar la noi e foarte scump, mai ales ca se foloseste in aceeasi proportie cu zaharul
:(

Si am mai aflat ca stevia mea pudra contine maltodextrina care are un IG urias

Mergi la inceput