Colectia de toamna-iarna 2005 (44)
Raspunsuri - Pagina 12
ilenutza spune:
Ioana sa iti fie de bine relaxarea la SPA!Eu si acum tin minte cum m-am relaxat la Europa acum cativa ani!
Lavi guguloaiele au fost executate de tine?:)
apropo de logistica - omamica mai cu timp liber ( si un singur copil :)) a organizat activitati extra scoala pentru saptamana altfel, in fiecare zi dupa scoala propunand un program gen: luni muzeul cfr si mac la gara. marti - role, miercuri nu stiu ce, si eu am dat email sa nu se supere ca nu putem participa din motive de logistica.La care un parinte tot cu un copchil si la fel de nelinistit :)) zice ca daca nu am pierdut copilul atunci ce logistica ???:)))
In fine, nu am participat la aceste activitati dar i-am dus la mare sambata si duminica ( singurele zile cu soare), apoi in vizite, la mall, afara in curte in rest.Au simtit vacanta.Temele le=am facut din saptamana altfel.Oricum sa primeasca si teme cu saptamana asta amarata de vacanta...
Meems si tortul tau este delicios!!
meems spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilenutza Meems si tortul tau este delicios!! Ile , mami de V , A si I , |
A fost, a fost, sa stii! Eu nu m-am bagat la a-l face acasa, din cauza de lipsa de timp. Dar oaspetii tare l-au laudat!
Am si eu o intrebare: care sunt cele mai bune si relativ ieftine companii de zbor in Europa? Ma intereseaza pentru un eventual zbor Budapesta-Timisoara si retur. Multumesc anticipat
lavi02 spune:
Ilenutza, da, le-am facut eu cu reteta de la bb_alinus, ne-a dat-o acum cativa ani pe forum ;)
Si mie mi se pare aiurea ca au teme la amarata asta de vacanta. La romana are Silvia pe langa tema de zi si tema de vacanta: de facut 3 lecturi - un basm, o schita si o nuvela (citit + rezumat). Azi s-a apucat. La mate are de lucrat dintr-o culegere.
Meems, de la aeroportul din Budapesta sunt microbuze care merg la Timisoara, sunt multe, daca vrei detalii o intreb pe sora-mea pt ca le foloseste relativ frecvent cand zboara din Budapesta. Se fac 3-4 ore.
Pentru zboruri uita-te pe site-uri gen vola.ro sau skyscanner.com care iti dau modalitatea de a ajunge cu avionul. Din ce m-am uitat acum eu punand niste date la intamplare, exista numai zbor cu Tarom si Lufthansa dar ambele cu escala, la Bucuresti, respeciv Munchen. Ca timp faci probabil mai mult decat cu microbuzul sau tot cam asa, ce sa mai zic de cost.
-----------------------
Chiar vreti cronicuta detaliata a minivacantei? Despre ce? Despre cum ne-am descurcat cu copiii sau despre zona in care am fost - provincia italiana Puglia? Sau despre ce am mancat bun pe acolo? Sau despre cati romani am intalnit? Sau despre atitudinea italienilor fata de noi?
Pozele le-am descarcat abia o parte, vor veni in curand.
meems spune:
Lavi, multumesc frumos!
Stiu de microbuze, as fi preferat avion daca ar fi un zbor direct. M-am uitat deja si eu pe site-ul tarom si am vazut ce aiurea sunt zborurile. Multumesc pentru celelalte site-uri, am sa mai caut.
ilenutza spune:
Neata
Poftiti la cafea, ptr cine o mai bea pe aici pe forum
Lavi vrem " di tati " sa ne pove, n-am mai fost plecata de un an
Anul trecut pe vremea asta eram internata deja
maria_alexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lavi02 Chiar vreti cronicuta detaliata a minivacantei? Despre ce? Despre cum ne-am descurcat cu copiii sau despre zona in care am fost - provincia italiana Puglia? Sau despre ce am mancat bun pe acolo? Sau despre cati romani am intalnit? Sau despre atitudinea italienilor fata de noi? Pozele le-am descarcat abia o parte, vor veni in curand. |
Daaa, vrem TOT! Ce sa facem, daca asa ne-ai obisnuit?
Uitasem: Ioana, bravo pentru relaxarea la SPA si felicitari finilor pentru initiativa!
sa mai spun ca primisem si eu la un mom dat asa un voucher, dar l-am transformat in intrari la piscina pentru mine si copii? .
ioana_77 spune:
Maria, eu am fost egoista, nici nu m-am gandit ca as avea alternativa
Lavi,asa-i, fa o cronicutza cu de toat!. Iti ramane si tie in jurnal
Corapino, traiesti?
lavi02 spune:
Of, cand m-am asezat si eu sa scriu cronicuta s-a trezit Amisorul. Acum ne jucam cu mingea.
lavi02 spune:
Dragelor, incerc acum cronicuta minivacantei ca de maine incepe iurestul scolii. We asta a fost week-end-ul curateniei de primavara , sunt fericita ca am terminat. We viitor ne luam iar talpasita de acasa, ne vom intalni cu finii de la Arad la Danes . Sofia (are un an jumate deja) se da in vant dupa cai, Silvia la fel, sper sa avem si vreme cat de cat buna.
Uaaaa. Deci cu ce sa incep? Sa incep cu cafeaua. Cum pot face italienii un espresso ATAT de bun? Oriunde, in orice cafenea sau restaurant le iese bun. Perfect. Minunat. Niciodata lesinatura cum adesea nimeresti pe la noi, chiar si in locuri mai cu pretentii. Beam cate 2 pe zi, unul la micul dejun, unul dupa pranz. Decafeinato, bineinteles. . Paranteza: espresso nu e cea mai tare cafea, ci cea mai puternic aromata. Cea mai mare concentratie de cofeina o are cafeaua la ibric. Citit eu studiu.
Revenim. Am zburat cu WizzAir, plecarea vineri seara, intoarcerea duminica seara, am ajuns pe la 0:30 in Bucuresti. Foarte bun orarul de zbor, am consumat o singura zi de concediu de-al lui V. Amaliuta foarte cuminte pe parcrsul zborurilor. S-a jucat, s-a plimbat prin avion, a mancat... nu pare sa semene cu mine si fetele in privinta urechilor, nu a bombanit deloc la aterizare, a fost chiar f vesela la dus. A intrat putin in panica atunci cand accelera avionul sa decoleze, in rest foarte bine.
Am aterizat la Bari, ne-am luat masina de inchiriat - prima oara ca inchiriem masina, V a mai inchiriat o singura data, in State. In parcarea din spatele aeroportului mirosea minunat, a vegetatie mediteraneana. Eu eram in al 9-lea cer, nu-mi mai trebuia nimic. Virgil se tot agita cu masina, cu bagajul, cu copiii, eu miroseam.
In fine, ne-am dus sa ne cazam la Turi, un orasel la 30 km de Bari. Am avut o cazare foarte frumoasa, aici: http://www.relaisdelmarchese.it/ Am platit 68 EUR pe noapte pt apartament cu 2 dormitoare intr-o cladire veche de sute de ani, cu pereti de piatra. N-a fost scump. In Bari nu gaseam decat peste 100 de euro si nu asa frumos. A fost mult mai bine aici, intr-un orasel mic. Micul dejun il aveam la o cafenea in centrul satului/oraselului, dimineata se adunau batranii locului la o lectura de ziar, o discutie si un espresso. Chiar ma amuzam ca destui italieni mai varstnici au vocea ragusita din "Nasul".
In seara sosirii nu ne-am putut abtine sa nu iesim la o plimbare prin oraselul in care ne-am cazat. Pe Nati am lasat-o, la cererea ei, la apartament sa doarma.
Puglia este regiunea din "tocul cizmei", este granarul tarii, acolo se cultiva majoritatea graului pentru paste :), in plus sunt plantatii mari de maslini si alti pomi fructiferi pe care din pacate nu m-am priceput sa-i identific. In principal e campie cu unele mici dealuri sau zone de campie mai inalta. Am umblat mult cu masina si ne-a placut mult peisajul pe care il vedeam: parcele de grau sau de maslini sau de pomi infloriti sau vita de vie, despartite intre ele de garduri din piatra. Cactusi uriasi isi gaseau si ei locul. Interesant mi s-a parut ca nu (prea) exista sate: exista doar orasele marisoare, peste 10.000 de locuitori, unele 30.000 si peste, (toate avand cate un centru vechi) iar pe camp, din loc in loc cate o casa/ferma, mare, frumoasa, inconjurata de teren agricol. Ne placeau mult casele, unele erau mai vechi si foarte bine intretinute, altele mai putin, in general toate mari si fara etaj, probabil unde spatiul nu e o problema. Imi pare rau ca nu am facut nicio poza din zona asta de campie, mereu era aparatul in portbagaj.
Am aflat ca sunt multi romani in zona, lucreaza in special in agricultura, la ingrijirea batranilor si in restaurante. Noi am intalnit 5: femeia de servici de unde ne-am cazat noi, un barbat care descarca un camion si care s-a bucurat sa auda vorbe romanesti, o doamna care lucra la un restaurant unde am mancat (de fapt nu am vorbit cu ea, chelnerita ne-a spus ca a bucatarie lucreaza o romanca) si 2 tiganusi care in acelasi restaurant au venit sa cerseasca.
Mi s-au parut amabili italienii mai ales ca nu am fost cei mai comozi clienti, in special in restaurante. Pe Amaliuta trebuia sa o hranim cu borcanasele ei (mai ii plac mai nu ii plac) si sa o alaptez, Nati se mai plictisea si se mai certa cu Silvia, se mai foia si mai darama cate un scaun... Noroc ca a avut la ea un caiet si creioane si mai desena. Foarte buna idee caietul! Dar nevermind, ne-am descurcat. Eu si Virgil am savurat bunatatile bucatariei italienesti, fetele Dumnezeu cu mila, au gasit ce sa manance. Ne comandam la fiecare masa Antipasti (aperitive) mixte pt 2, primeam 5-6 boluri cu diverse preparate, bleah, ele nu mancau. Maxim niste mozzarela de pe un platou cu vreo 8 feluri de branza, care mai de care mai interesante sau niste calamari pane. La felul principal de pranz am cam luat paste, in ultima zi nici alea nu le-au placut. In prima zi am nimerit pt Nati o frigaruie cu niste carne si niste carnaciori rulati geniali. Aia i-au placut. Intr-o seara am luat iepure - a fost 9 eur o portie formata din 3 bucati mari, eu de-abia am putut manca 2, nu le-a placut. Dar una peste alta au mancat cate ceva. Deja nu ne mai stresam pt ce mananca si ce nu mananca ele, ca e un stres inutil. Preturile nu mi s-au parut mari la mancare (comparand cu alte vacante in vest).
Fetele ar fi vrut doar pizza sau inghetata. Geniala inghetata, foarte buna. 1.5 euro 2 cupe, ba chiar 1.3. La noi in parc e 5 RON si nu se compara calitatea.
De vizitat - in prima zi am vizitat 3 orasele frumoase, Alberobello, Locorotondo si Ostuni. Alberobello se remarca prin locuinetel cu un acoepris de piatra in forma conica, numite trulli. Erau putini turisti in perioada asta a anului.
In a doua zi am vizitat Matera, un oras cu 2 cartiere de locuinte troglodite (numite sassi) - niste pesteri sapate in piatra si continuate sau nu cu un pic de constructie in afara. Locuite de 7000 de ani pana in 1953 cand 15000 de oameni au fost expropiati si mutati intr-un cartier nou din cauza ca era un ficar de boli si saracie. Acum unele din ele sunt locuite, altele restaurante, hoteluri, unele sunt parasite. Am vizitat 2 care sunt amenajate ca locuinte, cum se traia in ele atunci, cu mobilierul care era in anii 50. Foarte impresionant. Traiau inclusiv cu animalele in casa (cal, vaca, porc, gaini, care ce avea). Mortalitatea infantila era de 50% si o familie avea in medie 6 copii care traiau. Se alimentau cu apa printr-un sistem de cisterne construit si el in piatra, unde se aduna apa pluviala plus de la niste izvoare. In interiorul casei era ca un fel de gaura in podea sau ca o fantana pe unde coborau galeata jos, in cisterna. Nu toate casele aveau, uneori o imparteau intre mai multi vecini. Am vizitat si niste biserici rupestre, tot asa sapate in stanca, pe acolo printre locuinte. Orasul are si o parte "noua" din secolul XVII-XVIII, foarte frumoasa si ea. Plus partea din sec XX pe care nu am vizitat-o.
In a 3-a zi am vizitat 2 orasele pe malul marii, Polignano a mare si Trani. O sa vedeti poze. La 18:30 am pornit-o cu masinuta spre aeroport si drumul inapoi a decurs fara peripetii. Masina a fost un Fiat Punto - am incaput cam la limita in ea 5 persoane, troller-ul si caruciorul, dar am incaput. Se simtea o diferenta fata de Grand Scenic-ul de acasa. Dar a fost foarte bine ca a fost micuta pentru ca am intrat cu ea fara probleme pe stradutele inguste cu sens unic si masini parcate :) din orasele vechi. Si am incaput in locuri de parcare mult mai mici decat cu Scenic-ul. A costat 72 eur + 22 extra asigurarea, deci in total 94 pe 3 zile, nu a fost mult, a meritat cu varf si indesat fata de cat am fi dat pe transportul in comun, iar fara ea nu am fi putut circula atat de mult.
In concluzie a fost foarte frumos, ne0am simtit cu adevarat in concediu. Am profitat de fiecare minut. A fost bine ca am facut un plan bun de acasa, am studiat aproape tot ce se putea, trasee, harti, tot. Ce nu am avut, senzatia de odihna de la sfarsit si de chef de a te reintoarce la treaba, la munca, la programul zinic, pe care o avem dupa un concediu de 10-14 zile.
lavi02 spune:
P.S. Va rog sa nu ma judecati ca am dat si date despre preturi, motivul e pur practic, poate intereseaza pe cineva. Pe mine de obicei ma intereseaza preturile pentru ca la orice excursie/iesire primul lucru estimez bugetul si imi place sa imi fac o idee despre cat costa sa vizitezi o zona sau alta. Daca vi se par nepotrivite le sterg.
Apropo de asta ma bate gandul de o noua iesire la Disneyland Paris la anul, sunt in etapa de adunat informatii despre costuri si nu numai. Daca mai intereseaza pe cineva pot sa fac share.
Inca nu suntem foarte hotarati, abia adun informatii.
Am 2 variante: ori de marti pana duminica si sa stam la DLP de marti pana vineri iar sambata si duminica minimal Paris. A doua varianta e de sambata dimineata pana duminica urmatoare seara, la fel Ma-Vi DLP si in restul zilelor Paris. Stiu ca multe dintre voi ati mai fost la Paris asa ca va cer un sfat: cum e cu copil de 2 ani si 4 luni prin Paris? Merita sa stam mai multe zile sau sa lasam pentru alta data si acum sa ne limitam la turnul Eiffel, putin Luvru si cateva plimbari 2 zile? Apropo de buget, Parisul e scump (casa-masa) si nu stiu cum va fi Ami la 2 ani si 4 luni, poate va fi din tantrum in tantrum.