cum se face couscous

cum se face couscous | Autor: andacos

Link direct la acest mesaj

Ma bag peste subiectul buflei,dar nu mai deschid altul,va intreb doar cous-cous-ul cum il facetzi/pregatitzi?

Dana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Ma bag peste subiectul buflei,dar nu mai deschid altul,va intreb doar cous-cous-ul cum il facetzi/pregatitzi?

Dana


La thermomix il arunc inauntru si cind face beep ma duc si il scot.

Altminteri stiam ca e un vas special pentru asta, e destul de compicat de gatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

hmmm...cristoiu cred ca e o confuzie la mijloc.

cous-cous-ul se prepara foarte simplu(pui supa limpede peste el,dupa ce in prealabil l-ai frecat/sau nu cu ulei d emalsine)ins ape mine ma intereseaza retzete,cu ce il combinatzi,cum?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Ok, scuze. Citisem undeva mai demult cum se face couscous si ji s-a parut asa complicat ca nu am mai incercat, vorbeam din amintiri. Uite o reteta pe care o maninca fii-mea ... Care altfel e greu de convins http://www.cbc.ca/inthekitchen/mobile/touch/blog/2012/01/couscous-with-pistachios-almonds-and-apricots.html

In rest eu il combin cu diverse vegetale, ce se intima sa am prin frigider. Cam ca pizza, un fel de left over food.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

combinat cu legume sau pui si iaurt.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

combinat cu legume sau pui si iaurt.


Finn Constantine 15.10.2009 si Euan Tudor 04.05.2012


Retzeta????

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Phua cristoiu,aia da mincare de domnisoare!

Eu am doi barbatzi acasa,trebuie mai consistent.

Eu am descoperit cous-cous-ul de curind,am citit despre el,am preparat diverse retzete si mai ales...am improvizat!

Vineri am facut cous-cous cu...carne tocata,ceapa,zuchinni si ciuperci.
Dar va rog s anu ridetzi de cous-cous-ul meu...ca va spun cu mina pe inima ca a fost bun tare.

Vreau insa retzete probate si mai ales de la specialiste daca s epoate,ceva fete de prin tzarile arabe-Africa.

Deci va rog...trecetzi la ...cous-cous-eala!!!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianama spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Phua cristoiu,aia da mincare de domnisoare!

Eu am doi barbatzi acasa,trebuie mai consistent.

Eu am descoperit cous-cous-ul de curind,am citit despre el,am preparat diverse retzete si mai ales...am improvizat!

Vineri am facut cous-cous cu...carne tocata,ceapa,zuchinni si ciuperci.
Dar va rog s anu ridetzi de cous-cous-ul meu...ca va spun cu mina pe inima ca a fost bun tare.

Vreau insa retzete probate si mai ales de la specialiste daca s epoate,ceva fete de prin tzarile arabe-Africa.

Deci va rog...trecetzi la ...cous-cous-eala!!!

Dana

retzeta please

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Suna bine cous-cousul tau! Vreau si eu reteta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Cu placere,doar ca repet nu e o retzeta de undeva...am imbinat in functzie de cum mi-a sunat mie bine.

Deci am avut 750 g de cous-cous,pe care l-am inmuiat cu 1,5 l de supa de pui!(da...concentrat de supa d epui)

Am pus la prajit vreo 0,500 kg de carne tocata (amestec vita si porc),am prajit bine si am adaugat citeva cepe(dar erau ciutze rau...)taiate pestisor.(dupa gustul meu de carnivoraar mai fi trebuit ceva carne tocata,cred ca data viitoare am s apun 1kg)

Separat am taiat zuchinii si i-am pus in tigaie la piropiut,cu capac deasupra,deci mai mult inabusitzi decit parjitzi...citeva minute.

la fel am procedat si cu ciupercile,tot 0,500 kg,le-am inabusit mai mult decit prajit.

carnea tocata,zuchini si ciupericle le-am pus peste cous-cous-ul inmuiat,am amestecat bine ...et voila cous-cous-ul meu.

De data asta mi s-a muiat mult mai mult decit trebuia cous-cous-ul,alte datzi am avut de la alta firma si parca a fost mai ok.

Atentzie la sare,eu am pus un praf de sare la fiecare ingredient si deja spre seara(am pregatit-o la prinz)era putzin sarata.

Am mai facut cous-cous cu shrims(foarte bun,preferata mea alaturi de cea cu carne tocata)si cu conserva de ton...dra n-am fost asa incintata.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mie si lui fii mio,ne place tare,sotzul nu e incintata deloc ,spune ca e prea uscat(desi ma facut cu rosii proaspete si catsravetzi)...asa ca astept retzetele voastre!

Dana

Mergi la inceput