Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #6#
Raspunsuri - Pagina 18
laurika1982 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mena1906
alaptat exclusiv, luna trecuta i-am facut vaccinul pt rotavirus... de perfect - Gabriel 15-12-2012-cea mai importanta zi din viata mea |
e sigur asta?ca si al meu facea cu firisoare de sange si se pare ca pana la urma e alergia la proteina din laptele de vaca.in 3 saptamani nu a luat niciun gram si abia de cateva zile a inceput sa-si revina.acum eu am interzis la orice contine lapte
FEtele, sanataote la bolnaviori!!
EU una nu prea am cum s aintru fiindca acummsuntem in perioada de recuperare...hai ca trec toate,savedeti cand or fi puii mai mari ce frumos o sa fie..vn alte griji
mena1906 spune:
Am avut botezul. A iesit totul dupa sufletul nostru, puiul a fost cuminte, treaz, vesel. Dimineata a facut de 2 ori diaree (scaun ffff apos cu sange)apoi a inceput kk sa se "intareasca" . Are gaze si da basinute dar nu vomita, nu e deshidratat, nu face febra, accepta mediamentatia, mananca ca de obicei. Mi se pare f palid si cred ca cu oczia bolii i-a scazut hb mai mult...
mena1906 spune:
Laurika, altceva nu cred ca e... Adica cu o seara inainte am mancat telemea dar nu e prima data cand consum lactate in timpul alaptarii
pyaoliang spune:
Insanatosire grabnica bolnaviorilor...of, ce greu e cand auzi de pui asa mici cu probleme...Sa se rezolve repede!
Angelique, bine ca sunteti pe drumul cel bun! mamico si puiul viteaz!
Mena, sa va traiasca crestinul dulce. Ma bucur ca botezul a iesit bine si ca Gabriel se simte mai bine!
Bubu, ne-ai pus pe ganduri...sunteti bine???
Onutz, ce spui tu acolo? Lu scoate vocalize? Cred ca va topiti de dragul lui! Si Victor rade uneori in hohote, dar mai mult la tati...De zambit da, imi zambeste...i se lumineaza toata fata, si lui si mie...cand il vad asa hlizit.
Noi cred ca avem un soi de intoleranta la lactoza...sau nu stiu ce sa mai zic, nu pot sa ma pronunt fara analize dar, saptamana trecuta n-am prea mancat lactate, doar putina branza, insa ieri am baut o cana mare de lapte...iar azi, pana la ora 12 a facut deja 3 scaune, mai moi decat de obicei (abia ce se reglase cat de cat- avea 3-4 scaune/zi) si, in plus, cu mucus...ultima data mai verzui, asa...Nu a facut cu sange, dar mucusul ala nu-mi place. Oare e posibil sa se dezvolte o intoleranta la lactoza dupa 3 luni de alaptat exclusiv...Adica, eu am consumat lactate inca de la inceput, iaurturi la greu, lapte...si nu a avut nimic pana acum...
Acum am scos lactatele din alimentatie, de tot...sa vedem cum va fi...
A luat insa bine in greutate, ma rog...mai bine decat in ultima perioada, am ajuns si noi la 6.6 kg, la 3 luni si jumatate :-)
Va , o saptamana buna si usoara.
angelique_19 spune:
Pya nici eu nu mai pap lactate,ou si carne de vita pt ca Stefanpe langa bacteria nenorocita e banuit ca are intoleranta la proteina din laptele de vaca.Mi s a spus ca nu au cum sa vada daca are sau nu trebuie sa ma nu mai pap eu nimic ce contine lapte nici macar de capra sau soia.Stefanut are cam 4 sau 5 scaune si contin si mucus.Dupa ce renunti la lactat in vreo 3 saptamani se vad rezultatele.Poate iti mai spune ceva laurika ca noi am avut si alte probleme si nu poti compara.Vb si cu pediatrul lui Victor.
Mena ma bucur ca runteti mai bine,sa va traiasca micul crestin.
angiuta spune:
Buna dimineata!
La noi a venit iarasi iarna, ieri a fost V la sanius .
mena eu am citit ca intoleranta la lactoza se poate manifesta si prin scaune diareice.
In alta ordine de idei: moasa cu care fac gimnastica aia de recuperare dupa nastere face si un curs de diversificare. O sa ma inscriu si eu.
Ce ne-a zis este ca diversificarea se incepe cel mai devreme la sfarsitul lunei a4a de viata si cel mai tarziu la sfarsitul lunei a7a. A argumentat ca abia din a5a luna sistemul digestiv al bebelusului e suficient de maturizat iar dupa 7 luni laptele matern nu-i mai poate acoperi toate nevoile. Deci la cei pe lapte praf luna 5-6 iar cei alaptati 6-7. Important e ca copilul sa arate interes pentru mancare atunci cand se incepe diversificarea.
Ne-a mai zis ca daca copilul este diversificat cum trebuie dupa un an ar trebui sa poata manca impreuna cu parinti (ce manana si ei) cu conditia sa nu fie prea condimentat. Cand ma gandesc ca eu pana aproape la 2 ani i-am gatit lui V separat...
Mai multe o sa va povestesc cand voi face cursul respectiv, nu stiu exact cand exact, sper sa aflu joi.
Cellena spune:
Fetelor, sunt ingrijorata. Ema nu a urinat deloc toata noaptea. Aseara a mancat dupa baita cam o ora, ca de obicei, a adormit pe la 11 si pentru prima data s- a mai trezit abia la 6 ca sa manance. La 6 am pipait-o si nu parea plin pampersul, asa ca nu l-am schimbat ca sa n-o trezesc de tot, iar acum cand i l-am scos era foarte usor. Ori nu a urinat deloc, ori a urinat insesizabil de putin. Vi s-a mai intamplat? Ieri a fost si destul de maraita (nu exagerat, dar era cam prost dispusa), dar am pus treaba asta pe seama unui eventual puseu de crestere sau unor noi achizitii (mi s-a parut ca incearca timid sa intinda mana catre jucarii). Ce ziceti?
Mami de strumf Ema (14.12.12)
www.facebook.com/VandaDesigns" target="_blank">Creatiile mele
Cellena spune:
Update:
In schimb acum l-a umplut cu de toate in 5 minute. Nu a parut sa aiba niciun disconfort la urinare si e la fel de vesela si zambareata ca in fiecare dimineata.
Mami de strumf Ema (14.12.12)
www.facebook.com/VandaDesigns" target="_blank">Creatiile mele
Mami_de2 spune:
Eu am mai citit ca enterocolita se poate face si daca mama mananca ceva naspa..ori stricat fara sa isi dea seama ori nu stiu...
* pt prima data de cand am nascut am mancat mititei ieri.. vai eu sunt topita dupa mici..as manca non stop desi nu-s ff ok :)) dar deh, slabiciunea mea;))) si am mancat si cvateva sarmale cu foi d evarza..se pare ca Ivan nu are nimic... asadar zilele astea fac si o varza acra calita cu mamaliguta...imi fortez nitel norocul sa vedem ce reactie o sa aibe ..poate nu va avea :))
ps: azi am facut si eu ghimbir ras su miere si lamaie intr-un pahar mare de apa...pt imunitatea mea..sa nu mai racesc.... si yaccc nu am putut bea deloc..e ff iute de la ghimbirul ala... ma las pagubasa..in plus l-as bea cu ochii stransi daca as sti ca nu afecteaza lactatia, dar tocmai am citit ca nu e indicat in alaptare..probabil datorita gustulkui..cine stie..
De 3 zile iau si eu Capsule de schinduff de la Favisan.. ori e efectul Placebo ori nu stiu, dar sunt ff multumita, am dat un refresh ff frumos lapticului! iar tasnesc sanii ca artezienele, asa ca vi le recomand!
angiuta spune:
mami incearca fara apa ghimbirul ala..doar asa ghimbir razuit cu miere si putina zeama de lamaie...eu asa iau cand sunt racita...cam 3 lingurite pe zi.