Intrebare pentru mamicile din Constanta,

Intrebare pentru mamicile din Constanta, | Autor: Picky_toto

Link direct la acest mesaj

In cateva luni ne reintoarcem in tara(Constanta), speram noi definitiv, si as dori sa gasesc un pediatru bun ptr cele doua fetite ale noastre. Asa ca mi-ar prinde bine cateva inforamtii despre pediatrii pe care-i cunoasteti acolo. Multumesc .

ps: nu am stiut exact unde sa scriu, asa ca daca subiectul va fi mutat, as dori sa stiu unde, ca sa-l gasesc .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

de ce cauti pediatru si nu medic de familie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Citat:
citat din mesajul lui kim222

de ce cauti pediatru si nu medic de familie?

Voi cauta in timp si un medic de familie, dar deocamdata caut un pediatru. Aici asa am, pediatru e ptr copii iar medicul de familie e ptr noi, parintii. Si asa as prefera sa am si acolo. Dar daca cunosti un medic bun de familie care e f atent cu copii, si esti multumita de el, nu strica sa-i dai cateva inforatii despre el. Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Asa am avut si eu in USA dar aici este un pic diferit .Pentru a beneficia de consult gratuit si reteta compensata trebuie ca pediatrul sa aiba contract cu CJAS . In general pediatrii lucreaza in spital si unii dintre ei au si cabinetul lor ,unde trebuie sa mergi cu copilul.Acest cabinet poate avea relatie contractuala cu CJAS sau nu. In acest caz daca nu are si multi nu au, vei plati consultul si nu vei beneficia de reteta compensata sau gratuita. Cei care au in general contract cu CJAS , nu merg si la spital si din acestia nu cunosc. Eu iti pot recomanda numai dintre cei care lucreaza in spital sau cei care dau consultatii contra cost.
Exista in schimb medicii de familie care au pe lista si copii.
Ce varsta au copiii tai? Au probleme de sanatate(boli cronice) sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIF_pif spune:

Noi avem o doctorita de familie care se poarta f frumos cu copiii, raspunde si la tel, nu da antibiotic daca nu e cazul, cabinetul este in zona Inel II - Marvimex, daca stii unde e. Este medic generalist, nu pediatru, dar are experienta cu copiii - Baditoniu Florentina .
Poti sa mergi la o vizita preliminara cand veniti. Daca te intereseaza iti las nr de la cabinet.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kim222

Asa am avut si eu in USA dar aici este un pic diferit .Pentru a beneficia de consult gratuit si reteta compensata trebuie ca pediatrul sa aiba contract cu CJAS . In general pediatrii lucreaza in spital si unii dintre ei au si cabinetul lor ,unde trebuie sa mergi cu copilul.Acest cabinet poate avea relatie contractuala cu CJAS sau nu. In acest caz daca nu are si multi nu au, vei plati consultul si nu vei beneficia de reteta compensata sau gratuita. Cei care au in general contract cu CJAS , nu merg si la spital si din acestia nu cunosc. Eu iti pot recomanda numai dintre cei care lucreaza in spital sau cei care dau consultatii contra cost.
Exista in schimb medicii de familie care au pe lista si copii.
Ce varsta au copiii tai? Au probleme de sanatate(boli cronice) sau nu?

Kim nu-i o problema nici cei contra cost, ideea e sa am la cine sa apelez la inceput pana incep sa invat ce si cum mai e pe acolo. Apoi vom vedea noi la cine ne oprim. Uite chiar nu stiam ca asa sta treaba cu medicii. E scumpa o consultatie? Am fost asta vara la o doctorita de familie (ptr chestii homeopate..) si am platit 60 lei/consultatie/copil. e mult? Aici platesc 32 euro la pediatru, dintre care o parte din bani imi sunt returnati prin casa de asigurari.

Iar la urgente, daca e cazul cu copii, trebuie sa ma duc numai la spitalul judetean? Stiu ca s-au facut si alte clinici private.. dar nu stiu nimic despre ele...
De ex am tot citit ca daca o mamica merge cu copilul la urgente, si copilul are febra mare, i se administreaza novocalmin/algocalmin, iar eu nu sunt ptr, copiilor mei nu li s-a dat niciodata algocalmin si as prefera ca nici in tara sa nu li se dea. Pot refuza acest tratament, fie si la urgente? Intreb de urgente, ptr ca am avut neplacerea de cateva ori sa mergem acolo cu fetele.

Copilele implinesc in curand 2 si respectiv 4 ani si nu au boli cronice. Ce au avut, mai ales cea mare, au fost viroze destul de dese.

Multumesc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui PIF_pif

Noi avem o doctorita de familie care se poarta f frumos cu copiii, raspunde si la tel, nu da antibiotic daca nu e cazul, cabinetul este in zona Inel II - Marvimex, daca stii unde e. Este medic generalist, nu pediatru, dar are experienta cu copiii - Baditoniu Florentina .
Poti sa mergi la o vizita preliminara cand veniti. Daca te intereseaza iti las nr de la cabinet.

de

Pif da stiu unde-i marvimex. Ai putea te rog sa-mi dai adresa exacta a cabinetului si nr de tele pe pm, sa-mi notez in agenda. Multumesc

Mergi la inceput

Pentru urgente mai poti merge si la clinicile Isis, Regina Maria, Iowemed, Homeomed, gasesti numerele pe net. Noi din fericire n-am ajuns acolo, dar daca am avea pb nu as merge la spital, ci la Isis sau Regina Maria.
Nr de la cabinet de la dr Baditoniu il pot da si aici, e nr de fix: 0241623322 , adresa nu stiu sa ti-o zic, o sa te indrume asistenta mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

picky, iti scriu pe privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Iti trebuie MF ptr copii si un MF ptr adulti. E bine sa mai ai cunoscut si un medic pediatru, dar acesta nu-ti va da retete compensate, acestea trebuie transcrise de MF. Iar vaccinurile, daca este cazul, tot MF le face.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Noi avem medic de familie pt toata familia, adica si pt noi si pt copil. Ar fi prea complicat sa avem 2 MF.

Mergi la inceput