Portocale de ghiveci
Acum cativa ani am cumparat un portocal de ghiveci. Anul asta, spre surprinderea noastra, s-a umplu de flori si a facut o gramada de fructe (desi e cam fragil saracul, cred ca are vreo 20 de fructe si vad ca au inceput sa ii apara din nou flori). Fiica-mea e foarte mandra si abia asteapta sa manance din ele (e la ea in camera, ea are grija de el).intrebarea e, sunt bune de mancat? Deja vreo 5 au inceput sa se faca portocalii (sunt cam ca niste corcoduse de mari). Am auzit ca ar fi foarte acre, chiar si coapte. Ce putem face cu ele?
Raspunsuri
roxanaz spune:
daca-s asa de acre..... nu stiu ce puteti manca din ele.
eu am reteta de jeleu - sucul de la portocale, zahar si gelatina. nu fel de .. gummy bears. poate faceti asa ceva?
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz daca-s asa de acre..... nu stiu ce puteti manca din ele. eu am reteta de jeleu - sucul de la portocale, zahar si gelatina. nu fel de .. gummy bears. poate faceti asa ceva? |
lavi02 spune:
Din ce stiu eu numai portocalii altoiti, din livezi, au portocale dulci. Cei care sunt pe strazi prin Spania, Italia si alte tari de soare pline :) sunt nealtoiti si se afla acolo in scop decorativ. Despre cei de la ghiveci nu stiu in ce categorie se afla dar te-as ruga sa ne spui cand desfaceri prima portocala .
De unde aveti ghiveciul?
Natasa spune:
Sigur nu e mandarin? :) De portocale nu stiu, dar mandarinele din pomisorii astia din florarii sunt bune de acrit ceaiul. Daca si portocalele voastre sunt la fel, numiti-le lamai si gata, sunt sigur comestibile.
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Sigur nu e mandarin? :) De portocale nu stiu, dar mandarinele din pomisorii astia din florarii sunt bune de acrit ceaiul. Daca si portocalele voastre sunt la fel, numiti-le lamai si gata, sunt sigur comestibile. |
roxanaz spune:
ralucuta:
storci portocalele si masori cat suc ai. il indulcesti dupa gust ca nu are rost sa zic acum cat zahar sa pui, daca-s acre . incalzesti pe foc, cand e lichidul cald (nu e musai sa fiarba) bine si zaharul topit, se pune apoi cam 60g de unt, iar dupa ce e incorporat si topit adaugi 2 folii de gelatina la 500ml de suc.
pui intr-o tava intinsa (sau rotunda, cum vreti) folie de hartie pergament, unsa pe ambele parti cu unt sau ulei, torni gelatina. lasi sa se intareasca, tai patratele si daca vrei dati prin zahar tos. sau taiati cu forme diferite.
Roxana
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz ralucuta: storci portocalele si masori cat suc ai. il indulcesti dupa gust ca nu are rost sa zic acum cat zahar sa pui, daca-s acre . incalzesti pe foc, cand e lichidul cald (nu e musai sa fiarba) bine si zaharul topit, se pune apoi cam 60g de unt, iar dupa ce e incorporat si topit adaugi 2 folii de gelatina la 500ml de suc. pui intr-o tava intinsa (sau rotunda, cum vreti) folie de hartie pergament, unsa pe ambele parti cu unt sau ulei, torni gelatina. lasi sa se intareasca, tai patratele si daca vrei dati prin zahar tos. sau taiati cu forme diferite.Roxana |
roxanaz spune:
e ok un plioculet. foile sunt tot acolo unde e si gelatina, eu am de la RUF. doar ca cea din plicuri o incalzesti inainte, stii procedeul. foile doar le inmoi in apa rece si apoi se dizolva in lichidul cald. e doar o chestie de comoditate