Dereglari de somn ale bebelusului

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Nu esti tu defecta Irina, defecti sunt pediatrii care recomanda asemenea aberatii si mamele care dintr-un egoism feroce, ca sa poata dormi bine noaptea isi priveaza nou nascutii de un drept fundamental. Ce mama naibii, ca nu vorbim de alaptat la cerere de 2 ani, ci de primele 3-4 luni de viata cind oricum asta este jobul tau de mama, asta e singura activitate care primeaza, grija pentru bebelus. Dupa aia poti sa ii faci si program, poti sa il culci cu tine sau singur din prima clipa de viata, poti sa il tii la 30 de grade sau la 18 noaptea, dar sa ii dai apa cind el are nevoie de lapte este o cruzime extrema. faptul ca Izabela nici macar nu se gindeste ca poate, macar poate, a gresit ... Macar de ar avea decenta sa se mai informeze putin, nu de aici, ca nu ne crede pe noi, cica suntem AP si sa nu mai dea sfaturi de genul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

citesc topicul asta de la prima pagina si uite asa imi ies ochii din cap

sunt... fara cuvinte... pe bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cafea spune:

Am citit subiectul si replicile, dar nu o sa intru in polemica, desi sunt total impotriva privarii de lapte noaptea la 5 saptamani. Este ideea invechita si preconceputa ca bebelusii ne "manipuleaza", invata ca li se raspunde la plans, etc. Dar creierul unui bebelus nu este suficient de dezvoltat ca sa "manipuleze", si chiar daca instinctiv isi da seama ca degeaba plange, nu inseamna ca e bine. Ok, e mult mai usor pt parinti, dar nu asta e ideea.

Carmen, te inteleg ce vrei sa spui cu obiceiurile de somn, dar in acelasi timp nu cred ca este realist sa te astepti la somn neintrerupt in primele 18 luni de viata. Vorbesc ca mama unui baietel de 2 ani care acum prefera patul lui, se duce in sus pe scari si spune "nani", cu ursuletul in brate, desi aproape un an am dormit cu el in pat. Lui i-a placut mult sa ii cant cat adormea, asa ca pe la un an il adormeam in patutul lui, mangaindu-l si cantand. Apoi, cand a inceput sa adoarma mai usor, il mangaiam si mai luam uneori mana de pe el, si tot asa, pana a inceput sa adorma singur. Am vazut ca citesti in engleza, da un google dupa "gradual withdrawal".

Eu cred, desi am numai un copil, ca asta a venit cu varsta - la un an era mai "pregatit" sa doarma singur decat la 9 luni, se culca vesel si se trezeste razand acum, mananca la vreo ora dupa ce se trezeste, desi cand era bebelus isi cerea biberonul primul lucru. Te inteleg ca nu vrei sa il inveti sa adoarma la san, dar daca il lasi sa si suga sa adoarma, si mai incerci din cand in cand sa il pui si in patutul lui cred ca o sa fie ok. Bebelusului ii face tare bine sa te simta aproape, ce placere mai mare decat sa adoarma in bratele tale, alintat? Independenta se va dezvolta cu timpul, si cu cat e mai atasat acum, cu atat va fi mai independent, nu invers. In primii doi ani nu cred ca e timpul pentru independenta.

Te inteleg si cu lipsa de somn, si eu si sotul mergem la munca de cand avea bebe 9 luni, si am fost atat de obositi incat faceam cu schimbul sa dormim cu el jumatate de noapte, de la 8-9 luni pana cand nu s-a mai trezit noaptea. Pe mine m-a ajutat mult sa citesc si despre regresiile de somn, cauta pe google "sleep regressions".

Sper sa te ajute ce am scris. E tare grea lipsa de somn, dar trece, in experienta mea primul an, cel putin, e vorba de supravietuire cand vine vorba de somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui izabela88

teoria:de la 10 seara pana la 6 dimineata nu se da lapte.
practica: in prima saptamana,evident,s-a trezit de 2 ori pe noapte si ii dadeam ceai.bea destul de mult,uneori mai protesta


Cred ca iti dai seama ca ai reusit sa ne faci sa ni se chirceasca sufletul de mila bebelusului tau Esti o femeie tanara, faci parte din generatia care a crescut cu calculatorul, cu netul sub nas, scolita pari, nu pot sa cred ca n-ai avut timp in alea 9 luni de sarcina sa cauti informatii pertinente despre nou-nascuti, despre cat rau poate sa faca ceaiul la copii atat de mici, ce inseamna sa inlocuiesti laptele cu acea zeama chioara dulceaga etc. In era informatiei tu ai preferat sa te iei dupa cartea lui nea' Capraru, pun pariu ca prima editie, facuta pentru mamele din comunism care trebuiau sa se intoarca dupa 3 luni la munca- dar si alea stiau ca la 5 saptamani copilul trebuie sa suga noaptea, nu sa-i umfli burta cu ceai)
In fine, trenul e pierdut pentru fiica ta, dar te rugam sa-ti revizuiesti sursele daca, atat de tanara fiind, te vei gandi sa mai faci un copil. Si lasa-ti instinctul matern sa iasa la suprafata, nu-l mai suprima din cauza ca a trebuit sa-ti cresti sora copil fiind si ai prins o oarecare aversiune fata de bebelusi, chiar daca nu poti sa recunosti asta nici fata de tine:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Carti, net, nu exista nici o scuza in ziua de azi.
Si mai mult decat carti si net este instinctul de mama, instinctul de animal.
Pai hai sa ne uitam in jurul nostru la catelele cu pui, la matzele cu pisoi. Pana la 6 saptamani mama aproape nu pleaca de langa pui. Sug aia non stop, cand au chef, se mufeaza. Eu nu am vazut catea sau pisica sa isi dea puii mici la o parte ca nu e acuma ora de masa.
Cu somnul la fel. Adorm puii cu tzatza in gura, ghemuiti la caldurica langa mama. E instinctul de securitate, sa fie cald si ocrotit.

As recomanda o carte: In umbra omului de Janne Goodall. Este vorba de un studiu intins pe foarte multi ani, facut pe cimpanzei. La un moment dat studiaza comportamentul mai multor mame. Puii celor care sunt foarte grijulii si mamoase se dezvolta armonios, siguri pe ei, devin independenti mai devreme. Puii mamelor indiferente sau mai reci, sunt permanent terorizati de frica ca mama pleaca si ii lasa. Sunt efectiv lipiti de ea si nu pot interactiona normal cu ceilalti.
La un moment dat chiar spune, ca au ajutat foarte mult aceste studii la intelegerea comportamentului copiilor umani.
Nu ar strica sa fie citita. Macar asa ca fapt divers. E micuta, scrisa placut, se citeste usor si repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Cred ca e si mai mult de atat, mai mult decat ce a citit sau nu a citit sau de faptul ca si-a ingrijit sora, cred ca tot asa a fost si ea crescuta, aruncata pe la bunici sau oricine altcineva a fost disponibil in timp ce parintii isi vedeau de treburile lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

larasarit cu atat mai mult, daca persoana in cauza a fost crescuta asa, atunci ar trebui ca pentru copilul ei sa isi doreasca ceva mai mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

In alta ordine de idei, pe orice parte ai lua-o. E logic, un bebelus are nevoi primare. Pentru el foamea si setea sunt vitale. Prezenta mamei este vitala.
Este proaspat aruncat intr-o lume despre care nu stie nimic. Nu poate face nimic sa isi imbunatateasca viata, nu poate fi decat la mana celor din jur.
Cum sa lasi un copil de 5 saptamani nemancat atatea ore????
Si fiziologic daca o iei, laptele ala se digera in 3-4 ore, ii pleaca din stomac in 3-4 ore. Dupa care stomacul lui e gooooooooool, si lui i se face foame. Creste secretia de suc gastric, ca normal ar fi sa manance, bietul, si i se da ce? Un mare ignore. Dormi, ca ma deranjezi cu pretentiile tale absurde. Cum sa tii un nou nascut nemancat de la 10 seara la 6 dimineata? Adica vreme de 8 ore??
Si cu somnul. Ce mare chestie ca adoarme mancand? Eu o spalam, puneam in patut, biberonul... tzocaia de mai mare dragul si i se inchideau ochisorii... Doamne cat de drag imi era de ea si cat as fi vrut sa o pot hrani tinand-o in brate, dar nu se putea, ca varsa tot la cea mai mica miscare.
Probabil ca se alesese cu o gastrita, ceva in cele 4 luni petrecute in spital ca se aplica acelasi principiu. Seara se inchide usa si la revedere. Foame peste noapte? Ghinion!
Si cat s-a chinuit mititica pana am reparat-o...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Astea sunt perioade scurte, 2-3 ani, de trezit noaptea... e nimic.
Cresc si uiti.
Am avut si noi perioade de se trezea nu o data, de doua ori, ci de mult mai multe ori. Asa, si?
Faceam cu randul cu sotul.
Nu ne-a ajutat nimeni, mergem la servici, si mai stam si la casa la curte, nah.
Perioada asta cu trezitul noaptea trece. Important e sa ii fie copilului bine si sa se simta in siguranta.
Voua nu va e sete noaptea, uneori? Nu va mai treziti sa beti o gura de apa, sa faceti un pp? Diferenta e ca voi va puteti lua singure si nu trebuie sa treziti pe nimeni pentru asta. Ei nu pot. Inca.

Pai ma sculam la 2 noaptea sa scot cainii afara, daca vroiau la pp si nu mi se parea un capat de tara, cum nu m-as scula sa dau un biberon la copil??


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

nu am avut nicodata bona de trei ori m a ajutat cineva la curatenie de Paste si de Craciun cand erau foarte mici
am lasat o odata pe fata la o prietena jumate de zi pentru ca m- au internat pt analize la baiat cand avea el 6 luni si trei ore odata cu soacra mea care vine la noi de doua ori pe an o saptamana .

Mergi la inceput