Dereglari de somn ale bebelusului

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alyx spune:


La multe dintre sedintele ci parintii de la gradinita, ni s-a explicat, in repetate randuri, ca mai importanta decat cantitatea timpului acordat copilului este calitatea timpului acordat.
Degeaba stam cu copilul 10 sau 15 ore pe zi, daca suntem mult prea obosite,epuizate, pentru a ne mai putea juca cu ei, pentru a mai putea fi atente la nevoilelor reale,la jocul lor.
Degeaba dorm cu copilul in pat daca din cauza ca nu ma odihnesc, a doua zi nu sunt in forma necesara pentru a ma bucura de timpul petrecut cu el. In final, nu-i fac nici un bine copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Maria Cris probabil nu ai auzit de mame care isi lasa bebelusul sa planga sa se invete in camera lui sau in patutul lui...Din punctul meu de vedere copiii aia sunt fortati sa faca ceva, nu li s-au oferit alternative. Alternative ii oferi cand il intrebi daca doarme cu ursuletul roz sau cu cel albastru si copilul e capabil sa faca o alegere pe care tu o respecti. In schimb eu nu am auzit de mame care isi tin copilul in brate cu forta, sau de bebulusi care se linistesc cand sunt pusi singuri in patutul lor...Poate exista si astfel de cazuri, eu nu am avut parte de asa ceva, am dormit luni de zile cu ei pe piept, apoi au dormit singuri in patuturile lor, au revenit in patul nostru pe la 1an si jumatate si astept sa plece iar in camera lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Alyx, ideal ar fi ca mama sa se odihneasca o data cu bebelusul dar ghici ce... nu poate dormi nici mama la comanda. Asa cum nici bebelusului nu-i iese treaba asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Eu am ajuns sa dorm cu copilul tocmai pentru a avea parte de ceva ore legate de somn. In primul an dormea in patutul lui... dar cum s-a ridicat si a inceput sa se manifeste plangea de cum il puneam in patut. Reuseam sa il adorm in patut dar cand se trezea voia neaparat cu noi, nu mai voia in patut. Dupa multe nopti din astea l-am luat cu mine si situatia s-a imbunatatit simtitor. Reuseam sa-i satisfac nevoile inainte de a se trezi de tot... si uite asa am putut si eu sa dorm 4-5 ore legat.
Asta a fost situatia la noi. Nu exista reteta generala...
Dar daca vine isabela si ne da link cu o doctora ca imi spune sa-i dau lapte praf (de o anumita marca, evident!) in completarea sanului (????!!!) ca sa doarma mai bine... e clar ca avem valori diferite.

A.... am incercat si eu diverse variante doar doar mi-o usura munca. Se trezea noaptea ptr 2-3 biberoane (dupa intarcare, dupa un an). I-am inlocuit cu apa/ceai. O vreme scurta a mers desi se vedea clar ca nu e multumit. Adormea. Cand a inceput sa vorbeasca mi-l dadea si-mi spunea clar ca vrea lapte, nu apa. Pentru mine a fost o lectie sa fiu mai atenta la nevoile lui...
Acum as vrea sa-l mut in camera lui... dar inca nu e pregatit. Mi-a zis ca el vrea sa iubeasca pe cineva in pat. Sunt frumoase patuturile cu masina... dar nu incape si mami in ele :d. Poate o sa plece de plansetele bebelului.. desi nu cred.
Daca si al doilea sta asa prost cu somnul, il voi lua mult mai repede cu mine in pat...

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Alyx, ideal ar fi ca mama sa se odihneasca o data cu bebelusul dar ghici ce... nu poate dormi nici mama la comanda. Asa cum nici bebelusului nu-i iese treaba asta.

Mami de: baietel & fetita



Dar cine a vorbit de dormitul bebelusului la comanda?

Da,ideal asa ar fi, sa se odihneasca si mama in acelasi timpcu bebelusul. Doar ca din diferite motive,acest lucru nu este posibil mereu.

Totusi nu am inteles ce ai vrut sa spui, asa ca te rog sa detaliezi un pic.Ma gandesc ca imi scapa mie ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Una peste alta, parerea mea proprie si personala este ca un copil nu se trezese noaptea si cauta apropierea parintelui, in speta a mamei fiindca are proaste obiceiuri. Ai mei de cate ori au avut perioade din astea s-a dovedit ca erau justificate, foarte justificate: dinti, viroze, enterocolite, dureri de te miri ce ( asta a inceput sa-mi spuna fata cand a crescut, ca o doare urechea, sau capul, sau picioarele- cu durerea asta de picioare ne mai confruntam din cand in cand, cred eu ca este febra musculara).

Da, m-a intristat un mesaj, de la alt subiect, tot pe mine personal, altii poate au alte motive de tristete, cand o mama ( nu stiu care, nu retin deobicei ) spunea ca la culcare duce copilul in camera, ii da jucaria de plus, il pupa, stinge lumina si gata. Stiu copii care isi iau paturica in brate la 2 ani si se culca, singuri, la fel pe mine ma intristeaza si asta...fiindca, fara supararea, aceasta a fost alternativa care li s-a impus! ( nu discut aici de jucaria de plus preferata ci de obiectele de atasament - la fel aici sunt subiectiva, ca pestetot de altfel- ai mei nu au avut niciunul asa ceva, asta nu inseamna ca ele nu exista, mai interesant ar fi de explicat de ce exista)

Imi aduc aminte de o faza, eram destul de mare cand m-au lasat ai mei la niste rude o noapte, oameni dragi mie, seara i-am cerut gazdei sa doarma cu mine , mi-a zis ca ea nu doarme decat cu sotul ei si ca nu a dormit nici cu propriul copil, cu mine nici nu se pune problema "ce vrei sa se supere X" ( in speta sotul)...am avut atunci un sentiment ciudat, acum imi dau seama de ce... Sper sa nu mai existe astfel de temeri in secolul nostru, din partea sotiilor/mamelor ci sa faca ceea ce SIMT ELE.

In alta ordine de idei, m-am gandit ca daca tot ascultam orbeste de pediatrul X, de tanti Y, de ce nu am lua spre analiza macar parerea unui specialist, care din intamplare este femeie cu trei copii. Dar si daca ar fi fost barbat fara copii, eu tot i-as fi citit punctul de vedere, daca se suprapune cu ceea ce simt eu cu atat mai mult...si da, am intalnit barbati, fara copii care vedeau lucrurile mult mai firesc decat le vad multe mame ( in general ma refer) , poate tocmai fiindca erau mai detasati...stiti voi, de multe ori nu mai vedem padurea de copaci si asta se poate intampla si din postura de parinte!

Ela, si eu ma gandesc acum, la al doilea "daca as fi avut mintea de acum, daca as fi privit lucrurile relaxat, asa cum le vad acum, daca...daca..."!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

paulinio, a mea a plecat de la plansetele bebelului, l-a luat si pe taica-sau cu ea :D, avea 4 ani si mi-a zis "Mami, bebelusul asta m-a trezit de saptispe ori azi noapte, ma duc in camera mea", apoi am revenit in formatie de 3 cand ne-am mutat, acum doarme singura in camera ei de o saptamana...sa vedem cat o tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

dar de glucoza data nou nascutilor in spital,imediat dupa nastere nu a auzit nimeni??? sau apa data cu lingurita dupa fiecare baitza(sfat de la soacra)?
in legatura cu ceaiul,indiferent de care,dat bebelusilor de catre asistente,nu cred ca spitalul in cauza e singurul din tara.cel putin,in spitalul "700" din tg-jiu,stiu sigur ca se da ceai la copii(o prietena a nascut acolo).
inca nu stiu cum e afectat un bebelus de pana la 4 luni de lichide(ceai,apa)...poate ma lamuriti si la urmatorii le evit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui izabela88

dar de glucoza data nou nascutilor in spital,imediat dupa nastere nu a auzit nimeni??? sau apa data cu lingurita dupa fiecare baitza(sfat de la soacra)?
in legatura cu ceaiul,indiferent de care,dat bebelusilor de catre asistente,nu cred ca spitalul in cauza e singurul din tara.cel putin,in spitalul "700" din tg-jiu,stiu sigur ca se da ceai la copii(o prietena a nascut acolo).
inca nu stiu cum e afectat un bebelus de pana la 4 luni de lichide(ceai,apa)...poate ma lamuriti si la urmatorii le evit.



Mai, nu stiu cum sau daca sunt afectati bebelusii. Stiu ca doctorita mea de familia mi-a spus, cand era copilul meu bebelus, ca potrivit recomandarilor OMS, pana la 4 luni nu este necesar sa dai apa, ceai sau alte lichide bebelusului, cu exceptia laptelui,pentru ca bebelusul isi asigura hidratarea necesara prin lapte.
Totusi,tot doctorita mea spunea ca in cazulcopiilor alaptati artificial,uneori este necesar sa li se dea beblusilor si alte lichide. Acuma,din cate tin eu minte, cred ca al meu avea vreo luna si ceva cand i-am dat baby drink,pentru ca imi era mila de el cand avea dureri de la colici (slava domnului ca lanoi a durat putin detot aceasta etapa si nici nu a fost foarte violenta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Izabela, stomacelul unui bebe nou nascut e de marimea unei nuci, la 5 saptamani nu e cu mult mai mare. De accea bebelusii mananca atat de des, la 2-3 in primele saptamani dupa nastere, apoi stomacelul facandu-se mai mare, intervalele intre mese se maresc. Laptele matern se digera un pic mai repede decat cel formula, dar nu cu mult mai repede. Deci vorbim de in loc de mese la 2-3 ore, mese la 3-4 max 5 ore, cat timp dureaza sa se goleasca stomacelul. Adica bebe de cateva saptamani alaptat la san se va trezi de 2-3 ori/noapte, cel hranit cu formula probabil de 1-2 ori/noapte - dar asta nu e o regula, fiecare bebe e diferit. In orice caz, ei AU NEVOIE de laptele asta ca sa creasca, ca sa se dezvolte nu doar fizic, ci si din punct de vedere mental.
Bebe isi ia tot ce ii trebuie din lapte. matern sau praf. Dandu-i lui bebe doar apa sau doar ceai ore in sir, tu ii umpli stomacelul ala de marimea unei nuci doar cu apa sau ceai (care nu are proprietatile unice nutritive ale laptelui). Dar stomacelul lui e tot de marimea unei nuci: scotandu-i mesele de noapte, pur si simplu l-ai privat de o cantitate de lapte pe care ar fi consumat-o, si i-ai dat... apa. Bineinteles ca saracul bebe se obisnuieste sa traiasca doar cu ce ii dai, dar imagineaza-ti cum ar fi ca in loc de 3 mese pe zi si 2 gustari sa traiesti mancand doar 2 mese pe zi (dimineata si la pranz) si atat, in rest band...apa/ceai. E clar ca poti trai, e clar ca dupa o bucata de vreme te obisnuiesti cu senzatia de foame in alea 12 ore cand nu consumi nimic (doar apa si "ceiut", care contine zahar si ...ce o mai contine,apropos, baby drink are o multime de chimicale), clar ca nu vei pune in greutate, ba mai mult... mai dai jos si vreo cateva kile daca o sa continui asa mai mult timp... dar asta e ce doresti pentru bebele tau? Sa-l tii la regim din saptamana 5, sa-l tii cu burtica goala noaptea (din punct de vedere nutritional, apa e doar apa), sa-l privezi TU de o cantitate de nutrienti de care bebele ARE NEVOIE ca sa creasca?

Dupa ce bebe ajunge la varsta de cateva luni si se introduc si alte alimente, a caror digestie dureaza mai mult, si stomacul este mai mare, intervalul intre mese se mareste, deci se va ajunge natural la o trezire noaptea (nu e o regula, unii bebelusi vor continua sa se trezeasca mai des, altii nu), si apoi la somn neintrerupt. In plus, o parte din substantele nutritive pe care le primeste din lapte le va putea lua din alte alimente Dar asta se face la mai multe lunite de viata, nu la 5 saptamani!!

Dark Bendis 13+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput