Metode de inselat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Uite si de nr 11 stiam, astia de te asasineaza ca devii fotomodel (tu sau copilul, daca ai)
De ex erau unii pe la Pta Romana, pe langa Mc, baieti tineri,care te abordeaza.
M-au abordat si pe mine, ca sa vin cu copilul/copiii (eram cu copiii prin zona) ca ma invita la sediul lor (undeva intr-o cladire din zona, mi-a aratat, au si firma afara) ca sa ne ntroduca intr-un catalog si vom fi cautati pt reclame s.a. Daca am refuzat, mi s-a atras atentia ca nu ma intereseaza viitorul copiilor, ca imi bat joc de ei, ca le retez nu stiu ce sansa... aproape ca m-a si durut sufeltul cum cineva imi spune ca imi bat joc de copii Doamne...
Asta mi s-a parut dubios, insistenta lor si faptul cva greu acceptau un refuz, te tocau de abia scapai de ei. Asa daca doar te intrebau daca vrei, nu batea la ochi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

- NU RASPUNDETI LA SONDAJE FACUTE LA TELEFON SAU LA USA!

Marius, e super c-ai adunat cateva din smecheriile inselatorilor!
Singura exceptie este cu sondajele facute la telefon: in Elvetia (poate si-n alte tari???) este obligatoriu sa raspunzi sondajelor organizate de guvern (ministerul de statistica sau cum se numeste). Se recomanda politicos la telefon si tu trebuie sa raspunzi constiincios tuturor intrebarilor, altfel primesti amenda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Stiu si eu una, incasa de sotul meu!

Pe autostrada in Ungaria, in drum spre Romania , masina cu numar de Romania, trasa pe dreapta o doamna si un domn fac disperati cu mana!

Sotul...samaritean, opreste!
Fuge domnul dupa el ...si ii vinde o poveste ca si-a pierdut portofelul si nu mai are bani de motorina! Cere 150 eur, si scoate buletinul il arata sotului(sotul face poza la el), ii da si numar de telefon! Lacrimi, chestii (eu nu eram cu el)...sotul ii da 50Eur , sa ajunga pana in tara si apoi sa se descurce!

La numarul ala nu a mai raspuns nimeni! La politie nu a fost , dar a aflat printr-o cunostinta ca era un buletin furat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Oau, aia cu inelul m-a dat gata! Nu m-as fi gandit ca exista asa ceva.
Am patit-o prin vara, pe la Piata Veteranilor (cred...o piata din asta prin Militari in orice caz), mergeam spre masina, si fix in fata mea se opreste un barbat (parea amarat, imbracat f saracacios si murdar), si ridica de jos un inel de aur mare. Mi-l intinde...cica : "E al dvs? V-a cazut?"...zic: "Nu, dom'ne, nu-i al meu, ia-l, e norocul dumitale!", si plec mai departe...l-a bagat in buzunar si a mers mai departe...oare o fi vazut ca nu-s buna de "clienta" si a lasat-o balta din strat?

Restul...premii la telefon, sms...am catigat gramada, si ati fi uimiti sa vedeti cati oameni cad in plasa acestor fel de escrocherii (sotul meu lucreaza la Orange, si vin f des oameni sa cumpere cartele valorice de ffff multi bani, sa dea codurile in schimbul premiilor...si nu se lasa convinsi sub nicio forma ca e o escrocherie, degeaba incearca el sa-i indrume...nu mai iau de la el, si merg la mag din colt si cumpara)

La fel, si pacaleala cu "mi-a crapat pompa de benzina (or something)", sunt din provincie si nu mai pot ajunge acasa...

Dar cea mai simpatica e mama, care ma mai suna din cand in cand sa-mi zica ca i-a aparut (la comp), o fereastra unde ii zice ca a castigat un Iphone4!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cel mai aiurea e ca nu stii cum sa-i deosebesti pe cei ce-ti spun o poveste falsa, si atunci ce faci? nu mai ajuti pe nimeni. Iar unii chiar pot fi intr-o situatie critica.

La situatia asta m-am gandit de curand, cand mi s-a furat geanta la Starbucks pe Rambla in Barcelona. Ok, nu eram singura de data asta, dar uite ca puteam sa fiu?! Ce as fi facut? Cum e sa ramai fara nimic, fara acte, fara bani, fara telefon mobil fara card?

Nu va spun la sectia de politie cati turisti pagubiti...

Si sa va mai spun ca un document temporar de calatorie costa 50 euro? Pai de ce ceri documentul, nu din cauza ca ti-ai pierdut/furat actul original? Poate si banii?

Ulterior am vazut pe strada tineri ce cerseau, cu un afis in care relatau o poveste similara. Cum li s-a furat tot, ca vor bani sa ajunga doar acasa...aveau si un rucsac. Na, ce faci, ii ajuti, nu-i ajuti? Nici nu mai stii pe cine sa crezi pe lumea asta.

Si toate astea din cauza ca pedepsele sunt mult prea blande. Ar trebui inasprite, in afara de frica nu stiu ce i-ar mai putea descuraja pe hoti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Eheeeeeeee, faza cu inelul mi s-a intamplat cand eram inca in liceu, acum muuuuuuuuulti ani (pe la inceputul anilor '90). Insa, nu i-am dat nimic, nu ca nu as fi avut, ci tocmai ptr. ca nu mi-a inspirat incredere.

Aici m-au sunat de tzshpe ori ca am castigat... croaziere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Din pacate bunica mea a patit-o de doua ori, acum multi ani. O data faza cu inelul, si, cum era un inel "mare", bunica mea i-a dat un alt inel de-al ei...Si a doua oara a sunat-o cineva pe telefonul fix si i-a zis sa coboare in fata blocului cu o sacosa si o suma de bani ca l-a trimis baiatul ei. Pe vremea aceea nu erau mobile, asa ca informatia n-a putut fi verificata pe loc. Evident ca a fraierit-o, totusi era cineva cunoscut pentru ca stia foarte multe informatii.

Si eu am patit-o cu E-ON. A sunat cineva la usa, era in uniforma de E-on si mi-a zis ca vrea sa faca revizia la centrala si aragaz. Mi s-a parut suspect ptr ca nu fusese nimic anuntat jos, la intrare si trecusear cateva luni de cand fusese E-on-ul cu respectiva revizie. I-am spus toate astea si s-a prefacut foarte surprins si a plecat.

Ce parere aveti de diversel;e fundatii care vin si suna la usa cerand bani pentru copii? Vin si arata tot felul de acte medicale, poze, etc si cer bani pentru tratamente si operatii. De regula eu le dau cate 5,10 lei. Mereu ma intreb ce se intampla cu acesti bani. Ca banuiesc ca mai sunt si altii ca mine. Este tot o metoda de a insela?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

ah, niste doamne din astea au fost de curand si la noi in bloc.
aveau si chitantier...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Da, e tot o metoda de a insela. Pe strada, o data mai sus de Unirii si alta data intr-un cartier marginas dupa ce i-am refuzat politicos am fost apostrofata si atunci mi-am dat seama ca e o escrocherie..gandeste-te si tu un dosar cu poze si o insigna cumparata din orice librarie cu un leu poate face rost oricine.
Si tot la usa mai vin si tanti-uri care spun ca-s de la nu stiu ce firma de teleshoping sau au nu stiu ce produse de curatat..cu un discurs asa de bine invatat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Nu stiu daca toate fundatiile care vin la usa sunt ok,insa stiu pe cineva care a avut cazul la o astfel de fundatie si o ajutau din cand in cand.Nu stiu daca toti banii stransi pe cazul ei mergeau la ea,stiu doar ca din cand in cand o vizitau si ii mai duceau una alta.
Tin minte ca a venit o tanti din asta intr-o zi si nu aveam un leu in casa si ea insista si eu ii spuneam ca nu am bani..si ea incepuse sa se certe cu mine ca n-am suflet.(s-a recomandat ca fiind o profesoara de la nu stiu ce liceu)Cert e ca abia am reusit sa inchid usa ca incepuse sa negocieze cu mine,sa dau macar 15 lei.. apoi 10 lei..sa dau macar 8 lei..si tot asa.A mai venit o tanti la scoala,am primit chitanta pe suma donata.Eu sper sa fie ok si sa nu profite cineva de pe urma unor oameni chinuiti.:(

Mergi la inceput