Dulciurile - cum sa procedam?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui grigutza

Cer sfaturi acum, poate eu nu o sa le mai pot aplica pe toate, copii mei au 3,6 si 6,6 ani, dar poate le vor fi de folos altor mamici.
Noi le-am dat dulciuri cu moderatie. Acasa au primit la inceput curmale, stafide, alte fructe uscate si prajituri de casa ca si desert, o data, de doua ori pe zi. Apoi mergand la gradi au primit acolo desert, deci noi acasa nu le mai dadeam decat uneori biscuiti sau tot prajituri de casa.
Le-am explicat in magazine ca nu trebuie sa cumparam tot ce are ambalaj starlucitor etc. - suntem buni la teorie - dar le-am cumparat si dulciuri ambalate in ultimii ani, care le aveam tot timpul in casa si le primeau cu masura.
Problema a aparut in afara casei, cand fiind in vizita au mancat, fara sa ii mai pot opri, dulciurile ce le erau oferite de rude, bunici, prieteni etc. si incercarea noastra, a parintilor, de a opri cu diplomatie "imbuibarea" cu dulciuri cumparate si uneori de foarte proasta calitate a esuat. In schimb ne-am ales cu copii intr-o stare de ...sevraj si cu comentarii de la cei prezenti de genul "vedeti daca nu le-ati lasat la discretie prin casa dulciuri in permanenta, uite copilul meu nici nu se uita la ciocolata care sta pe masa zile intregi". Ufff . Acum ce sa fac? Sa las ciocolata prin casa? Stiu ca ar manca-o de cum se trezesc. Eu le-am tot explicat pe intelesul lor si pareau ca inteleg, despre mancarea sanatoasa, despre ce inseamna sa mananci cu masura, dar ei cand sunt in fata dulciurilor la discretie oferite de o alta persoana, parca uita tot.
Voi cum ati procedat? Ce ma sfatuiti?

intotdeauna ar trebui sa-i anuntati pe cei la care mergeti in vizita ca ai vostri copii nu pot manca dulciuri o perioada, deoarece sunt alergici si/sau le apar eruptii pe piele, din cauza aditivilor/colorantilor/ conservantilor.
eventual subliniati ca pot manca prajituri/ciocolata de casa, dar atat. nimic din comert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

CorinaDani, chiar iti voi urma sfatul, nu ma gandisem la aceasta solutie. Multumesc!

Mergi la inceput